Το μεγάλο «κόλπο» Μπουτάρη Νούμερο 2 – Θυμηθείτε τι σύνεβη το 2010

93950.jpgΓια άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αξιότιμος κύριος Μπουτάρης, (δεν σημαίνει ότι επικροτούμε το ηλίθιο προπηλακισμό του), με το επεισόδιο στον Λευκό Πύργο την ήμερα της επετείου Γενοκτονίας των Ποντίων, καταφέρνει το ζητούμενο. Δηλαδή να παίξει μπροστά σε δεκάδες κάμερες τον ρόλο του κυνηγημένου θύματος σε περίοδο διαμορφώσεων του προεκλογικού πεδίου των δημοτικών εκλογών, για να αναδειχτεί για άλλη μια φορά ο ζητούμενος δήμαρχος μιας πόλης που κυριολεκτικά της έχει αλλάξει τα φώτα.
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αλλά ας πάμε στην αρχή. Παραμονές των δημοτικών εκλογών της 7 Νοεμβρίου του 2010. Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε τον πολιούχο της άγιο Δημήτριο. Ο κ Μπουτάρης αν και δεν πηγαίνει ποτέ στις εκκλησίες αυτή την φορά, λόγω φυσικά των δημοτικών εκλογών, πήγε στον άγιο Δημήτριο να παρακολουθήσει την τελετή χοροστατώντας του δεσπότη κ Άνθιμου.
Μετά το πέρας και ενώ πλησίασε όπως όλοι οι επίσημοι να χαιρετήσει τον Άνθιμο, αυτός του εξαπόλυσε δημόσια μια άνευ προηγούμενου επίθεση λέγοντας μάλιστα πως αν εκλεγεί δεν θα τον ορκίσει. Αυτό ήταν! Το επεισόδιο αυτό συσπείρωσε αυτόματα όλους του ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά και ενώ ο κ. Μπουτάρης ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις κατάφερε να κερδίσει τον δήμο με λίγες εκατοντάδες ψήφους.
Η κίνηση αυτή του Ανθίμου του έδωσε ουσιαστικά την δημαρχία. Πολλοί είπαν για σκηνοθετημένο επεισόδιο. Γεγονός είναι πως μετά την εκλογή του όχι μόνο τον όρκισε ο κ Άνθιμος, αλλά έκτοτε είναι χέρι-χέρι με τον άθεο δήμαρχο και όταν στη συνέχεια ζητήθηκε από τον μητροπολίτη να συμμετάσχει σε εκδήλωση κατά της παρέλασης των ομοφυλοφίλων, αυτός… κρύφτηκε με διάφορες προφάσεις μην τυχόν και δυσαρεστήσει τον κ Μπουτάρη.
Τώρα παράλληλο σκηνικό αλλά με άλλους πρωταγωνιστές και με άλλο σενάριο. Ο κ Μπουτάρης πήγε με προκλητικό τρόπο στην συγκέντρωση Ποντίων στον Λευκό Πύργο παρά του ότι του είχαν συστήσει να μην πάει γιατί είχε εξοργίσει τον κόσμο καθώς την ίδια μέρα είχε οργανώσει, (επίτηδες ;;;), παρέλαση ομοφυλοφίλων, ενώ όταν πήγε τον συνέστησαν να αποχωρήσει για να μη προκαλέσει.
Όμως ο κ Μπουτάρης, το αγαπημένο παιδί των Τούρκων, δεν πτοήθηκε γιατί ήξερε πως αν προκαλέσει τους παρόντες την επομένη θα είναι ο ήρωας των ΜΜΕ και θα κερδίσει την συμπάθεια χιλιάδων θεατών του προπηλακισμού του ενώ οι πολιτικοί θα συναγωνίζονται ποιος θα του πλέξει το καλύτερο εγκώμιο.
Για άλλη μια φορά η μεγάλη αφέλεια και ο αυθορμητισμός  κάποιων που δεν κατάλαβαν γιατί ήταν εκεί ο Δήμαρχος, όπως τότε στον ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ έχει δείξει την αντιπάθεια του προς τα ορθόδοξα σύμβολα, τον ανεβάζει στον πάλκο του νικητή.
Α ρε Μπουτάρη, στην χώρα των εικονικών τραγωδιών είσαι… αχτύπητος! Συγχαρητήρια σου!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς