ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποτροφία 65.000$ στον Καστοριανό Ιωάννη Σιδηρόπουλο για το διδακτορικό του (βίντεο)


Ο Σιδηρόπουλος Ιωάννης από τη Μεσοποταμία, έγινε δεκτός και φοιτά με πλήρη υποτροφία $65.000 ετησίως, για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο πανεπιστήμιο τηςΜελβούρνης στην Αυστραλία. Επίσης, λαμβάνει και δεύτερη υποτροφία από το ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη για το ίδιο διδακτορικό.
Το θέμα του διδακτορικού του, αποτελεί μία διεπιστημονική έρευνα πάνω στο Χοροθέατρο και τη Γνωστική Νευροεπιστήμη και συγκεκριμένα στο πώς οι ήχοι επηρεάζουν τη δημιουργία κίνησης στο σώμα, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στο σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο.
Όπως δήλωσε στο ΦΟΥΙΤ, “Το σημαντικότερο από όλα είναι να ακολουθείς τα όνειρα σου, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα προκύψουν, να τα μετατρέπεις σε στόχους και με πίστη στον εαυτό σου να τα κυνηγάς μέχρι να τα κατακτήσεις! “
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1989 στη Μεσοποταμία. Είναι απόφοιτος Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, στο σωματικό θέατρο και την performance, από το Πανεπιστήμιο του Κέντ της Αγγλίας. Ασχολείται με την υποκριτική και το σύγχρονο χορό από το 2009 και έχει συμμετάσχει σε αρκετές καλλιτεχνικές παραγωγές και ταινίες στην Ελλάδα και την Αγγλία. Το 2013, έγινε δεκτός με πλήρη χρηματοδότηση στο Διεθνές Καλοκαιρινό Πρόγραμμα του Watermill Center στη Νέα Υόρκη, υπό την καθοδήγηση του Αμερικανού avant-garde σκηνοθέτη και εικαστικού Robert Wilson. Ακόμη, ασχολείται ενεργά με την θεατροπαιδαγωγική τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο, με επιμόρφωση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  όσο και σε επαγγελματικό καθώς έχει εργαστεί ως θεατρολόγος σε σχολείο της Αγγλίας και στα ΚΔΑΠ morfosi Καστοριάς. Επίσης, από το 2015 ασχολείται με την δημιουργία καλλιτεχνικών βίντεο (video art) με βάση τον χοροθεατρικό αυτοσχεδιασμό, τα οποία παρουσιάζει στο κανάλι του στο YouTube. Κάποια από αυτά, επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν σε φεστιβάλ καλλιτεχνικών βίντεο χορού, στην Ελλάδα και την Κίνα.
Performance στο “Εν Λευκώ” της Νατάσας Μποφίλιου:


https://fouit.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ