Πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν έχουν πινακίδες για το εαν διαθέτουν POS ή όχι

Πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν έχουν πινακίδες για το εαν διαθέτουν POS ή όχιΑντιμέτωπες με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ θα έρθουν απο αύριο οι επιχειρήσεις δεν θα
έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο πινακίδα με την οποία να ενημερώνουν αν αποδέχονται πληρωμή με κάρτα ή όχι.

Άμεσα ακόμη και σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος με την οποία θα εφαρμόζεται το σχετικό μέτρο που προβλέπεται στο νόμο για το πλαστικό χρήμα και όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να μην έχουν αυτή την πινακίδα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ. Η εγκύκλιος θα διακρίνει τις επιχειρήσεις σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που διαθέτουν μέσα πληρωμής με κάρτες και εκείνες που δεν έχουν συσκευές POS. Ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει ενημερώσει σχετικά τα μέλη της «προς αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Σύμφωνα με το άρθρο 66 του αυτού ως άνω νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι, από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. 

Δεδομένων αυτών, από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες. Για την αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτήν την δύσκολη εποχή, η ΕΣΕΕ με ανακοίνωση της συνιστά σε όλους τους επιχειρηματίες να αναρτήσουν πινακίδες ενημέρωσης των πελατών τους, είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, είτε όχι.

dikaiologitika.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς