ΚΕΑ Μαΐου 2018: Εγκρίθηκε η πληρωμή – Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα;

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, γνωστοποιεί πως εγκρίθηκε με απόφαση της Υπουργού Έφης Αχτσιόγλου που δημοσιεύτηκε στη «Διάυγεια», η μεταφορά πίστωσης, συνολικού ποσού 63.077.250,94 ευρώ, για την πληρωμή του ΚΕΑ Μαΐου 2018 σε 287.021 δικαιούχους του προγράμματος.
Το ΚΕΑ Μαΐου 2018 αναμένεται πως θα καταβληθεί μεταξύ 25 και 29 Μαΐου. Ωστόσο θα ακολουθήσει και η επίσημη ανακοίνωση με την ημερομηνία.
Όπως πάντα, η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.
Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.
Ωστόσο υπάρχουν και άτομα που παρότι θα μπορούσαν να δικαιούνται το βοήθημα, δε θα το λάβουν. Μιλάμε φυσικά για όσουν ξέχασαν ή αμέλησαν να ανανεώσουν τις αιτήσεις τους. Οπότε θα χορηγηθεί σε δικαιχούς των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν και έχουν υποβληθεί το αργότερο έως τις 31 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Παρόλα αυτά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ – keaprogram.gr, παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή. Tα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι τα εξής:
  • Δελτίο Ταυτότητας
  • Α.Φ.Μ. αιτούντα
  • Α.Μ.Κ.Α. αιτούντα
  • Φωτοτυπία ΙΒΑΝ τραπέζης δικαιούχου.
  • E–mail, αριθμός κινητού και σταθερού τηλεφώνου επικοινωνίας.
  • Πρόσφατος Λογαριασμός ΔΕΗ
  • Αριθμός Μητρώου ΟΑΕΔ και ημερομηνία εγγραφής στον ΟΑΕΔ (για ανέργους)
  • Έντυπο Συναίνεσης (μπορείτε να το εκτυπώσετε από το www.keaprogram.gr ή να το προμηθευτείτε από τα σημεία υποβολής αιτήσεων) με συμπληρωμένο ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και γνήσιο υπογραφής για τα ενήλικα πρόσωπα του νοικοκυριού (δεν απαιτείται έντυπο συναίνεσης για τροποποίηση αίτησης) και τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά της αίτησης (π.χ. άδεια διαμονής, ληξιαρχική πράξη γέννησης ή θανάτου, τελεσίδικη δικαστική απόφαση διαζυγίου, μόνιμη ή προσωρινή δικαστική επιμέλεια τέκνου, αγοράς ακινήτων ή ηλεκτρονικό μισθωτήριο σε περίπτωση ενοικίασης.)
https://www.neolaia.gr/

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη