ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Νεστόριο για την καλλιέργεια των φασολιών (Φώτο)

Η καλλιέργεια των φασολιών στον Δήμο Νεστορίου και στην ευρύτερη περιοχή, ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νεστόριο και τη διοργάνωσαν το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Δήμος Νεστορίου και ο Γεωπονικός Σύλλογος Καστοριάς.

Στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης « Άννα Σταμπουλτζή», παρευρέθηκαν γεωπόνοι και φασολοκαλλιεργητές της Καστοριάς.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στους παραγωγούς και στους εν δυνάμει νέους παραγωγούς της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των φασολιών μια καλλιέργεια που όπως τονίστηκε, δείχνει να έχει καλές προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία.

Ομιλητές ήταν ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας Δρ Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο γεωπόνος MSc πρόεδρος Δ.Ε. Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε/ Π.Δ.Μ Θεόδωρος Σιόγκας και ο συντ. Καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ MA,Ph.D Γεώργιος Δαουτόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα και στις προοπτικές που υπάρχουν για την καλλιέργεια των φασολιών, αλλά και στις νέες τεχνολογίες στην καλλιέργεια των οσπρίων.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, ενώ το «παρών» έδωσε και η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Ε.Ψ.

DSC_4874-750x500.jpg

DSC_4876-750x500.jpg

DSC_4880-648x500.jpg

DSC_4870-750x500.jpg

DSC_4871-750x500.jpg



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)