Στάση εργασίας αύριο στα σχολεία


Στην κήρυξη στάσης εργασίας αύριο, Παρασκευή, προχώρησε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να δώσουν το "παρών" στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν οργανωθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, στις 13:30.


Ειδικότερα, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί 12:00-14:00 για τα πρωινά και 14:00-16:00 για τα απογευματινά σχολεία.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρίσκεται η τεχνική εκπαίδευση και η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα, ζητούν να εγκριθούν και τα εναπομείναντα ολιγομελή τμήματα, κατ’ εξαίρεση, από το υπουργείο.

«Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις-παραστάσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις που αποφάσισε η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ την Παρασκευή 13/10, στις 13:00 μ.μ., για να σταματήσουμε τις μνημονιακές και κυβερνητικές περικοπές στην παιδεία. Για να λειτουργήσουν όλα τα προτεινόμενα τμήματα στα σχολεία και να προωθήσουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΣ των προέδρων της ΟΛΜΕ για έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, Ομάδων Προσανατολισμού, Ξένων γλωσσών και τμημάτων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στα Γυμνάσια και στα ΓΕΛ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)