Άλυτος γρίφος τα κοιμητήρια του Κλείτου Κοζάνης

Άλυτος γρίφος τα κοιμητήρια του  ΚλείτουΆλυτο γρίφο συνεχίζει να αποτελεί η  κατασκευή νέων κοιμητηρίων στην  περιοχή του Κλείτου. Το θέμα  συζητήθηκε για
ακόμη μια φορά στην  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης χωρίς να ληφθεί τελική απόφαση.
Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο  Φεβρουάριο  η δημοτική αρχή, με  απόφαση και πάλι της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής είχε προτείνει τη  χωροθέτηση των κοιμητηρίων να είναι  στη  θέση Λευκάδια καθώς  η θέση  καλύπτει  τις  ανάγκες της περιοχής  (Λευκόβρυση, ΖΕΠ, Ν. Ποντοκώμης, Ν.  Ακρινής, Αργίλου και Πρωτοχωρίου,  Κλείτου) με βάση το Στρατηγικό  Σχεδιασμό του Δήμου για την ευρύτερη  περιοχή.
Από την άλλη,  οι κάτοικοι της  περιοχής και ο Πρόεδρος του Κλείτου Κ.  Κορκοτίδης πρότειναν μια άλλη θέση,  δυτικά του νέου ικισμού,  για την  οποία όπως τότε έλεγαν υπήρχε μελέτη  πως δεν δημιουργεί προβλήματα στον  υδροφόρο ορίζοντα. Δήμος και ΔΕΥΑΚ  δήλωναν πως το αίτημα των κατοίκων  δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, καθώς  ο  κίνδυνος για μόλυνση  του υδροφόρου  ορίζοντα Αργίλου – Πρωτοχωρίου ήταν   υπαρκτός.
Ακολούθησε τον Απρίλιο μια  επεισοδιακή Τοπική Συνέλευση στον  Κλείτο όπου έγινε πλήρως εμφανές πως  η υπόθεση οδηγείται σε αδιέξοδο με τη  Δημοτική Αρχή να εμμένει στην πρόταση  της και τους κατοίκους να την  αμφισβητούν.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο  Πρόεδρος της ΤΚ Κλείτου επανήλθε με  νέα πρόταση για σημείο και πάλι κοντά  στον οικισμό, για το οποίο δήλωσε πως  ήταν μια παλιά πρόταση του ΙΓΜΕ, η  οποία δεν λήφθηκε πότε υπόψη.   Παραδέχτηκε πάντως, πως η επιμονή
στην προηγούμενη πρόταση των  κατοίκων, ήταν λανθασμένη, μετά και  την τοποθέτηση του ΙΓΜΕ για τη θέση.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το θέμα ήταν η  εξέταση της νέας πρότασης του κ.  Κορκοτίδη. Το πρόβλημα, όμως, ήταν  όμως οι συντεταγμένες που  υποδείχθηκαν προς εξέταση από τη  ΔΕΥΑΚ και το ΙΓΜΕ δεν ήταν σωστές, με  αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση  του θέματος και να υπάρξει νέα  καθυστέρηση. Αν τελικώς, η νέα πρόταση  του κ. Κορκοτίδη τεχνικά δεν έχει  πρόβλημα, η δημοτική αρχή θα κληθεί να  πάρει την τελική απόφαση και να  επιλέξει ανάμεσα στις δύο προτάσεις,  με το δημοτικό συμβούλιο να έχει τον  τελικό λόγο.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι  τεράστιο και θα πρέπει κάποια στιγμή  να δοθεί μια λύση.

xronos-kozanis.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη