Βενεζουέλα: Τρώνε άγρια είδη από ζωολογικούς κήπους για να επιβιώσουν

Βενεζουέλα: Τρώνε άγρια είδη από ζωολογικούς κήπους για να επιβιώσουν
Άγρια είδη από ζωολογικούς κήπους καταναλώνουν οι Βενεζουελάνοι για να επιβιώσουν λόγω της έλλειψης τροφίμων σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. Ο λόγος για το Μητροπολιτικό Ζωολογικό Πάρκο Ζουλία στην πόλη Μαρακαΐμπο της βορειοδυτικής Βενεζουέλας. Τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον δέκα είδη ζώων έχουν εξαφανιστεί από τον ζωολογικό κήπο.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι βουβάλια, τάπιροι (μικρά θηλαστικά που μοιάζουν με χοίρους) και άλλα είδη ζωών εκλάπησαν για φαγητό.

Ο Λέοναρν Νούνες, επικεφαλής του ζωολογικού κήπου, εκτιμά πάντως ότι τα ζώα εκλάπησαν από διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι αργότερα τα πώλησαν στη μαύρη αγορά. «Παίρνουν τα πάντα από εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Στα τέλη Ιουλίου αναφέρθηκε ότι έως και 50 ζώα πέθαναν από πείνα στο ζωολογικό κήπο Καρικουάο στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας Καράκας, καθώς δεν είχαν φάει για εβδομάδες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το προσωπικό κατέληξε να ταΐζει με μάνγκο και κολοκύθες τα λιοντάρια και τις τίγρεις στο ζωολογικό κήπο, για να αντισταθμίσει τις μειωμένες δόσεις κρέατος, ενώ οι ελέφαντες ταΐζονταν με τροπικά φρούτα, και όχι με τη συνηθισμένη διατροφή τους.

Εν τω μεταξύ, οι Βενεζουελανοί πιστεύεται ότι έχουν μειώσει την ημερήσια κατανάλωση τροφίμων, ή περιμένουν επί ώρες στις ουρές των σούπερ μάρκετ, καθώς τα αποθέματα τροφίμων στη λατινοαμερικανική χώρα συνεχίζουν να μειώνονται.

Τρεις στους τέσσερις πολίτες της Βενεζουέλας αναφέρουν ότι έχασαν βάρος εξαιτίας των ελλείψεων, κατά μέσο όρο 8,5 κιλά βάρους, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία. Πολλοί Βενεζουελάνοι διασχίζουν τα σύνορα και καταφεύγουν στην Κολομβία για να αγοράσουν βασικές προμήθειες.

Ο Νικολάς Μαδούρο ο οποίος διαδέχθηκε στην εξουσία τον Ουγκό Τσάβες μετά το θάνατό του το 2013, κατηγορεί για τα δεινά της χώρας τόσο τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι έχουν εξαπολύσει «οικονομικό πόλεμο» κατά της Βενεζουέλας, όσο και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

skai.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη