Τα δίδυμα κορίτσια που γεννήθηκαν με διαφορετικό χρώμα. Πώς συνέβη και τι λένε οι επιστήμονες για τις «φυλετικές διαφορές» (Βίντεο)

Η μια έχει ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, είναι ξανθιά με γαλανά μάτια. Η άλλη έχει σκούρο δέρμα, είναι μελαχρινή με καστανά μάτια. Παρ’ όλα αυτά, τα δύο 11χρονα κορίτσια είναι δίδυμα.
Η μητέρα τους τις χαρακτηρίζει «Rainbow twins», δηλαδή Δίδυμες του Ουράνιου Τόξου και είναι για αυτήν το «θαύμα που γίνεται μία στο εκατομμύριο» λόγω της διαφορετικότητάς του που δεν είναι τίποτα άλλο, από αποτέλεσμα της φύσης.

Τα κορίτσια γεννήθηκαν το 2006 και είναι διζυγωτικά δίδυμα, δηλαδή αναπτύσσονται από διαφορετικά ωάρια που έχουν γονιμοποιηθεί από δυο διαφορετικά σπερματοζωάρια. Οι γονείς τους έδωσαν τα ίδια ονόματα, αλλά με διαφορετική σειρά. Η μία ονομάστηκε Millie Marcia Madge Biggs, ενώ η άλλη Marcia Millie Madge Biggs.
Η διαφορά τους οφείλεται στα γονίδια που πήραν από τους γονείς τους. Η μητέρα έχει καταγωγή από την Αγγλία, ενώ ο πατέρας τους από τη Τζαμάικα. Γενετικά, υπάρχουν 1 στις 500 πιθανότητες, τα δίδυμα από ένα διαφυλετικό ζευγάρι, να έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος.
Τα χαρακτηριστικά κάθε παιδιού οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι «η καταγωγή των προγόνων τους, αλλά και στα περίπλοκα χρωμοσώματα» εξήγησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στο National Geographic.


Η μητέρα τους τις χαρακτηρίζει «Rainbow twins», δηλαδή Δίδυμες του Ουράνιου Τόξου και είναι για αυτήν το «1 στο εκατομμύριο θαύμα» λόγω της διαφορετικότητάς τους
Τα κορίτσια μπήκαν στο εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic για τον Απρίλιο του 2018 με τίτλο «Αυτές οι δίδυμες αδερφές θα μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε ό,τι ξέρουμε για τη φυλή».

Ο φωτογράφος του εξωφύλλου, Robin Hammond, έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας ότι «η φυλή είναι μια επίπλαστη ταμπέλα που χρησιμοποιείται για να μας χαρακτηρίζει και να μας χωρίζει ως ανθρώπους. Πρόκειται για ένα εξώφυλλο που αφορά τον επιστημονικό ρατσισμό και πώς αυτός έχει καθορίσει την κοινωνία όπως την ξέρουμε.»
Το National Geographic επέλεξε τα δυο κορίτσια για να δείξει ότι η ιδέα της φυλής είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση και δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Ο κόσμος εντυπωσιάζεται όταν μαθαίνει ότι τα δυο κορίτσια είναι δίδυμα, γιατί νομίζουν ότι είναι απλώς φίλες. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν συναντήσει κάποια ρατσιστική αντιμετώπιση μέχρι τώρα.
Για την Millie ρατσισμός είναι «όταν κάποιος σε κρίνει για το χρώμα του δέρματός σου και όχι για τον πραγματικό σου εαυτό».
Για την Marcia ρατσισμός είναι «ένα αρνητικό πράγμα, γιατί μπορεί να βλάψει τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας».

Όπως είναι φυσικό, παρόλο που τα δύο κορίτσια είναι δίδυμα, έχουν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και γούστα. Η Marcia είναι αγοροκόριτσο, της αρέσει το μπλε και λατρεύει τη γυμναστική. Η Millie είναι η «πριγκίπισσα» της οικογένειας, όπως αποκαλεί και η ίδια τον εαυτό της, και λατρεύει το ροζ.



 valueforlife.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη