Οι παγίδες για τους μισθούς των εργαζομένων και πώς αυτοί μπορούν να προστατευτούν…

Με τη μακροχρόνια ανεργία στην χώρα μας να ξεπερνά το 70%, εργατολόγοι και συνδικαλιστές διαπιστώνουν την άσκηση έντονης πίεσης στους μισθούς με συνέπεια το ποσοστό φτώχειας στους μισθωτούς εργαζομένους να αυξηθεί σημαντικά μετά το 2011 και πλέον να ξεπερνά το 18%.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί εντοπίζουν αρκετές παγίδες, τις οποίες κάθε εργαζόμενος πρέπει να αποφύγει.
Όταν προσληφθώ, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψω κάποιο έγγραφο και να μου δοθεί αντίγραφο;

Ο εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιήσει αναλυτικά στον εργαζόμενο τους όρους εργασίας, δίνοντάς του έγγραφο που περιγράφει τη μορφή της εργασιακής σχέσης και τους όρους της, ανεξαρτήτως αν η σύμβαση εργασίας καταρτίστηκε προφορικώς ή γραπτώς.
Υπάρχει “δοκιμαστική περίοδος” κατά την οποία ο εργαζόμενος παραμένει απλήρωτος;

Το δοκιμαστικό, τέλος. Μπορεί να υπάρξει σύμβαση ορισμένου χρόνου για έναν μήνα (με ασφαλιστικές εισφορές και όλα τα τυπικά). Και φυσικά, ο εργοδότης δεν καλύπτεται από την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του εργαζόμενου ότι αποδέχεται να απασχοληθεί για “δοκιμαστική περίοδο”, χωρίς αμοιβή.
Υπάρχει “προ-μισθολόγιο” με μειωμένες αποδοχές;

Οι όροι “οδοιπορικά” και “προ-μισθολόγιο” αντί μισθού ή ημερομισθίου, δεν υπάρχουν.

Κάθε πότε καταβάλλεται ο μισθός;

Ο εργοδότης, οφείλει να καταβάλλει το μισθό σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέσα στη διάρκεια του μήνα, δηλαδή κάθε βδομάδα, ή κάθε μήνα κλπ., ανάλογα με τη συμφωνία ή την τοπική συνήθεια.
Θα πρέπει να δεχθώ μισθό, ο οποίος αποτελείται από μετρητά σε συνδυασμό με κάποια άλλη παροχή;

Σε καμία περίπτωση ο μισθός δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί, ούτε εν μέρει, αλλά μόνο να συμπληρωθεί από άλλη παροχή.

Ποιές είναι οι «ευέλικτες μορφές εργασίας»;

Οι πλέον διαδεδομένες μορφές “ελαστικής εργασίας” είναι:

α) Η μερική απασχόληση: Κατά την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ή κατά τη διάρκειά της ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν με έγγραφη ατομική σύμβαση να συμφωνήσουν, ημερήσια ή εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη ή μηνιαία εργασία, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, η οποία θα είναι μικρότερης διάρκειας από την κανονική, δηλαδή την πλήρη απασχόληση.

β) Η εκ περιτροπής απασχόληση: Θεωρείται η απασχόληση κατά λιγότερες ημέρες την εβδομάδα ή κατά λιγότερες εβδομάδες το μήνα ή κατά λιγότερους μήνες το έτος ή και συνδυασμός αυτών κατά πλήρες ημερήσιο ωράριο εργασίας.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς