Ερώτηση στη Βουλή για την στοχευμένη και άκρως ανθελληνική κομμουνιστική προπαγάνδα στα σχολικά βιβλία της Πατρίδας μας

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικά βιβλία της Πατρίδας μας»   ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Στοχευμένη, άκρως ανθελληνική, κομμουνιστική προπαγάνδα στα σχολικά βιβλία της Πατρίδας μας»   

Η τεράστια προσωπικότητα του Έλληνα Ήρωα Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, η οποία ξεπερνά τα όρια του Ελληνισμού και η οποία αποτελεί πρότυπο και φωτεινό παράδειγμα για το ελληνικό έθνος, μπήκε κατά τα φαινόμενα και προφανώς λόγω αυτών των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της, στο στόχαστρο της κομμουνιστικής ανθελληνικής προπαγάνδας και λογοκρισίας.
Στο βιβλίο της  γλώσσας  της Στ´ Δημοτικού  (β´ τεύχος, σελίδα 105),   λογοκρίνεται ο λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, στο σημείο όπου σε μια αποστροφή του λόγου αναφέρει: «Οἱ παλαιοί Ἕλληνες, οἱ πρόγονοί μας, ἔπεσαν εἰς τήν διχόνοιαν καί ἐτρώγονταν μεταξύ τους, καί ἔτσι ἔλαβαν καιρό πρῶτα οἱ Ρωμαίοι, ἔπειτα ἄλλοι βάρβαροι καί τούς ὑπόταξαν. Ὕστερα ἦλθαν οἱ Μουσουλμάνοι. Οἱ ἔμποροι καί οἱ προκομμένοι...». Μετά την λέξη «Μουσουλμάνοι», ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ανέφερε και τα εξής: «Καί ἔκαμαν ὅ,τι ἠμποροῦσαν διά νά ἀλλάξῃ ὁ λαός την πίστιν του. Ἔκοψαν γλῶσσες εἰς πολλούς ἀνθρώπους, ἀλλ᾽ ἐστάθη ἀδύνατο νά το κατορθώσουν. Τόν ἕνα ἔκοπταν, ὁ ἄλλος τόν σταυρό του ἔκαμνε». Τα εδάφια αυτά λογοκρίθηκαν και αφαιρέθηκαν.
Στο βιβλίο «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» της Γ´ Γυμνασίου (σελίδες 46-48), συμπεριελήφθη σκοπίμως ένα απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη, όπου γράφει εναντίον τού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, παρότι σε άλλα πενήντα (50) τουλάχιστον σημεία τον επαινεί. Προφανής στόχος είναι να μειωθούν ηθικώς και να ευτελισθούν οι Έλληνες Ήρωες, δημιουργώντας υπόνοιες για πλουτισμό τους κατά τη διάρκεια της επανάστασης:  «Οἱ ἄρχοντές μας, οἱ ἀρχηγοί μας ἔγιναν “Ἐκλαμπρότατοι”... ἔγινε ὁ Κολοκοτρώνης καί οἱ ἄλλοι συγγενεῖς καί φίλοι, πλούσιοι ἀπό γές (χωράφια), ἀργαστήρια, μύλους... Ὅταν ὁ Κολοκοτρώνης καί οἱ σύντροφοί του ἦρθαν ἀπό τή Ζάκυνθο, δέν εἶχαν οὔτε πιθαμή γῆς...». 
Στο βιβλίο «Τετράδιο Εργασιών» της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β´ Γυμνασίου (σελίδα 35), στο κείμενο με τίτλο «Αρχίζουμε πρόβες για την εθνική γιορτή» αναφέρονται τα εξής: «Τέλεια! Σήμερα στο μάθημα της μουσικής ήταν τέλεια! Γιατί από αύριο αρχίζουμε πρόβες για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θα κάνουμε πρόβες με τη χορωδία, θα χάνουμε μαθήματα! Έχουμε μια κάπως μικρή χορωδία στο σχολείο, καμιά τριανταριά άτομα και έχει πλάκα. Το ρεπερτόριο θα ‘ναι το συνηθισμένο: Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και δώσ’ του... Από τώρα ονειρεύομαι τις ώρες μαθημάτων πού θα χαθούν στις πρόβες. Και η καλλιτεχνικού, ἡ Βαφιώτη, μας λέει ότι θέλει μια ομάδα να σχεδιάσει κάτι σκηνικά και κάτι Κολοκοτρώνηδες και κάτι σημαίες και δάφνες. Μέσα! Υπολογίζω κι άλλες χαμένες ώρες μαθημάτων...».
Στο βιβλίο  Νεοελληνική Γλώσσα της Α´ Γυμνασίου (σελίδες 82-83) στο κείμενο με τίτλο «Η παράσταση» αναφέρονται τα εξής: «...τότε ο Βαγγελάκης πού έκανε τον Μπότσαρη και τον στένευε η στολή του, έσκυψε να πάρει τα τσαρούχια μου να μου τα δώσει και φάνηκε το σώβρακό του και τα κορίτσια έβαλαν τα γέλια κι εκείνος τα κλάματα... Και ὁ κύριος διευθυντής... άρχισε να φωνάζει: - Ζήτω ἡ 25η Μαρτίου! και είπε «και του χρόνου» κι όλοι σηκώσαμε τα χέρια μπροστά και είπαμε και ζήτω κι ἡ κυρία Ουρανία φώναξε πάλι προσοχή! και σταθήκαμε όλοι προσοχή και τραγουδήσαμε τον εθνικό ύμνο και γιατί χαίρεται ὁ κόσμος και χαμογελάει πατέρα; και φύγαμε να πάμε σπίτι μας να φάμε σκορδαλιά για το καλό της ημέρας, να κοιμηθούμε, να ξυπνήσουμε, να βάλουμε τα καλά μας και να πάμε να πούμε χρόνια πολλά του Βαγγελάκη πού είχε την εθνική εορτή του».

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος «…H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό… την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων…». Με ποιόν ακριβώς τρόπο τα ανωτέρω αναφερόμενα τμήματα της διδακτικής ύλης των σχολικών βιβλίων Δημοτικού και Γυμνασίου, υπακούουν σε αυτήν την συνταγματική επιταγή;
Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να αποφεύγετε με την ανεύθυνη και προκλητική στάση σας, το καθήκον για ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εσείς ο «δημοκράτης» Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων;

Αθήνα, 04/04/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)