Φοιτητική ζωή και μετακόμιση: Πώς να την κάνεις σωστά και ξεκούραστα για να μην φάς… πακέτο!


Η μετακόμιση είναι μεγάλο... πακέτο (❗) και πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου σταδιοδρομίας οπού μεσολαβεί και το διάβασμα! Δες πώς να το χειριστείς like a boss!

1. Πρώτο στάδιο: Προετοιμασία

  1. Ψάξε να βρεις μπόλικες κούτες σε καταστήματα ηλεκτρικών και super market για να αποφύγεις την αγορά τους.
  2. Αγόρασε αεροπλάστ, ένα μαρκαδόρο και ταινίες. Το αεροπλάστ είναι αυτό το πλαστικό περιτυλίγματος με τις φυσαλλίδες που θα χρειαστείς για να συσκευάσεις τα εύθραυστα και κάποια άλλα ευαίσθητα αντικείμενα. Πιθανότατα, θα χρειαστείς περισσότερες ταινίες απ’ όσες φαντάζεσαι, γι’ αυτό πάρε 1-2 παραπάνω.
  3. Συγκέντρωσε εφημερίδες που μπορεί να έχεις κρατήσει για διάφορες χρήσεις, ή πάρε παλιές εφημερίδες και περιοδικά από φίλους.

2. Δεύτερο στάδιο: Πακετάρισμα

  1. Ξεκίνα με ότι υπάρχει μέσα σε ντουλάπες, ντουλάπια και συρτάρια, ώστε όταν αδειάσουν, εύκολα θα μπορείς να δεις τι σου μένει. Προσπάθησε να υπολογίσεις τον όγκο που έχεις να διαχειριστείς, κάνοντας μια πρώτη γύρα και κοιτώντας τι υπάρχει μέσα σε αυτούς τους χώρους και πρέπει να πακεταριστεί.
  2. Σε ένα σακ βουαγιάζ βάλε όσα πράγματα χρειαστείς το πρώτο βράδυ. Ένα-δυο ρούχα για τον καθένα σας, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσες, πετσέτα, χαρτί υγείας, στυλό και χαρτί για να σημειώσετε ότι χρειαστεί, και τυχόν φάρμακα που μπορεί να χρειάζεστε.
  3. Πακετάρισε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Αν στην επιχείριση “Μετακόμιση” είστε δύο ή και παραπάνω άτομα, αναλάβετε ξεχωριστά δωμάτια για να προχωράτε τις δουλειές παράλληλα και να μην μπλέκεται ο ένας στα πόδια του άλλου. Και για να είναι ξεκάθαρο μετά ποιος φταίει που έσπασε το βάζο (αστειεύομαι..). Αναλάβετε όμως να κάνετε κι ένα δωμάτιο παρέα, για να κάνετε μαζί και την πλάκα σας – μην ξεχνάτε ότι πέρα από την κούραση που είναι μάλλον δεδομένη, μπορείτε να το διασκεδάζετε κιόλας.
  4. Ένας είναι ο αρχηγός, γιατί όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει λένε στο χωριό μου. Ένας δίνει τις οδηγίες, και ο άλλος, ή οι υπόλοιποι, ακολουθούν.
  5. Κοίτα να ξεμπερδέψεις νωρίς με τα ρούχα και τα πιάτα-ποτήρια-κουζινικά που είναι πολλά σε ποσότητα. Όταν φύγουν αυτά από τη μέση, όσο ακόμα έχεις την περισσότερη όρεξη και λιγότερη κούραση, όλα τα άλλα θα σου φαίνονται ψιλά γράμματα. Τα εύθραυστα μπορείς πέρα από το αεροπλάστ, να τα ‘ντύσεις’ με τα σεντόνια και τις κουβέρτες σου – ίσως είναι η καλύτερη μόνωση που μπορείς να τους κάνεις.
  6. Σημείωσε με μαρκαδόρο σε ποιο δωμάτιο πάει κάθε κούτα και χοντρικά τι περιέχει. Είναι σημαντικό, για να ξέρει η μεταφορική σε ποιο δωμάτιο θα την τοποθετήσει φτάνοντας στο νέο σπίτι, κι εσύ να ξέρεις ποια θα πρωτοανοίξεις και τι θα βρεις μέσα. Προσπάθησε να βάζεις όλα τα όχι και τόσο χρήσιμα μαζί, για να μπορείς να τα αφήσεις τελευταία όταν αρχίσει το ξεπακετάρισμα.
  7. Κάνε μια ιδιαίτερη σημείωση στα υγρά και τα εύθραυστα για να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή, και ζωγράφισε στις κούτες τους βελάκια που δείχνουν προς τα πάνω, ώστε να μην αναποδογυριστούν από τη μεταφορική.
  8. Τα θέλω όλα αυτά ή να τα πετάξω από τώρα? Θα βγαίνουν συνεχώς πράγματα που θα θέλεις να πετάξεις ή να ξεκαθαρίσεις με κάποιο τρόπο. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για το τέλειο ξεκαθάρισμα. Αποφάσεις του στυλ “το κρατάω ή το πετάω” βάλε τις στην όλη διαδικασία μόνο αν μπορείς να αποφασίσεις στο λεπτό. Ή άντε σε δυο λεπτάκια. Όλα τα υπόλοιπα πάρτα μαζί σου, και κάνε ένα πολύ καλό ξεκαθάρισμα, μαζί κι αρχειοθέτηση, όταν ανοίξεις μία μία τις κούτες για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
  9. Κοίτα το δέντρο και όχι το δάσος, σε όλη τη διάρκεια της μετακόμισης. Το δάσος θα σε τρομάζει, γιατί τα πράγματα που ξεμυτίζουν από κάθε γωνιά του σπιτιού, πίστεψε με, είναι πολλά! Αν πιάσεις το κάθε ντουλάπι, το κάθε συρτάρι μεμονωμένα, ένα ένα θα φεύγει από τη μέση και η επιχείρηση μετακόμιση θα προχωρά.
  10. Μην επιτρέψεις στη νοσταλγία να είναι το βασικότερο συναίσθημα, γιατί χάθηκες. Ίσως μόνο για λίγο. Πας μπροστά. Πας παρακάτω. Αυτό να σκέφτεσαι.

3. Τρίτο στάδιο: Ξεπακετάρισμα

  1. Χαλαρά! Και μόνο που βλέπεις όλα όσα πακετάρισες τις προηγούμενες ημέρες να θέλουν πάλι το μαγικό σου χέρι για να μπουν στη θέση τους, μπορεί να νιώθεις ακόμα πιο κουρασμένος κι απ’ ότι πραγματικά είσαι. Ηρέμησε. Πραγματικά, δεν είναι ανάγκη να τα ξεπακετάρεις όλα την πρώτη μέρα, ούτε καν την πρώτη εβδομάδα θα έλεγα. Βάλε σε προτεραιότητα τα πράγματα που θα χρειαστείτε για το φαγητό, το μπάνιο και τον ύπνο σας.
  2. Κάνε μια πρώτη μελέτη κοιτώντας τους χώρους που έχεις στη διάθεση σου, πριν αρχίσεις να βάζεις τα πράγματα σε ντουλάπια και συρτάρια, και προσπάθησε να μαντέψεις που θα ήταν καλύτερα να μπουν. Μην αναλωθείς πολύ βέβαια σε όλο αυτό, γιατί την καλύτερη θέση για καθετί θα τη βρεις αφού μείνεις ένα διάστημα στο νέο σου χώρο.
  3. Το ίδιο και με τα έπιπλα – πριν αρχίσεις να τα γυρίζεις γύρω γύρω στο σαλόνι και τα υπνοδωμάτια, μπορείς να φτιάξεις ένα σχεδιάγραμμα και να φανταστείς πώς θα είναι στις θέσεις που λες να τα βάλεις. Μη βιαστείς, γιατί ο κόπος σου να μεταφέρεις τον καναπέ θα είναι διπλός, και καλύτερα να το γλιτώσεις
  4. Ασχολήσου με ένα δωμάτιο τη φορά, και βάλε τα πράγματα στις νέες τους θέσεις, αφήνοντας στην άκρη τα πολύ δευτερεύοντα που μπορείς να πιάσεις και τις επόμενες ημέρες.
  5. Τώρα είναι η ώρα να δεις τι μένει και τι φεύγει. Ανοίγοντας κάθε κούτα, με χαλαρούς ρυθμούς μαζί και χαλαρή διάθεση, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πράγματα που θέλεις να κρατήσεις ή όχι. Σε εκείνα που χρειάζεται να έχεις άμεση πρόσβαση, εκείνα που σπάνια θα χρειαστείς, κι εκείνα που μπορούν να πεταχτούν ή να δωθούν σε άλλους.
  6. Δες και το Μυαλό Ζεν: Πώς να ξεκαθαρίσεις τη σαβούρα.
  7. Η κούραση δεν παύει να είναι μεγάλη, αλλά όταν αρχίσουν και μπαίνουν τα πράγματα σιγά σιγά στις νέες τους θέσεις, οι κόποι σου θα αισθάνεσαι ότι πιάνουν τόπο, κι ο νέος σου χώρος θα βλέπεις όλο και να ομορφαίνει.

4. Τέταρτο στάδιο: ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ!

Τα κατάφερες! Έκανες την μετακόμιση like a boss χωρίς σπασμένα και απώλειες! Επειδή όμως είναι διαδικασία ψυχοφθόρα και κουραστική, πρωτού επιστρέψεις στους ρυθμούς σου, καλό θα ήταν να ξεκουραστείς 1-2 μερούλες! Φτιάξε το σπιτάκι σου σιγά- σιγά, διαμόρφωσέ το όπως σου αρέσει και απόλαυσε το νέο σου περιβάλλον!


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς