Χτυπάνε το θύμα, χαϊδεύουν τους χορηγούς θύτες...

Χτυπάνε το θύμα, χαϊδεύουν τους χορηγούς θύτες...«Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη καταλαβαίνει...» το σχόλιο του Δημήτρη Γιαννακοπουλου για την πρωτοφανή παρέμβαση της Euroleague
Θα περίμενε κανείς από την Euroleague να επιδείξει τα ακαριαία αντανακλαστικά της και να παρέμβει δραστικά σε μια σειρά ακραίων συμπεριφορών από την πλευρά των οπαδών της Φενέρμπαχτσε προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Απειλές ακόμα και κατά της ζωής του και μελών της οικογένειάς του μέσα από μηνύματα που δεχόταν κατά δεκάδες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αντεθνικά συνθήματα και ό,τι πιο ακραίο και εμετικό μπορεί να φανταστεί κανείς, διαμόρφωσαν ένα κλίμα που από την πρώτη στιγμή είχε ξεκάθαρους θύτες, τους οπαδούς της Φενέρ και ένα και μόνο θύμα. Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κι όμως... Η Εuroleague για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι πάνω απ’ όλα και απ’ όλες τις αξίες τοποθετεί το... χρήμα των χρυσών χορηγών και φτάνει στο σημείο να παραβιάζει κάθε ίχνος λογικής, κάνοντας το άσπρο μαύρο και μετατρέποντας τους θύτες οπαδούς της Φενέρ, σε θύματα για τα... ματιά και τα εκατομμύρια των χορηγών. Και κάπως έτσι βρίσκεται... κατηγορούμενος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ενδεχομένως και η ίδια η Πράσινη ΚΑΕ, καθώς η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε με ανακοίνωση της την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας για όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα. Χωρίς καμία αναφορά στην πλευρά των Τούρκων και με κατηγορίες μόνο προς εκείνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η παρακάτω δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

«Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη καταλαβαίνει ότι εδώ τιμωρείται το θύμα και όχι ο θύτης, διότι ο θύτης είναι χορηγός»

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωση της η Euroleague

«Σχετικά με τα σχόλια που έγιναν το Σάββατο από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στον λογαριασμό του στο instagram, η Euroleague Basketball επιθυμεί να ξεκαθαρίσει πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποβάλει τέτοιες συμπεριφορές από τη διοργάνωση, ειδικά όταν απευθύνονται στο πιο σημαντικό κομμάτι της: τους φιλάθλους. Είναι υποχρέωση κάθε μέλους της οικογένειας της Euroleague (διοίκηση, παίκτες, προπονητές) να προστατεύσει τους φιλάθλους της και να δείξει το μέγιστο σεβασμό σε όλους όσοι ασχολούνται με τη διοργάνωση.

Παράλληλα, όλα τα μέλη της Euroleague Basketball, που είναι δημόσια πρόσωπα, έχουν τεράστια επίδραση στον κόσμο και στους νέους κι αυτό απαιτεί τεράστια υπευθυνότητα. Μολονότι αντιλαμβανόμαστε πως ο ανταγωνισμός είναι στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αθλητικής κουλτούρας, οι διοργανώσεις και τα διοικητικά στελέχη πρέπει να λειτουργούν ως παράδειγμα και να ενεργούν κατά τρόπο ώστε να προωθούν την ιδέα πως μέσω του σεβασμού και των καλών τρόπων βεβαιώνεται πως τα σπορ συνιστούν γέφυρα που ενώνει ανθρώπους με διαφορετικά πάθη, και δεν προωθεί την αντιπαράθεση.

Η Euroleague Basketball πιστεύει πως οι πρόσφατες δηλώσεις από τον κύριο Γιαννακόπουλο στον επίσημο λογαριασμό του στο instagram πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ' όψιν και δημιουργούν σοβαρή ζημιά στην εικόνα και τη φήμη της διοργάνωσης, αλλά και της ομάδας, του Παναθηναϊκού. Η ομάδα έχει αποκτήσει δικαίως παγκόσμια φήμη τις τελευταίες δεκαετίες με βάση τις επιδόσεις της στο παρκέ. Η φήμη αυτή δεν πρέπει να επισκιάζεται από τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές ενός προσώπου που είναι εντελώς αντίθετες στις αξίες του συλλόγου και της διοργάνωσης.

Η Euroleague έχει ζητήσει από το ανεξάρτητο δικαστή της Euroleague την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και στις επόμενες ημέρες, έπειτα από σχετική έρευνα, θα υπάρξει η τελική απόφαση.

Η Εuroleague Basketball θα συζητήσει περαιτέρω το θέμα των δηλώσεων στην επικείμενη συνάντηση των στελεχών και τον μεγαλομετόχων, όπου θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα».

Leoforos.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς