ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το «χρυσό παπούτσι» στον Καραμανίδη

Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ ολοκλήρωσε την πλέον παραγωγική σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, στην καριέρα του ο Γρηγόρης Καραμανίδης της Αστραπής Μεσοποταμίας. 
Σκοράροντας και στο τελευταίο ματς απέναντι στη Δόξα Αμπελοκήπων ο πολύπειρος σέντερ φορ έφτασε τα 35 (!) πετυχαίνοντας περισσότερα από το 1/3 των τερμάτων της ομάδας του που κατέγραψε την τρίτη καλύτερη επίδοση με 96 τέρματα στο ενεργητικό της.

Ισοβαθμία στην δεύτερη θέση
Τα δύο γκολ του Χρήστου Νούλα στην αναμέτρηση της Ομόνοιας Βογατσικού με τον Κάστορα ανέβασαν τον πολύπειρο σέντερ φορ στη δεύτερη θέση των σκόρερ της φετινής σεζόν.
Συγκεκριμένα, ο δεινός στράικερ των «αρκούδων» έφτασε τα 23 (σε σύνολο 26 αναμετρήσεων) και έπιασε στο φώτο φίνις τον Γρηγόρη Μήλιο, που δεν βρήκε δίχτυα στη νίκη της Πολυκάρπης επί της Κορησού.
Τέταρτος παρότι δεν έπαιξε καθόλου μετά τον Ιανουάριο(!) και ταυτόχρονα πρώτος σκόρερ της πρωταθλήτριας Καλλιθέας, αναδείχθηκε ο Τσαμτσάκης σημειώνοντας 18 τέρματα, όλα στον πρώτο γύρο!
Ένα λιγότερο είχε ο Γανόλης που σταμάτησε στα 17, όπως επίσης και ο Αμπαρτζής του Ηρακλή Πολυκάρπης.
Από εκεί και πέρα με 15 γκολ έκλεισαν τη φετινή σεζόν δύο συμπαίκτες του, Μαντζάνας και Μόσχος, ενώ ισάριθμα τέρματα πέτυχε ο Ταρέλι της Αστραπής Μεσοποταμίας.
Την πρώτη δεκάδα των σκόρερ συμπληρώνουν ο Λαζαρίδης του Παναργειακού και ο Μητρούσης του Κεραυνού, όντας ένας εκ των ελάχιστων διασωθέντων στο «ναυάγιο» του Χιλιοδένδρου.

Το τελευταίο γκολ της χρονιάς πέτυχε ο Λάζαρος Δινάδης
Στο τέταρτο λεπτό καταγράφηκε το πρώτο χρονικά της αγωνιστικής, που διαδραματίστηκε ταυτόχρονα σε δύο γήπεδα.
Ο Κοκοβίδης άνοιξε τον δρόμο για την ευρεία επικράτηση της Αστραπής μέσα στους Αμπελόκηπους, ενώ την ίδια στιγμή ο Μαλεγκάνος «πάγωνε» το Βογατσικό δίνοντας το προβάδισμα στον Κάστορα.
Το τελευταίο χρονικά γκολ του πρωταθλήματος σημείωσε ο Δινάδης του Παναργειακού, στην επικράτηση των «ροσσονέρι» επί του Κρόνου στην Κολοκυνθού, με σκορ 3-1.

Φινάλε με δύο χατ τρικ
Δύο παίκτες σημείωσαν από τρία τέρματα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής.
Ο λόγος για τον Κοκοβίδη που οδήγησε σε θρίαμβο την Αστραπή Μεσοποταμίας με 5-1 μέσα στους Αμπελόκηπους, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε το Μαυροχώρι του Καλοχωρίου, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Βαενά που πέτυχε επίσης χατ τρικ.
Ο νεαρός επιθετικός αποδείχθηκε κατά γενική ομολογία σαν όαση στην έντονη επιθετική ανομβρία που παρουσίασε ο Γράμμος την φετινή σεζόν.
Ως εκ τούτου το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με 18 παίκτες να σημειώνουν χατ τρικ και τους Νούλα, Μόσχο Βαενά καιΤσαμτσάκη να το πράττουν δις.
Το στατιστικό πάντως της αγωνιστικής ήταν ο πλουραλισμός στους σκόρερ για το Νταηλάκη με 7 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές του να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα απέναντι στον Κεραυνό Χιλιοδένδρου.

Ένα μόνο πέναλτι και αυτό χαμένο!
Μόλις μια φορά στα εφτά παιχνίδια η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα. Το μοναδικό πέναλτι που υποδείχθηκε σημειώθηκε στο 30ο λεπτό της συνάντησης της Δόξας Αμπελοκήπου με την Αστραπή Μεσοποταμίας.
Την εκτέλεση για λογαριασμό των «κιτρινόμαυρων» ανέλαβε ο Καραμανίδης, ωστόσο ο τερματοφύλακαςΑνδρεόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά στερώντας από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διευρύνει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ της προσωπικής του επίδοσης.

Πεναλτάκιας ο γκολκήπερ των Αμπελοκήπων
Απέκρουσε 4 στα 5 πέναλτι!!!
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πορτιέρο των «μαυραετών» αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις εκτελέσεις πέναλτι, καθώς έχει αποκρούσει τέσσερα τη φετινή σεζόν, από τα πέντε συνολικά που οι αντίπαλοι της Δόξας έχουν εκτελέσει.
Για την ιστορία, ο μοναδικός που τον κέρδισε από την άσπρη βούλα ήταν ο Μίμης Παπαδόπουλος της Καλλιθέας.

Έξι νέοι σκόρερ
Αρκετές ομάδες έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που είχαν παίξει ελάχιστα και εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν αρπάζοντας την ευκαιρία.
Ως εκ τούτου έξι νέοι ποδοσφαιριστές πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ σημειώνοντας το παρθενικό τους γκολ στην 26η «στροφή» της σεζόν που ολοκληρώθηκε.
Ο λόγος για τον Τσαρνέλα του Ηρακλή Πολυκάρπης, τον Ξανθόπουλο της Αστραπής Μεσοποταμίας, τον Παπαηλίαδητου Νταηλάκη, τον Καραβασίλη του Καλοχωρίου,τον Κράτσιο της Δόξας Κορησού και τον Τίγκα του Νταηλάκη.

Αποβλήθηκε μόνο ο Πατσίκας
Μια κόκκινη κάρτα είχε το ποινολόγιο της 26ης αγωνιστικής με τον Στέργιο Πατσίκα του Κάστορα να είναι ο μοναδικός παίκτης που είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια πριν το τελευταίο σφύριγμα.
Στο τελευταίο του ματς με τη «βυσσινί» φανέλα ο 18χρονος άσος αποβλήθηκε στο 83’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, χωρίς ωστόσο αυτή να στοιχίσει στους φιλοξενούμενους που στάθηκαν «όρθιοι» μέσα στο Βογατσικό, αποσπώντας ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στην Ομόνοια.
Το φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με 51 συνολικά κόκκινες κάρτες, όπου άτυπος πρωταθλητής στις αποβολές αναδείχθηκε ο Κεραυνός Χιλιοδένδρου βλέποντας 7 παίκτες του να «κοκκινίζονται» από τους διαιτητές.
Ακολουθούν με μια λιγότερη το Βογατσικό και τα Γραμμοχωρία, ενώ πέντε ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν από την Δόξα της Κορησού όσο και εκείνης των Αμπελόκηπων.




Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς