ΚΟΖΑΝΗ - Σε συγκινητικό κλίμα στο Σαραντάπορο το μνημόσυνο στη μνήμη των στρατιωτικών που χάθηκαν στο σημείο μετά την πτώση του Ελικοπτέρου Χιούι (Φώτο)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Σαραντάπορο το μνημόσυνο στη μνήμη των στρατιωτικών που χάθηκαν στο σημείο μετά την πτώση του Ελικοπτέρου Χιούι που πήγαινε προς την Κοζάνη, πριν ακριβώς από έναν χρόνο, στις 19 Απριλίου 2017.
Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης εκείνο το πρωινό εντόπισαν ζωντανή τη Αρχιλοχία, Βασιλική Πλεξίδα και νεκρούς τους υπόλοιπους τέσσερις επιβαίνοντες. Νεκροί ανασύρθηκαν, ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής. Σήμερα επιτελείς των Ενόπλων δυνάμεων, η διασωθείσα Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν και πλήθος κόσμου βρέθηκαν σήμερα στο τόπο της τραγωδίας που έχει στηθεί μνημείο για να τιμήσουν τους αξιωματικούς που έφυγαν εκείνο το μοιραίο πρωινό.
Δείτε εικόνες από την τελετή: 

kozan.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς