Ενημέρωσαν τους Έλληνες αιχμαλώτους πως αυτή η υπόθεση…δεν θα είναι τόσο εύκολη – Βαρύ το καθήκον των γονιών…


Πολύωρη ήταν η παραμονή των γονιών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη καθώς χθες ήταν προγραμματισμένο το δεύτερο επισκεπτήριο στις φυλακές.



Παρά την πολύωρη παραμονή των γονιών των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη το ραντεβού με τα παιδιά τους κράτησε μόνο μια ώρα όπως και την προηγούμενη φορά. Με ένα διαχωριστικό τζάμι και την επικοινωνία να γίνεται από το τηλέφωνο.

Σήμερα ωστόσο οι γονείς είχαν το δύσκολο έργο της ενημέρωσης ότι αυτή η υπόθεση δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο αρχικά όλοι μας είχαμε πιστέψει.

Τους μετέφεραν πως όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους, κάτι που τους έδωσε κουράγιο και τους εμψύχωσε ακόμα περισσότερο.

Αύριο στην περιοχή θα βρεθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης ο οποίος θα έχει επαφές και με τους γονείς των δύο στρατιωτικών.


Γονείς Έλληνα στρατιωτικού στο Spiegel:Ελπίζουμε σε ένα θαύμα,στα μάτια μας είναι ένας ήρωας!

Δηλώσεις των γονέων ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που παράλληλα παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση.

«Ελπίζουμε σε ένα θαύμα» είπαν οι γονείς του στρατιωτικού, αναφερόμενοι στην απελευθέρωση των δύο παιδιών.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών προκάλεσε «βαριά κρίση» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πως «πολιτικοί εκφράζουν φόβους ότι η Τουρκία ενδέχεται να κρατήσει τους δύο στρατιώτες ως ομήρους, όπως και στην περίπτωση του τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, προκειμένου να εκβιάσει» τη χώρα για την ανταλλαγή με τους οκτώ φερόμενους ως Τούρκους πραξικοπηματίες.

«Η Ελλάδα προχώρησε σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η τουρκική κυβέρνηση αντιδρά στις πιέσεις της Αθήνας με τον ίδιο τρόπο που αντιδρά κάθε φορά όταν πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους: ισχυρίζεται ότι η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» αναφέρει το Spiegel.

«Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή…»

«Το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11 το πρωί, ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού μας ενημέρωσαν ότι ο γιος μας και ένας συνάδελφός του συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν σε περιπολία, καθώς πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία. Οι άνδρες μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. Η Τουρκία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα ήρεμα. Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει, μας είπαν», δήλωσε μητέρα του στρατιωτικού.

Όπως συμπλήρωσε η ίδια, το αρχικό καθησυχαστικό κλίμα δεν άργησε να αλλάξει.

«Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη» είπε η ίδια, συμπληρώνοντας: «Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα, καλούν συνέχεια πολιτικοί, ιερείς φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι…».

Μάλιστα, οι γονείς του στρατιωτικού αναφέρουν ότι: «Στα μάτια μας είναι ένας ήρωας και περιμένουμε ο γιος μας να επιστρέψει σε λίγες ημέρες». Δεν κρύβουν, επίσης, ότι προσεύχονται για ένα θαύμα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο 29χρονος στρατιωτικός ζει με τους γονείς του, ενώ στο δωμάτιό του, στρατιωτικές στολές κρέμονται στην ντουλάπα και θρησκευτικές εικόνες κρέμονται πάνω από το κρεβάτι του.

«Είναι ένα χαρούμενο, φιλικό αγόρι», λέει η μητέρα του, περιγράφοντας το γιο της. «Περνούσε πολύ χρόνο με φίλους, είχε πάθος για την ΑΕΚ και πάνω απ’ όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. Είχε μπει στο στρατό σε ηλικία 18 ετών. Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για την δουλειά ή το χρόνο υπηρεσίας».


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ