ΚΟΖΑΝΗ - Ξεκινά στην Κοζάνη την Κυριακή το 17ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής

yyyykydkdtysiksiksdkyitsdyd
Ξεκινά στην Κοζάνη την Κυριακή 20 Αυγούστου το 17ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης. Το ΔΣΜΚ είναι ένας ιστορικός θεσμός της πόλης, διεθνούς χαρακτήρα, που έχει διαμορφώσει τη σύγχρονη καλλιτεχνική ιστορία της. Συνδυάζει τον διδακτικό-εκπαιδευτικό σκοπό των πρωινών μαθημάτων με την καλλιτεχνική εμπειρία των βραδινών συναυλιών οι οποίες φέτος θα φιλοξενηθούν σε χώρους όπως το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, ο Ι. Ν. Αγίου Χριστοφόρου Κοζάνης, η Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κοζάνης, το Πολιτιστικό Κέντρο Βελβεντού, ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αιανής, το Ωδείο Δ. Δημόπουλου και Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.
Έλληνες και ξένοι μαθητές, ακροατές και καθηγητές θα διαμορφώσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό τοπίο για τον Αύγουστο, με μουσικές που εκτείνονται από την παλαιά έως τη σύγχρονη εργογραφία. Το ΔΣΜΚ μετράει πλέον πάνω χίλιους αποφοίτους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν να επιδείξουν μια λαμπρή σταδιοδρομία στη μουσική αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.
Tην Πέμπτη παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Σεμιναρίου, κ. Διονύση Μαλλούχο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κοζάνης, κ. Παναγιώτη Δημόπουλο και τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, κ. Θέμη Λιάκο.
     Όπως ανέφερε ο κ. Μαλλούχος, το Σεμινάριο αρχίζει την Κυριακή 20 Αυγούστου με το Gala καθηγητών, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Έχει εκπαιδευτικό, αλλά και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Περιλαμβάνει 15 συναυλίες, εντός και εκτός Κοζάνης, 5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμούς, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις. Πρόκειται για ένα δωδεκαήμερο γεμάτο μουσική, σε 10 διαφορετικούς χώρους διεξαγωγής δράσεων, με ρεπερτόριο από την παλαιά μουσική ως την  σύγχρονη εργογραφία, στο οποίο συμμετέχουν ιδιαίτερα αξιόλογοι καθηγητές και καλλιτέχνες.
Ο κ. Δημόπουλος, αναφέρθηκε στην ιστορία του Σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1988. Τόνισε ότι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού θέλησε να επαναφέρει αυτόν τον ιστορικό θεσμό, με κεντρικό άξονα λειτουργίας του το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η συμβολή του Σεμιναρίου στην διαμόρφωση του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής ιστορίας και πορείας του τόπου, ενώ κάλεσε τους πολίτες να το παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε αυτό, είτε ως σπουδαστές, είτε ως ακροατές. Υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος είναι η συνέχεια και η αναβάθμιση του στο μέλλον.
  Ο κ. Λιάκος ανέφερε ότι το ΔΗΠΕΘΕ στηρίζει με μεγάλη χαρά τον ιστορικό θεσμό του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής και πρόσθεσε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης έχει την πρόθεση να στηρίξει οποιαδήποτε δράση σχετίζεται με τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία.
    Χορηγοί του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής είναι οι εξής: Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (σεμινάριο και συναυλία 30ης Αυγούστου), Πιάνα Γιαννακίδη (χορηγία πιάνου συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης), ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας)
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου:
Παραγωγή ΔΣΜΚ: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Διονύσης Μαλλούχος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062
Email: seminaria.dipethekozanis@gmail.com
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ – ΚΛΙΚ ΕΔΩ
kozanilife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς