Εργασίες για 3 μήνες στο τμήμα Βέροιας - Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού (1/7 - 30/9)

Για τρεις μήνες θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης στην Εγνατία Οδό, στο κομμάτι μεταξύ Βέροιας - Πολυμύλου (και στις δύο κατευθύνσεις), από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά, θα υπάρχει σχετική σήμανση και θα εκτελούνται καθημερινές ημέρες (εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών), ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα αποκλειστεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ημαθίας:

Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά εργασίες καθαρισμού των τοιχωμάτων των σηράγγων και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας από Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

- Τον αποκλεισμό είτε της αριστερής, είτε της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας εφαρμόζοντας κάθε φορά την τυποποιημένη και εγκεκριμένη σήμανση για κινητά εργοτάξια μικρής διάρκειας επί αυτοκινητόδρομων, σύμφωνα με την απόφαση ΔΜΕΟ/Ο/613, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 905/20-05/2011, σήμανση η οποία εγκρίθηκε προς εφαρμογή και από την Εγνατία Οδό Α.Ε σύμφωνα με το (β) σχετικό.

- Η ανωτέρω εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετείται και θα απομακρύνεται από τον ανάδοχο του έργου ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Επιπλέον της στατικής σήμανσης θα εφαρμοστεί και δυναμική σήμανση μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS) και των πινακίδων καθορισμού λωρίδας κυκλοφορίας (LCS) των σηράγγων.

- Οι εργασίες θα αρχίσουν την 01/07/2016 και θα ολοκληρωθούν την 30/09/2015 και το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται θα είναι από την ανατολή έως την δύση του ηλίου, πλην τις ημέρες του Σαββάτου, της Κυριακής και τις ημέρες των αργιών, εξαιρουμένων και των ημερών που υφίστανται επικίνδυνες για την ομαλή κυκλοφορία καιρικές συνθήκες.

- Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινητοδρόμου.

- Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται, καθ ́ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να συντηρεί και να επιτηρεί την οδική σήμανση, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

α) Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα διεξάγεται από το ελεύθερο τμήμα της Οδού.

β) Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις συνημμένες εγκεκριμένες μελέτες από τον ανάδοχο του Έργου, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού Α.Ε.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς