ΦΛΩΡΙΝΑ - Κοινό Δελτίο Τύπου των Φορέων της Φλώρινας για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο - ΦλώριναΟι φορείς της Φλώρινας εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας ανθρωπιστικού πόλου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε άλλη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας εκτός από τη Φλώρινα. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Παιδαγωγικής Σχολής για την μετεξέλιξή της σε σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών θα πρέπει να γίνει από όλους μας σεβαστή, καθώς παραμένει πιστή στη σχεδόν 100 χρόνων παράδοση των παιδαγωγικών – ανθρωπιστικών σπουδών της Φλώρινας και στηρίζεται σε σοβαρά επιστημονικά δεδομένα.
Στη συζήτηση για το μέλλον του Πανεπιστημίου, όλα τα νέα τμήματα κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα θα πρέπει να ενταχθούν στην Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, έδρα της οποίας θα είναι η πόλη της Φλώρινας. Ως θεσμικοί φορείς της Φλώρινας δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τοπικιστικές συμπεριφορές άλλων περιοχών που στόχο έχουν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τον ανθρωπιστικό πόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα με το σκεπτικό είτε να μεταφερθούν υφιστάμενα τμήματα είτε να ιδρυθούν νέα τμήματα κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών σε άλλη πόλη εκτός Φλώρινας.
Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας τον περιφερειακό χαρακτήρα του νέου ισχυρού Πανεπιστημίου που θέλουμε να φτιάξουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης μας, συμμετέχουμε δυναμικά στις εξελίξεις για το μέλλον του Πανεπιστημίου μας με γνώμονα την ενδυνάμωσή του.
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΦλώριναςΚωνσταντίνος Σέλτσας
Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας ΦλώριναςΙωάννης Αντωνιάδης
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΦλώριναςΣτέφανος Μπίρος
Ο Δήμαρχος ΦλώριναςΙωάννης Βοσκόπουλος
Ο Δήμαρχος ΑμυνταίουΚωνσταντίνος Θεοδωρίδης
Ο Δήμαρχος ΠρεσπώνΠαναγιώτης Πασχαλίδης
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ ΦλώριναςΣάββας Σαπαλίδης
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΦλώριναςΚωνσταντίνος Σιάκος
nextnet.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς