Στιγμές συγκίνησης για τους Ελληνες αιχμαλώτους: Ο Αμφιλόχιος μετέλαβε τους δύο στρατιωτικούς – Νέα επίθεση από την Αγκυρα: Πολιτικός κωμικός ο Καμμένος

Στιγμές συγκίνησης για τους δύο αιχμάλωτους στρατιώτες μας. Για περίπου 75 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι από την 1η Μαρτίου αφού συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο κ. Αμφιλόχιος μετέλαβε τον ανθυπολογαχό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη.
Την ίδια στιγμή, την εντολή να υπάρχουν δύο κενές θέσεις για τους δύο «κρατούμενους» Έλληνες στρατωτικούς στην Τουρκία στα πασχαλινά τραπέζια όλων των στρατοπέδων έδωσε ο Πάνος Καμμένος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στη δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στο φυλάκιο της Παναγιάς Οινουσσών για να ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες.
«Ξέρω ότι θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις και σε κάθε ελληνικό σπίτι μέχρι την επιστροφή των δύο στελεχών μας» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος εκτός από την Παναγία Οινουσσών επισκέφθηκε και το φυλάκιο του Φαρμακονησίου.
Μαζί του ήταν ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «είναι έφεδρος λοχαγός καταδρομέας.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:
«Χριστός Ανέστη. Σήμερα είμαστε εδώ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Παναγιώτη Κιμουρτζή και τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, δίπλα στον Διοικητή, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους στο Φυλάκιο της Παναγιάς.
Το Φυλάκιο της Παναγιάς είναι ένα από τα πιο προκεχωρημένα φυλάκια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της δύναμης της ΑΣΔΕΝ. Μαζί με το προσωπικό μας που φυλάει «Θερμοπύλες», σήμερα, ημέρα του Πάσχα, ημέρα γιορτινή, ημέρα ελπίδας, εύχομαι το Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ψυχές όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας και των οικογενειών τους που βρίσκονται μακριά όταν εκείνοι έχουν το καθήκον μπροστά τους.
Παράλληλα, η σκέψη όλων μας, η σκέψη όλου του ελληνικού λαού, είναι δίπλα στον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ευχόμαστε γρήγορα να έλθει για αυτούς η λευτεριά.
Σήμερα, στο πασχαλινό τραπέζι, σε όλα τα στρατόπεδα, με διαταγή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις. Ξέρω ότι θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις και σε κάθε ελληνικό σπίτι μέχρι την επιστροφή των δύο στελεχών μας.
Χριστός Ανέστη. Μήνυμα αγάπης, μήνυμα δύναμης και μήνυμα ασφάλειας και σιγουριάς, από εδώ, από το Φυλάκιο της Παναγιάς».
kamenos-panagia-1
kamenos-panagia-3
kamenos-panagia-2 
Την ίδια στιγμή, νέα επίθεση εναντίον του Πάνου Καμμένου, χρησιμοποιώντας ξανά βαριές εκφράσεις, έκανε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.
Σε διαδοχικές αναρτήσεις του, ο Τσελίκ αποκαλεί τον Ελληνας υπουργό Αμυνας «αλαζόνα πολιτικό κωμικό», ενώ καλεί την ΕΕ να καταδικάσει τη στάση του κ. Καμμένο. Παράλληλα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι ανέχεται τη συμπεριφορά του υπουργού του.
Στο Twitter, αρχικά ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι συχνά λέγεται πως η αλληλεγγύη στην ΕΕ πρέπει να βασίζεται στις αρχές της κοινής στάσης και στη συνέχεια τόνισε ότι η αλληλεγγύη της Ενωσης σε Ελλάδα και Κύπρο δεν βασίζεται σε αρχές.
Αν γινόταν αυτό, η ΕΕ θα έπρεπε να καταδικάσει τις δηλώσεις και τις ενέργειες «του προσώπου που φέρει τον τίτλο ‘’Ελληνας υπουργός Αμυνας’’», συνέχισε ο Τσελίκ, που στη συνέχεια χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις σε βάρος του κ. Καμμένου.
«Αυτός ο ‘’πολιτικός κωμικός’’ που φέρει τον τίτλο ‘’Ελληνας υπουργός Αμυνας’’ διαρκώς προκαλεί. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τη συναίνεσή της σε αυτόν τον προβοκάτορα, που μιλά για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων έναντι της Τουρκίας. Παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Τσίπρα για τις πολιτικές και νομικές αρχές σε διάφορα ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι η ανομία και η πρόκληση γίνονται από τον δικό του υπουργό», συνέχισε ο Τσελίκ με απανωτές αναρτήσεις.
Αμέσως μετά ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι ενώ η ΕΕ υπενθυμίζει στον κόσμο τις πολιτικές αρχές, δεν μπορεί να αγνοήσει τον υπουργό Αμυνας. «Πρέπει να καταδικάσει αυτό το πρόσωπο. Πρέπει να προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση. Οι αρχές είναι για όλους, δεν μπορούν να αγνοούνται ενώπιον των άδικων συμπεριφορών των μελών της», τονίζει, διαφορετικά πρόκειται για κενή αλληλεγγύη.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μερικά 24ωρα ο Ομέρ Τσελίκ είχε επιτεθεί ξανά στον Πάνο Καμμένο, αποκαλώντας τον άμυαλο.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη