ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Φίδια, το ένα Οχιά, «πάγωσαν» το αίμα νεαρού αγρότη στα Σπήλαια (Φώτο)

Βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα της άνοιξης, τον Μάϊο, προ των πυλών του καλοκαιριού, με τις καιρικές συνθήκες, πότε με αρκετή ζέστη, πότε με πολύ βροχή, να έχουν ευνοήσει την εμφάνιση φιδιών σε μεγάλο αριθμό, τόσο σε υπαίθρια μέρη του νομού όσο ακόμα και μέσα σε οικισμούς.
Χθες το πρωί, νεαρός αγρότης από το Άργος Ορεστικό, έμεινα άφωνος όταν κοντά σε αγροτεμάχια του προς την κοινότητα των Σπηλαίων εντόπισε δύο φίδια, που του πάγωσαν το αίμα, αν και βρήκε την ψυχραιμία να διαχειριστή την κατάσταση, ακόμη και να τα φωτογραφίσει. Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, το ένα από τα δύο (το μικρό) είναι Οχιά ενώ το άλλο φθάνει σε μέγεθος περίπου τα δύο μέτρα!
Το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς φαίνεται ο αριθμός των φιδιών ή τουλάχιστον οι εμφανίσεις τους, να έχουν αυξηθεί για αυτό απαιτείται μεγάλη και ιδιαίτερη προσοχή! Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, που εδώ και καιρό έχει επιδοθεί σε λήψη μέτρων και καθαρισμό δημοτικών εκτάσεων από χόρτα, από πέρυσι μάλιστα έχει εκδώσει οδηγίες για τη λήψη μέτρων και σε ιδιωτικές εκτάσεις, προκειμένου να μηδενιστούν τέτοιο είδους φαινόμενα.
Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου:
Ο Δήμος Άργους Ορεστικού υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης του Άργους Ορεστικού αλλά και των οικισμών αυτού, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους,  να φροντίσουν για την απομάκρυνση όλων των τυχόν εγκαταλελειμμένων καυστών ή εύφλεκτων υλικώνώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά και για να μη μετατρέπονται οι χώροι αυτοί σε καταφύγια τρωκτικών και ερπετών κοντά σε κατοικίες.
Επισημαίνεται ότι η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού των οικοπέδων, συνεπάγεται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
http://sentra.com.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ