ΚΑΣΤΟΡΙΑ - “Αυτή τη φορά έχει ξεπεραστεί κάθε όριο”: Ανακοίνωση των “Έξι” για τα κακώς κείμενα του Δήμου Καστοριάς

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παρατηρούμε την Δημοτική Αρχή να πελαγοδρομεί συνεχώς με τις πράξεις της και αντί να κάνουμε βήματα μπρος, να κάνουμε βήματα πίσω . Πολλάκις έχουμε αναφερθεί σε διάφορα αρνητικά (ελλείψει θετικών) πράγματα που συμβαίνουν στον Δήμο Καστοριάς αλλά αυτή την φορά έχει ξεπεραστεί κάθε όριο . Θα θέλαμε να επισημάνουμε μερικά γεγονότα , τα οποία λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας και όχι μόνο αποτελούν αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας αλλά μας οπισθοδρομούν συνεχώς .
  • Να ξεκινήσουμε με την μη πραγματοποίηση του χωριού του Αη Βασίλη στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας. Η Δημοτική αρχή από τότε που ανέλαβε υποβάθμισε συνεχώς την συγκεκριμένη δράση με διάφορες παλινωδίες και φέτος έφτασε στο αποτελείωμα με την μη πραγματοποίηση της . Είμαστε μια άκρως τουριστική περιοχή που από μόνη της είναι στις ψηλότερες θέσης επισκεψιμότητας , πλούσια σε πολλά και αντί να αναδεικνύουμε συνεχώς καινούργια πράγματα και να προσφέρουμε στον Τουριστικό κόσμο που μας επισκέπτεται κίνητρα να μας ξαναεπισκεφθεί και να μας διαφημίσει, εμείς συνεχώς πασχίζουμε και κάνουμε το αντίθετο . Μεγάλη ευθύνη για την Τουριστική κατάντια της Πόλης μας έχει ό Δήμαρχος ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Λάζαρος Ζήσης . Η μη πραγματοποίηση του χωριού του Αη Βασίλη είναι ένα μεγάλο μείον για τον Δήμο μας , φέρει το ονοματεπώνυμο του αρμόδιου Αντιδημάρχου και αναμένουμε την παραίτηση του .
  • Ένα ακόμα θέμα που θα θέλαμε να αναδείξουμε , είναι ο ελλιπής χριστουγεννιάτικος στολισμός που έχει γίνει σε πολλές περιοχές του Δήμου μας. Ενώ κονδύλια υπάρχουν και έχουν δαπανηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό , είναι λυπηρό να βλέπεις μια Πόλη και γενικά ένα Δήμο που παλιότερα έχει γίνει σημείο αναφοράς για τον στολισμό-καθαριότητα του , να τον κρατούν στάσιμο με τις πράξεις τους και να μην μπορεί να αναπτυχτεί η Τουριστική του εικόνα .
  • Επίσης το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει χώρα στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στην Κοινωφελή Επιχείρηση ένα γεγονός το οποίο είναι ανεπίτρεπτο να υφίστανται εν έτη 2017 . Υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για διάστημα τεσσάρων μηνών που με την πάροδο και αυτού του μήνα θα γίνουν πέντε . Πέρσι τέτοια εποχή είχε ανακύψει το συγκεκριμένο ζήτημα και θυμόμαστε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στεργιόπουλο να δεσμεύονται στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Δομή των Βρεφονηπιακών θα χρηματοδοτείται τακτικά κάθε μήνα με το ποσό των 15.000 € όσο είναι και το έλλειμμα της συγκριμένης Δομής . Θεωρήσαμε τότε ότι η συγκεκριμένη δέσμευση ( η οποία ήταν και προεκλογική δέσμευση του κ. Αγγελή, ότι πρώτα θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι και μετά ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι)  θα τηρηθεί και γι αυτό ήμασταν θετικοί . Όμως ,αυτό το οποίο έγινε από πέρσι μέχρι και σήμερα είναι το ακριβώς αντίθετο. Οι εργαζόμενοι για ακόμα μια χρονιά συνεχίζουνε να είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και λαμβάνουνε συνεχώς δεσμεύσεις και όχι τον μισθό τους .
  • Τέλος πριν από λίγο χρονικό διάστημα συντελέστηκε μία κλοπή στο Αμαξοστάσιοτου Δήμου Καστοριάς. Ενημερωθήκαμε ότι η κλοπή καταγγέλθηκε από υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου προς την Αστυνομία και ότι ενημερώθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου . Από την ημέρα εκείνη μέχρι και σήμερα ο Δήμος Καστοριάς δεν κατέθεσε μήνυση κατ αγνώστου για να προστατέψει την περιουσία του και γεννούνται εύλογα ερωτήματα για την στάση της Δημοτικής Αρχής .Έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει το γεγονός στα αρμόδια όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή) και έχουμε προτείνει να κατατεθεί μήνυση , όμως η Δημοτική Αρχή με την στάση της δείχνει να αρνείται . Ρωτάμε ευθέως τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, την κα Αντωνίου η οποία είναι υπεύθυνη του Αμαξοστασίου και τον κ. Λιάνο που στον τομέα ευθύνης του ανήκαν τα κλοπιμαία, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν καταθέτει μήνυση ο Δήμος για να προφυλάξει τα συμφέροντα του;
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
  1. Μουτίδης Δημήτριος του Βασιλείου
  2. Τόσκος Πέτρος του Αργυρίου
  3. Παρχαρίδης Χρήστος του Κωνσταντίνου
  4. Ιωσηφίδου – Παπαδοπούλου Άννα του Ιωάννη
  5. Βελλίδης Βασίλειος του Χαραλάμπου
  6. Θεοδοσόπουλος Ιάκωβος του Θεοδώρου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Καστοριά 13 Δεκεμβρίου 2017

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)