ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Στα εγκαίνια του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γράμμουστας, ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γράμμουστας, ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, κος. Συναδινός Ελευθέριος. Ο συμπολίτης μας Ευρωβουλευτής κος. Συναδινός Ελευθέριος παρευρέθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στην Ακολουθία των μεγαλοπρεπών Εγκαινίων του ιστορικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γράμμο.

Ο Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου χτίστηκε το 1887 στα θεμέλια παλαιότερου ναού από την εποχή ακόμη του Αλή Πασά. Η εκκλησία της Παναγίας και η ευρύτερη περιοχή του Γράμμου έγιναν μάρτυρες ιστορικών γεγονότων στη σύγχρονη Ελληνική εποχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής πολέμησαν μέσα από την εκκλησιά τους Τουρκαλβανούς του Αλή Πασά, τους Βούλγαρους κομιτατζήδες στον Μακεδονικό Αγώνα, ιερείς κυνηγήθηκαν και μαρτύρησαν στα χέρια των Ιταλών κατακτητών στον πόλεμο του 1940, πατριώτες κληρικοί και λαϊκοί φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους συμμορίτες κομμουνιστές, εκεί στην εκκλησία της Γράμμουστας κατά τη διάρκεια του συμοριτοπολέμου.

Σήμερα ο Ναός άνοιξε και πάλι τις θύρες του στους πιστούς, 77 χρόνια μετά την ερήμωση του, χάρη στις προσπάθειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, τις άοκνες προσπάθειες των κατοίκων του Γράμμου και την αρωγή συμπολιτών μας από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Παρών στη τόσο σημαντική αυτή ιστορική στιγμή, ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, κος Συναδινός Ελευθέριος, ο οποίος παρακολούθησε τη Λειτουργία και εκπροσώπησε το κίνημα μας σε έναν τόπο ιστορικό και μαρτυρικό όπου ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν κυριολεκτικά στο επίκεντρο της Ιστορίας, όπου η Ορθοδοξία κατέχει δεσπόζουσα θέση.

Η Πατρίδα μας, η Θρησκεία μας και η Ιστορία που γράφεται θα μείνει κληρονομιά στις Οικογένειες μας και σε όλους τους Έλληνες. Άξια συγχαρητηρίων η τιτάνια προσπάθεια να αναστηλωθεί και να λειτουργήσει και πάλι ο Ναός στη Γράμμουστα. Εύγε !


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)