Είναι το κρεμμύδι κλειδί για την ευτυχία;


Είναι το κρεμμύδι κλειδί για την ευτυχία;Τα κρεμμύδια μπορούν να δημιουργούν σε εκατομμύρια νοικοκυρές δάκρια κατά το καθάρισμα, όμως μια πρόσφατη βρετανική έρευνα διαπίστωσε πως τα κρεμμύδια μπορούν να είναι και το βασικό συστατικό της ευτυχίας.

Η έρευνα υποστηρίζει πως το ταπεινό μας κρεμμύδι είναι το τρόφιμο που μπορεί να φέρνει ευχαρίστηση στον αγοραστή λόγο της χαμηλής τιμής του (αφού έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού) ενώ η λίστα συνεχίζεται με τα καρότα, τη σοκολάτα, τα φασόλια, τις μπανάνες και τις πατάτες. 

Οι αγοραστές που συμμετείχαν στην έρευνα ερωτήθηκαν σε 100 καθημερινές ερωτήσεις για να αποκαλυφτεί πόσο ευτυχισμένους μπορεί να τους κάνει ένα τρόφιμο που θα αγόραζαν σε σχέση με την τιμή του.


Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι απάντησαν και βαθμολόγησαν βασικά προϊόντα διατροφής που βασίζονταν σε 9 κατηγορίες, που ήταν οι εξής: ελκυστικά, καταπραϋντικά, υγιεινά, μοντέρνα, άνετα, εμφανίσιμα, γευστικά, μυρωδάτα και προϊόντα χαμηλής τιμής. Τα κρεμμύδια βρεθήκαν πρώτα στην λίστα με τα πιο αγαπημένα τρόφιμα του κοινού, όπως επίσης η σοκολάτα γάλακτος, τα πατατάκια, το κέικ και η μπύρα.


Τελευταία τρόφιμα στην απαντητική λίστα βρεθήκαν το σκουμπρί, το αρνί, ο σολομός, το βοδινό κρέας, το κρασί και το βούτυρο. Η έρευνα που παρουσιάστηκε ζωντανά στην βρετανική τηλεόραση άφησε τους τηλεθεατές έκπληκτους. Η τηλεπαρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής Λωρίν Κέλλυ που προβλήθηκε η έρευνα, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Express: «Το αποτέλεσμα της έρευνας καταρρίπτει το μύθο ότι η σοκολάτα είναι το κλειδί για την ευτυχία!»

Πηγή: Υγείαonline.gr


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ