Τα 5 πιο σιχαμερά φαγητά στον κόσμο! Μονο για γερά στομάχια! (Φώτο)

Δες ό,τι πιο αηδιαστικό μπορεί να υπάρξει σε πιάτο. Happy food day!
Σήμερα, 16/10 είναι η παγκόσμια ημέρα φαγητού. Εορτάζεται το φαγητό γιατί αποτελεί κυρίαρχη πηγή ενέργειας του οργανισμού μας, χωρίς αυτό θα πεθαίναμε μπλα μπλα μπλα και τέλος, γιατι μπορεί να είναι υπέροχο.
Κάποια φαγητά όμως δεν είναι υπέροχα. Δεν μιλάμε καν για αυτά που είναι άσχημα, άγευστα ή αδιάφορα. Μιλάμε για φαγητά που τα βλέπεις και λες WHAT THE FUCK βγάζοντας άναρθρες κραυγές σύγχυσης και τραβώντας τα μαλλιά σου. Σε φάση λες δεν μπορεί όντως κάποιος να το σκέφτηκε αυτο, let alone να το βάλει στο στόμα του! Παρακάτω θα δείς τα 5 χειρότερα.
Εγώ σε προειδοποίησα.


1. Σούπα από φωλιές χελιδονιών, Κίνα.
Θεωρείται πολύ «γκουρμέ» φαγητό στην Κίνα καθώς οι φωλιές των χελιδονιών φτιάχνονται κυρίως με σάλιο, είναι από τα πιο ακριβά ζωικά προϊόντα που μπορεί να αγοράσει κανείς και ένα μπολ τέτοιας σούπας μπορεί να κοστίζει από 30 έως και 100 δολάρια!

Η τιμή τους οφείλεται στη σπανιότητά τους μιας και οι φωλιές μπορούν να συλλεχθούν μόνο 3 φορές τον χρόνο και επι των πλείστων βρίσκονται σε παράκτιες σπηλιές, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες αναρρίχησης και ευκινησίας από τους κυνηγούς. Στην Κίνα οbviously τρώς το χελιδόνι και του γαμάς και το σπίτι κυριολεκτικά.
Image result for Balut
Balut
2, Aυγό εμβρύου πάπιας ή κοτόπουλου ή αλλιώς Balut, Φιλιππίνες.
Το balut είναι ουσιαστικά ένα πιάτο των Φιλιππίνων, που μέσα στο κέλυφος δεν βρίσκεται ο κρόκος όπως ξέρουμε, αλλά ένα πλήρες ανεπτυγμένο έμβρυο πάπιας ή κοτόπουλου, με ράμφος, φτερά, νύχια και οστά. Στις Φιλιππίνες είναι πολύ δημοφιλές και θεωρείται εξαιρετικά χορταστικό, ενώ πιστεύεται ότι είναι τέλειο αφροδισιακό…. Πάντως φαίνεται το άκρως αντίθετο!


3. Πουτίνγκα Haggis σε αρνίσιο στομάχι, Σκωτία.

Image result for haggis stomach

Πρώτα απ’ όλα μοιάζει με το φαγητό του φαγητού μου. Δεν μ’ αρέσει ούτε η ιδέα, αλλα ούτε και η εικόνα.
Πρόκειται για ένα αρνίσιο στομάχι γεμισμένο με ψιλοκομμένα αρνίσια συκώτια, καρδιά και πνεύμονες, κρεμμύδι, βρώμη, ξύγκι, μπαχαρικά και αλάτι.
Το παραγεμισμένο στομάχι βράζεται για περίπου 3 ώρες και σερβίρεται με γογγύλια, πατάτες και ένα ποτήρι σκωτσέζικο ουίσκι. Η περιγραφή του δεν είναι και πολύ δελεαστική, αλλά θεωρείται ευρέως πεντανόστιμο πιάτο. Nope.

4. Hákarl από σιτεμένο καρχαρία, Ισλανδία.

Image result for Hakarl

Το Hákarl δεν είναι άλλο παρα κομμάτια καρχαρία Γροιλανδίας που μένουν κρεμασμένα 4 – 5 μήνες να σιτέψουν πριν καταναλωθουν. Για την ακρίβεια περνάνε μια συγκεκριμένη διαδικασία ζύμωσης που τα κάνει να σκληραίνουν.
Έχει φυσικά γεύση ψαριού, ωστόσο η έντονη οσμή αμμωνίας που αναδύει το κάνει φούλ απωθητικό, αν και οι Ισλανδοί χάνουν το μυαλό τους για αυτό το πιάτο.

5. Shiokara, Ιαπωνία.

Related image

Το εν λόγω… πιάτο.. πρόκειται για θαλασσινά που έχουν υποστεί ζύμωση μέσα στα ίδια τους τα σπλάχνα. Για την ακρίβεια, τα σπλάχνα αναμιγνύονται με αλάτι και βύνη ρυζιού δημιουργώντας ένα παχύρρευστο μίγμα και στη συνέχεια προστίθενται τα κομμάτια των θαλασσινών και όλο μαζί σφραγίζεται σε ένα δοχείο για περίπου 1 μήνα. Το αποτέλεσμα θυμίζει κάτι σαν ξερατό απο δηλητηρίαση με κομμάτια θαλασσινών και πωλείται σε γυάλινα ή πλαστικά βάζα.

Να ένα φαγητό που δεν θα πλησιάσω ποτέ.


neolaia.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)