ΚΟΖΑΝΗ - Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης – 30 χρόνια πίσω (του Κώστα Τσιώρα)


Πριν ενάμιση χρόνο (20-3-2016) στον ποδοσφαιρικό αγώνα Μακεδονικός Κοζάνης – Μακεδονικός Σιάτιστας για το τοπικό πρωτάθλημα Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης ένας Σιατιστινός φίλαθλος έπεσε από τις κακοσυντηρημένες λυόμενες μεταλλικές κερκίδες, όταν υποχώρησε ένα σκουριασμένο κάγκελο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.
Η αντίδραση της τότε προέδρου του ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης κ. Φανής Φτάκα στην έκκληση των σωματείων να συντηρηθούν οι κερκίδες ήταν η ολική απόσυρση τους.
Μετά από έναν χρόνο αντιδικιών με τα δύο ιστορικά σωματεία της πόλης Μακεδονικό Κοζάνης και Αθλητική Ενωση Κοζάνης που χρησιμοποιούν ως έδρα το Στρατιωτικό Γήπεδο η κ. Φτάκα αντικαταστάθηκε στην προεδρία του ΟΑΠΝ από τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη (20-3-2017), ο οποίος υποσχέθηκε την εγκατάσταση νέας πιστοποιημένης κερκίδας.
Κι ενώ όλα έδειχναν να βαδίζουν σε καλό δρόμο (δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κερκίδα εγκρίθηκε από το συμβούλιο του ΟΑΠΝ και θα εγκατασταθεί πριν την έναρξη της περιόδου 2017-18) το θέμα έχει «παγώσει» για πολλοστή φορά.
Τα σωματεία διαβεβαιώνουν ότι ο διοικητής της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, στην οποία ανήκει το γήπεδο και το παραχωρεί στον Δήμο Κοζάνης ετησίως, είναι δεκτικός στην εγκατάσταση μιας νέας πιστοποιημένης κερκίδας.
Πρόσφατα ακούστηκε μάλιστα (και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι δυνατόν κάτι τέτοιο) ότι το θέμα δεν προχωράει γιατί ένας υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αρνείται να υπογράψει!
Με αφορμή τον χθεσινό (21-10-2017) («επετειακό» όσον αφορά το συμβάν) αγώνα Μακεδονικού Κοζάνης – Μακεδονικού Σιάτιστας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες που κάθε άλλο παρά τιμούν την πόλη της Κοζάνης και τον Δήμο Κοζάνης.
Φίλαθλοι (άντρες, γυναίκες και παιδιά) που τους στερείται η στοιχειώδης αξιοπρέπεια να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατιάτικο απόγευμα παρακολουθώντας έναν ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου υπό «ανθρώπινες» συνθήκες.
Κρεμασμένοι από τα μισοσαπισμένα, μισοκομμένα κάγκελα της περίφραξης (άλλος κίνδυνος ατυχήματος), κρυμμένοι μέσα στα δέντρα σαν αγρίμια, σε ορθοστασία επί δύο ώρες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μεγαλύτερων σε ηλικία. Σκηνές ντροπής.
Γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω. Αυτή είναι η Κοζάνη του 2017;
Κώστας Τσιώρας
Κοζάνη 22-10-2017







Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη