ΦΛΩΡΙΝΑ - Πρώην Στρατόπεδο Τάγαρη ( 106 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού ) Φλώρινας , βασικός μοχλός ανάπτυξης και κέντρο διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για την πόλη μας! (Φώτο)


  Βεβαίως  είναι πλέον γνωστό ότι διεκδικητής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 επιλέχθηκε ο Δήμος Ελευσίνας!
 Αυτό όμως ουδόλως πρέπει να μας πτοεί,αφού δεν σκεφτήκαμε ποτέ το εξόχως διαφημιστικό, οικονομικά,κοινωνικά και πατριωτικά επωφελές για την περιοχή μας και όλη την πατρίδα μας να διεκδικήσουμε  κι εμείς  μελλοντικά  τη δική μας συμμετοχή, σαν ακριτικός Δήμος Φλώρινας, βελτιώνοντας οργανωτικές, οικονομικές,κοινωνικές  και λοιπές υποδομές, προσαρμόζοντας κατάλληλα τη νοοτροπία και την κουλτούρα  μας! Ως εξής : 





Είναι χρήσιμο να παρατεθεί το σκεπτικό των παραπάνω, στην σχετική ανάρτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:

Φλώρινα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021!

  Όχι μόνο το τεράστιου μεγέθους στρατόπεδο Τάγαρη αλλά και όλο το τεράστιο οικοδομικό τετράγωνο, με τα δίπλα τεράστια γήπεδα έχει περιέλθει ; στον Δήμο Φλώρινας είναι δε  από  ελάχιστα έως εντελώς αναξιοποίητο και χορταριασμένο με πολλά στρατιωτικά κτίρια σε κακή κατάσταση, χωρίς το συγκεκριμένο όραμα που κατατίθεται παρακάτω, αυτό είναι άλλωστε που ενδιαφέρει, η θετική κοινωφελής  σκέψη!  

  Κατά πρώτον με τίποτα δεν θα έπρεπε να παραχωρηθεί ιδιοκτησιακά ο χώρος, πλην μόνο για χρήση (οικονομικά ή κοινωνικά επωφελής ),δεν θα ήταν φρόνιμο να μην μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αποτελούσε πρόβλεψη  εργαλείου και εθνικής άμυνας , με εύκολες μετατροπές, δεν ζούμε άλλωστε στο κέντρο της Αθήνας, σε τρίκρατα σύνορα ζούμε!


 Αυτό όμως ουδόλως  παρακωλύει  τα παρακάτω, αντίθετα τα ενισχύει:

  Ο χώρος θέλει ανασχεδιασμό οργανωτικής λειτουργίας χωροταξικά και λειτουργικά, με βάση το σκοπό που θα εξυπηρετήσει, που δεν είναι μόνο πολιτιστικός αλλά και τουριστικός, οικονομικός και κοινωνικός, με έμφαση στον αναπτυξιακό ρόλο του χώρου, μέσα από το πολιτιστικό χρώμα, που εμπνέει την οργάνωση επισκεψιμότητας !

 Πολύ άνετα φιλοξενεί( το γήπεδο με μετατροπές) τη σχολή καλών τεχνών( ίσως μελλοντικά και άλλες σχολές υποβοηθητικά)αν όχι σαν κτιριακή υποδομή διοίκησης( που μπορεί να φιλοξενείται και αλλού) , σίγουρα σαν υποδομές εργαστηριακές και εκθεσιακές, μαζί με ανάλογους χώρους, που μπορεί να δημιουργηθούν! Το ίδιο και για λοιπές πανεπιστημιακές υποδομές!

  Αλλά ο χώρος περισσεύει και για άλλες δραστηριότητες, πέραν του χώρου επιτόπιας  αναψυχής ,όπως στέγαση συλλόγων, δημιουργία υποδομών για φιλοξενία επισκεπτόμενων χορευτικών και θεατρικών ομάδων, αθλητικών συλλόγων, ομογενών και μη, σε συνεργασία real estate και κέτεριγκ με τις τοπικές τουριστικές ξενοδοχειακές μονάδες και τις μονάδες οργάνωσης ξενάγησης, ποιότητα ζωής κλπ

  Πόσο όμορφη η μετατροπή κτιρίου σε χρήση του Κυνηγετικού Συλλόγου Φλώρινας, στην παρακάτω φώτο! 

  Κάθε επωφελής δραστηριότητα, να μπορεί εκεί να βρίσκει την οργανωτική  βάση της , με ανάλογη διασπορά και στις λοιπές υποδομές της περιοχής,από ράλλυ, ιππασία, αθλητισμό, πολιτισμό, μέχρι όλων των ειδών τις εκδηλώσεις τις περιοχής, από τις πιο καλλιτεχνικές, μέχρι τις πιο πεζές επιχειρηματικές, σε συνεργασία με ότι λοιπό υπάρχει!  Αλλά με οργανωμένο σχέδιο προς όφελος της περιοχής, κι όχι άναρχα!

 Ήδη χρήση ενός κτιρίου για τις ανάγκες της ΕΡΑ Φλώρινας, στην κάτω φωτο!

Από τις πέριξ αθλητικές και πανεπιστημιακές υποδομές, μέχρι όλες τις υποδομές, σε όλο το Δήμο Φλώρινας, όλα πρέπει να είναι οργανωμένα,να υπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό!

   Aν θέλεις να φιλοξενήσεις κάποιες οργανωμένες στιγμές 50.000 άτομα στην περιοχή , σε όλο το Νομό υπάρχουν περίπου 1.000 κλίνες μόνο , οπότε εκ των πραγμάτων αναζητούνται λύσεις, σε όλο το εύρος, πάντα σε συνεργασία με την λοιπή  υποδομή φιλοξενίας  που υπάρχει, με επιμερισμό δράσης και με συμμετοχή στα έσοδα όλων!

ΛΕΥΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: ΠΩΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΑΣ

    Για 50.000 άτομα εξάπαξ κυλιόμενες κι επαναλαμβανόμενες  οργανωμένες επισκεψιμότητες σε όλο το εύρος του Δήμου χρειάζεται οικιστική αναμόρφωση και ζωντάνεμα όλων των χωριών μας(ειδικά των ορεινών, με φυσική δόμηση) κι αξιοποίηση όλων των αδιάθετων κατοικιών και των κτιρίων, σε συνεργασία όλων των ήδη υπαρχόντων τουριστικών και ξενοδοχειακών υποδομών!

    Δεν αρκεί λοιπόν καμία αποσπασματική αντιμετώπιση, χρειάζεται  εκτόξευση ελπίδας και οράματός μας:   

  Ένα απίστευτης οργανωτικής και λειτουργικής υποδομής από πάρκο αναψυχής έως  πολύκεντρο φιλοξενίας και οργανωτικής εκθεσιακής και λοιπής λειτουργίας, φτιαγμένο έτσι που να «κουμπώνει» με όλες τις άλλες υποδομές της πόλης και της περιοχής, δεμένα όλα σε ένα όραμα και στόχο: Η Φλώρινα στη διεκδίκηση υψηλών στόχων, πτήσεων και ανοιχτών οριζόντων, μακριά από το λίγο, το μέτριο και το μίζερο !!!

 Ανάλογη πρόβλεψη να υπάρχει και στα λοιπά δίπλα  γήπεδα που εφάπτονται στο τεράστιο οικοδομικό τετράγωνο, να είναι ενταγμένα όλα στην ίδια μεγάλη οργανωτική υποδομή, με πλήρη πρόβλεψη λειτουργίας και εσωτερικού πάρκιγκ, που να μην εμποδίζει την οδό ταχείας κυκλοφορίας και τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο!

  Τη στιγμή αυτή πχ υπάρχει εγκατεστημένο σύγχρονο τσίρκο( χωρίς ζώα) εντός των δίπλα «κολλητών» γηπέδων, χωρίς τις παραπάνω προβλέψεις! 

    Βεβαίως η κτιριακές υποδομές που υπάρχουν τώρα, κι η εσωτερική χωροταξική  πρόβλεψη ενός τεράστιου στρατοπέδου δεν υπηρετούν τους παραπάνω στόχους, απαιτείται δε νέα χάραξη και υποδομές, με φυσική δόμηση υλικών ( πέτρα, ξύλο, άχυρο, πηλός κλπ), αφού προηγουμένως  έχουν γίνει απεντομώσεις και μυοκτονίες, κι όλος ο καθαρισμός από πάσης φύσεως σαύρες, ακρίδες, τρωκτικά!

   Η ποιότητα ζωής πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη και την αρετή και την υπηρεσία του συνόλου: 

   Στον χώρο αυτό να εγκατασταθεί  η  οργάνωση  ξεναγών και συνοδών βουνού, διότι από αυτό το πολύκεντρο να ξεκινάει η  …πολυπλόκαμη δραστηριότητα οργάνωσης κάθε είδους επισκεψιμότητας, κι ορεινής ανάπτυξης σε όλο το Δήμο Φλώρινας, υποβοηθητικά και στους λοιπούς Δήμους! 

  Ενας χώρος που φτιάχτηκε με στρατηγική εθνικής άμυνας να υπηρετήσει την στρατηγική εθνικής ανάπτυξης της ορεινής ελληνικής υπαίθρου, ένα νέο μοντέλο, που θα έχει γεννήσει η Φλώρινα! 

 

   Κων/νος  Χ. Μπομπότας



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς