Η γυναίκα που για ένα χρόνο έκοψε εντελώς τη ζάχαρη. Τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα και εντυπωσιακά. Περιγράφει μια άλλη ζωή

Σε ένα κόσμο πλημμυρισμένο από ζάχαρη η Γαλλίδα δημοσιογράφος Ντανιέλ Γκέρκενς αποφάσισε για ένα χρόνο να τη στερηθεί. Άλλαξε συνήθειες, διατροφή και τρόπο σκέψης. Η ζωής της χωρίς ζάχαρη καταγράφηκε σε βιβλίο και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στις πωλήσεις.
Η Ντανιέλ Γκέρκενς είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στα θέματα διατροφής και υγείας στο γυναικείο περιοδικό Elle. Το 2015 έβαλε στοίχημα με τον εαυτό της να σταματήσει να καταναλώνει ζάχαρη. Γλυκά, γιαούρτια, χυμοί φρούτων, έτοιμα φαγητά και αλκοολούχα ποτά ήταν απαγορευμένα. Στη διατροφή της διατήρησε μόνο τα σάκχαρα που βρίσκονται στο ρύζι, στις πατάτες, στο αλεύρι. Η αλλαγή ήταν δύσκολη, ωστόσο οι συνέπειες στην υγεία, το δέρμα, τη διάθεση και τα κιλά της την αποζημίωσαν.

Πριν τολμήσει να αποχωριστεί τη ζάχαρη, είχε ακολουθήσει μια θεραπεία γονιμότητας , εξαιτίας της οποίας το βάρος της αυξήθηκε, ενώ υπέφερε και από θηροειδή.
Παράλληλα είχε διαβάσει ένα άρθρο με έρευνες που έδειχναν ότι η εξάρτηση στη ζάχαρη είναι μεγαλύτερη από την κοκαΐνη. Έτσι αποφάσισε να αντιδράσει.

«Η θέλησή μου με έσωσε, γιατί ο κόσμος μας είναι πλημμυρισμένος από ζάχαρη.»
Η Γαλλίδα δημοσιογράφος μέχρι να αποφασίσει να κόψει τη ζάχαρη δεν είχε κάνει ποτέ δίαιτα στη ζωή της. Γι αυτό και η διαδικασία ήταν ακόμα πιο δύσκολη για εκείνη.
» Οι καλύτεροι φίλοι μου εκείνη την περίοδο ήταν τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Τις πρώτες εβδομάδες τα έτρωγα μαζί με σταφίδες.» Μετά από 15 ημέρες μετάβασης η προσαρμογή της στο νέο τρόπο διατροφής ήταν πιο εύκολη.

Γιατί το γλυκό εκπροσωπεί την ευχαρίστηση και την απόλαυση περισσότερο από ένα άλλο πιάτο; Γιατί πρέπει να τελειώνουμε τα γεύματά μας με μια γλυκιά νότα; Γιατί πρέπει να είμαστε δυστυχισμένοι χωρίς γλυκό; Με τη δίαιτα της θέλησε να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Το κατάφερε καθώς όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη της ανακάλυψε μια εσωτερική δύναμη που σε βοηθάει να ανατρέψεις τις τρέχουσες ιδέες και τις συνήθειες.

Ακόμα πιο δύσκολο στην προσπάθεια της ήταν η αντίδραση των άλλων
«Ακόμη και η μητέρα μου που είναι διαβητική δεν της άρεσε καθόλου που αρνήθηκα να φάω ένα γλυκό που μου είχε ετοιμάσει. Αυτή η συμπεριφορά είναι χαρακτηριστική σε άτομα που έχουν μια πολύπλοκη σχέση με τα προϊόντα που προκαλούν εξάρτηση, όπως το αλκοόλ ή το τσιγάρο. Πιστεύω ότι η δική μου στάση τους θυμίζει ότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι να ελέγξουν τη δική τους εξάρτηση», δήλωσε σε συνέντευξη της στο περιοδικό Figaro.

Tα εντυπωσιακά αποτελέσματα
Σε τρις εβδομάδες μειώθηκε η κούραση της και ένιωθε να έχει περισσότερη ενέργεια. Σε έξι εβδομάδες καθάρισε το δέρμα της, ελαττώθηκαν οι ρυτίδες της. Οι γιατροί της εξήγησαν ότι η ζάχαρη προκαλεί ένα χημικό φαινόμενο στον οργανισμό και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ρυτίδες και κιτρινωπό χρώμα. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του.

Είχε καλύτερη πέψη και δεν ένιωθε φουσκωμένη. Μέσα στον ένα χρόνο χωρίς ζάχαρη αρρώστησε μόνο δύο φορές, σε αντίθεση με το παρελθόν που αντιμετώπιζε 10 ιώσεις με κορτιζόνη και αντιβιοτικά. Η υγεία της βελτιώθηκε καθώς μειώθηκαν και τα αναπνευστικά της προβλήματα.

Όσο περνούσε ο καιρός είδε αποτελέσματα και στο σώμα της. Έχασε βάρος χωρίς να τρώει λιγότερο. Σε ένα χρόνο έχασε 6 κιλά, 14 εκατοστά στη μέση, 10 εκατοστά στη λεκάνη, ενώ εξαφανίστηκε μεγάλο μέρος από την κυταρίτιδα της.

Η Ντάνιελ Γκέρκενς κατέγραψε την εμπειρία της στο βιβλίο «Μηδέν ζάχαρη», που έγινε «μπεστ σέλερ»

 valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)