Ποια είναι τα πιο μολυσμένα σημεία και αντικείμενα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Τι πρέπει να προσέχουμε

Αν και καθημερινά τα δωμάτια των ξενοδοχείων καθαρίζονται, ο χρόνος είναι λίγος και οι αρμοδιότητες του προσωπικού πολλές, ώστε η απολύμανση και ο καθαρισμός πολλές φορές δεν επαρκούν.
Κατά μέσο όρο στη καθαριότητα του κάθε δωματίου αφιερώνεται μισή ώρα, στην οποία οι υπάλληλοι καθαριότητας ξεσκονίζουν και αλλάζουν σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, παπλώματα και τα λοιπά.

Μένουν όμως μικρόβια στα δωμάτια, που δεν προκαλούν σοβαρές παθήσεις, αλλά απαιτείται συχνός καθαρισμός των χεριών για προστασία.
Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς, δείχνουν ποια αντικείμενα και επιφάνειες μέσα στα δωμάτια ξενοδοχείων δεν καθαρίζονται επαρκώς και είναι εστίες μικροβίων.

Μαξιλαροθήκες

Το αμερικάνικο Today show, τοποθέτησε κρυφά κάμερες σε μερικά από τα μεγαλύτερα, πολυτελέστερα και ακριβότερα ξενοδοχεία, όπως για παράδειγμα στο The Crowne Plaza.
Οι κάμερες, έγραψαν τις καμαριέρες να αλλάζουν σεντόνια και όταν έφτασαν στις μαξιλαροθήκες, δεν τις άλλαξαν αλλά απλώς τις τίναξαν και τις έβαλαν τα μαξιλάρια πάλι στη θέση τους.
Πάπλωμα και χαλί
Η καθηγήτρια περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Κ. Ρέινολτς, σε δημοσίευσή της προειδοποιεί πως για να διατηρηθεί η υγιεινή κατά την επίσκεψη σε ξενοδοχείο, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί από το κρεβάτι το πάπλωμα.
Τα παπλώματα δεν πλένονται τόσο συχνά όσο τα σεντόνια, γι’ αυτό και υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιείτε, εν αγνοία σας, το ίδιο πάπλωμα με προηγούμενο επισκέπτη του ξενοδοχείου.
Επίσης, οι ειδικού συστήνουν τη χρήση παντόφλας τόσο όταν πατάτε στη μοκέτα του δωματίου, αλλά και όταν είστε στο μπάνιο.
Τηλεχειριστήριο
Το χειριστήριο της τηλεόρασης είναι ένα από τα ποιο μολυσμένα αντικείμενα σε ένα δωμάτιο.
Σπάνια καθαρίζεται και αυτό αποδείχθηκε σε πείραμα, κατά το οποίο οι ερευνητές παρίσταναν τους επισκέπτες και έριξαν μικρή ποσότητα μέλι πάνω σε τηλεχειριστήριο.
Επέστρεψαν στο δωμάτιο αρκετές μέρες αργότερα, έγιναν αναλύσεις στο τηλεχειριστήριο και εκτός από πολλά βακτήρια οι επιστήμονες βρήκαν και το μέλι.
Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Χιούστον, ανέφερε πως το τηλεκοντρόλ είναι υψηλά στη λίστα βακτηριακής μόλυνσης, όπως και ο νιπτήρας.
Διακόπτες 
Οι διακόπτες και τα πόμολα είναι επίσης μολυσμένα σημεία μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ερευνητές από το Χιούστον εξηγούν, ότι κυρίως οι διακόπτες των φωτιστικών που είναι στο κομοδίνο και εκείνοι της τουαλέτας φέρουν πολλά μικρόβια που αναπτύσσονται, καθώς δεν καθαρίζονται επαρκώς.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)