ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Σωτήρης Αδαμόπουλος :Διαφωνώ Με Τον Τίτλο Του Λευκώματος ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τις αποστάσεις του κράτησε σχετικά με το λεύκωμα και το τίτλο του, ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ο
Τις αποστάσεις του κράτησε σχετικά με το λεύκωμα και το τίτλο του, ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ Σωτήρης Αδαμόπουλος .Ο ίδιος δήλωσε ανενημέρωτος για την δημιουργία του εν λόγω λευκώματος, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει ακόμη και αιχμές τόσο για την δημιουργία του όσο και για την απόσυρση του.
Ο κ. Αδαμόπουλος δεν μάσησε τα λόγια του και καυτηρίασε το γεγονός λέγοντας μάλιστα ότι «σε μια δύσκολη εποχή που περνάμε, και αναφέρομαι για τα γεγονότα που διαδραματίζονται με την γείτονα χώρα και την διεκδίκηση της ονομασίας των Σκοπιών σε Μακεδονία, βλέπουμε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή κυκλοφορεί Λεύκωμα με τίτλο ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! Δεν είναι σωστό υποστήριξε, να κυκλοφορεί ένα τέτοιο λεύκωμα με το συγκεκριμένο ονομασία άσχετα αν το περιεχόμενο μπορεί να αναφέρεται σε ιστορικά θέματα. Και ειδικά τώρα τόνισε, που έγιναν τα μεγάλα συλλαλητήρια και ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαιτέρως.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ενώ και ο Μητροπολίτης Καστοριάς έχει το τίτλο του επιτίμου έξαρχου της ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, επανέλαβε την έντονη διαφωνία του για τον τίτλο του λευκώματος. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε «αν το περιεχόμενο έχει κατεύθυνση σύμφωνα και με τον τίτλο νομίζω ότι θα πρέπει να αποσυρθεί ολόκληρο το βιβλίο και όχι μόνο ο τίτλος» ήταν τα λόγια του.
Αναμένονται πλέον οι αντιδράσεις και τα σχόλια από όλους τους εμπλεκομένους, ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που σημειώνεται ότι είναι και η μοναδική Περιφέρεια χωρίς ψήφισμα κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια!

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)