Το YouTube διαγράφει πάνω από 6,7 εκατομμύρια προβληματικά βίντεο

Τα περισσότερα από αυτά πριν καν λάβουν έστω και 1 προβολή.
Τα εξτρεμιστικά βίντεο φαίνεται να διαγράφονται αρκετά γρήγορα από το Youtube, εξαιτίας κάποιων καινούργιων αλγορίθμων.
Την Δευτέρα, η πλατφόρμα μοιράστηκε μερικές πληροφορίες γύρω από τις προσπάθειες της να πολεμήσει τα μη αποδεκτά βίντεο με τη χρήση AI "νοημοσύνη μηχανών". Και όπως φαίνεται η μέθοδος της πετυχαίνει.
Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, το νέο σύστημα του Youtube βοήθησε στη διαγραφή πάνω από 6,7 εκατομμύρια βίντεο που είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο, spam ή τρομοκρατικό υλικό. Και συγκεκριμένα το 76% των βίντεο αφαιρέθηκε πριν καν λάβει έστω και 1 προβολή.
Βέβαια, από την άλλη, οι νέοι αλγόριθμοι δεν απέτρεψαν τα υπόλοιπα βίντεο από το να αποκτήσουν κοινό. Το Youtube είπε σε μία δήλωση του ότι η πλατφόρμα ήταν αρχικά πολύ πιο αργή στην καταπολέμηση αυτών των βίντεο.

"Για παράδειγμα, στις αρχές του 2017, το 8% των βίντεο που επισημαίνονται για εξτρεμιστικό περιεχόμενο διαγράφονταν με λιγότερες από 10 προβολές."

Παρ' όλα αυτά, τον περασμένο Ιούνιο άρχισε η χρήση της "νοημοσύνης μηχανών" για να βρίσκονται τέτοιου τύπου βίντεο. "Τώρα, πάνω από τα μισά βίντεο που ανακαλύπτονται με αυτό το περιεχόμενο διαγράφονται πριν φτάσουν τις 10 προβολές" αναφέρει το Youtube.
YouTube Take Down Ai
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι αν το νέο AI σύστημα θα μπορεί να βελτιώνεται με τον καιρό. Η εταιρεία θα μας απαντήσει σταδιακά σε αυτό το ερώτημα, για την ακρίβεια πρόκειται να κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο μία αναφορά με το πόσα βίντεο έχουν διαγραφτεί, όπως έγινε και τώρα.

"Η νέα μας μέθοδος μας κατάφερε να 'κατεβάσει' περίπου το 70% από εξτρεμιστικό υλικό μέσα σε 8 ώρες από το 'ανέβασμα' του και σχεδόν τα μισά από αυτά μέσα στις 2 ώρες."
Δυστυχώς, το Youtube δεν μας προσφέρει κάποια στατιστικά πριν από το τρίμηνο που αναφέρεται παραπάνω, στο οποίο έχουν διαγραφτεί συνολικά 8,2 εκατομμύρια βίντεο και τα περισσότερα με τη χρήση του αυτόματου συστήματος.
Όμως, το Youtube δεν διαγράφει κανένα βίντεο μέσω των αλγορίθμων. Αφού επισημανθεί ένα βίντεο ως ακατάλληλο, τότε κάποιος άνθρωπος πρέπει να το ελέγξει και τότε να το διαγράψει. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει ακόμα 10.000 άτομα για αυτήν τη θέση μέσα στο έτος.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν οι αλγόριθμοι μπορούν να γίνουν κάποια στιγμή αρκετά αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση τέτοιου υλικού. Αλλά για τώρα το Youtube είπε ότι θα φροντίσει να επικεντρωθεί στη βελτίωση τους και ότι θα επικεντρώνονται στα πολύ σοβαρά βίντεο, όπως αυτά με υπερβολική βία και κακοποίηση ανηλίκων.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς