ΦΛΩΡΙΝΑ - Οι εγγραφές άρχισαν στο Εσπερινό Γυμνάσιο – τάξεις Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Τάξεις Γενικού Λυκείου Φλώρινας για το σχολικό έτος 2017-2018 οι εγγραφές έχουν αρχίσει και γίνονται καθημερινά 6:30 -9:30 μ.μ. μέχρι τις 30 Ιουνίου στη Δ/νση του Εσπερινού Γυμνασίου -Λυκείου που είναι: Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτου 84.
  
Τηλ.- Fax: 2385022760 Ε-mail: mail@gym-esp-florin.flo.sch.gr 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εσπερινό Γυμνάσιο   Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 σχολικά έτη (τάξεις Α-Β-Γ). Τα απολυτήρια Εσπερινού Γυμνασίου είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα των Ημερησίων Σχολείων (Δημοσίων και Ιδιωτικών). Στο σχολείο μπορούν να εγγραφούν μαθητές άνω των 14 ετών, οι οποίοι εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους και επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους σπουδές και ενήλικες που θέλουν να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην υποχρεωτική Β/θμια Εκπαίδευση λαμβάνοντας απολυτήριο Γυμνασίου, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο.
Εσπερινό Γενικό Λύκειο  Η φοίτηση στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια διαρκεί τέσσερα (4) σχολικά έτη, με αντίστοιχες τάξεις, Α Εσπερινού, Β Εσπερινού, Γ Εσπερινού και Δ Εσπερινού. Απευθύνεται: σε ενήλικες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις λυκειακές τους σπουδές με κατεύθυνση την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε ανήλικους οι οποίοι απασχολούνται κατά τις πρωινές ώρες για βιοποριστικούς λόγους.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Η αντιστοιχία με τα Ημερήσια Γενικά Λύκεια είναι:
•             Η Α΄ Ημερησίων Σχολείων αντιστοιχεί με τις Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινών Σχολείων
•             Η Β΄ Ημερησίων Σχολείων αντιστοιχεί με την Γ΄ Εσπερινών Σχολείων
•             Η Γ΄ Ημερησίων Σχολείων αντιστοιχεί με την Δ΄ Εσπερινών Σχολείων
Έτσι, δικαίωμα μετεγγραφής στη Γ΄ τάξη Εσπερινού, έχουν οι μαθητές που προήχθησαν από την Α΄ τάξη ημερήσιου Λυκείου, ενώ στη Δ΄ τάξη όσοι προήχθησαν από τη Β΄ τάξη ημερήσιου Λυκείου.
Πτυχιούχοι των ΤΕΣ, Α-κύκλου ΤΕΕ, Β-κύκλου ΤΕΕ και Σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ εγγράφονται στην Γ τάξη του Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου.
Μαθητές των ΤΕΛ οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την Α τάξη καθώς και οι μαθητές της Β και Γ τάξης ΤΕΛ εγγράφονται επίσης στην Γ τάξη του Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Εσπερινών Γενικών Λυκείων έχουν όσοι μαθητές συμπλήρωσαν δύο (2) έτη φοίτησης στο Σχολείο μας.
Συγκεκριμένα:
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης των Εσπερινών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν:
1) να εξεταστούν Πανελλαδικά με ξεχωριστά θέματα και σε ύλη από την ύλη των ημερήσιων Λυκείων. 2) να εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα μαθήματα, με θέματα που ορίζονται από τους διδάσκοντες καθηγητές, χωρίς προσαρμογή της προφορικής βαθμολογίας, για την ανάκτηση απολυτηρίου. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή οι μαθητές δεν έχουν το δικαίωμα επιλογής για τις σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ τη χρονιά της αποφοίτησης, δικαίωμα όμως αποκτούν από το αμέσως επόμενο σχολικό έτος.
Εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ: Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων εισάγονται σε ποσοστό 1% σε όλες τις σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ, εκτός των στρατιωτικών σχολών, εφ’ όσον έχουν φοιτήσει και στις δύο τελευταίες τάξεις του σχολείου.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ
Τα μαθήματα ξεκινούν στις 6:30μ.μ. και διαρκούν ως τις 09:40 μ.μ. με 5
διδακτικές ώρες σε πλήρη ανάπτυξη του ωρολογίου προγράμματος.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:
Η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με ειδικά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και των ταξί για τα περισσότερα χωριά.
Κατά τη θερινή περίοδο το σχολείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 7:00μ.μ. έως τις 9:00μ.μ.
Από τη Δ/νση του Σχολείου

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη