Νέα μυστική δίοδο ανακάλυψαν οι Τούρκοι στην Παναγία Σουμελά – Τρέμουν ότι θα χάσουν πολλούς Έλληνες λόγω της ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών


Ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα της Τουρκίας αποτελεί αδιαμφισβήτητα η Ιερά Μονή της Παναγίας  Σουμελά , στην οποία όμως  διεξάγονται έργα αποκατάστασης εδώ και 2,5 χρόνια, αναφέρει με προβληματισμό ο τουρκικός τύπος.



Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μυστική δίοδος από την Ιερά Μονή η οποία καταλήγει σε  περιοχή  στην δεξιά πλαγιά του βουνού στην οποία αποκαλύφθηκαν ψηφιδωτές εικόνες μεγάλης θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας .

Ο Τούρκος δήμαρχος της περιοχής Κ. Κόχαν, δήλωσε σήμερα ότι στην  Ιερά Μονή της Παναγίας  Σουμελά  υπάρχουν και νέες ανακαλύψεις και με την συντονισμένη  «αποκατάσταση του τουρκικού υπουργείου πολιτισμού,  ακόμα περισσότεροι επισκέπτες θα μπορούν να εισέλθουν στην περιοχή».

Η Ιερά Μονή αποτελεί ένα από τα σημαντικά ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα στην Τουρκία , και  συγκεντρώνει σύμφωνα με στοιχεία πάνω από 600 χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο η οποίοι την επισκέπτονται.

«Ανακαλύψαμε ένα μικρό  παρεκκλήσι με τοιχογραφίες στους τοίχους του, και αρχίσαμε τις  εργασίες για να τις αποκαταστήσουμε ολοσχερώς, ενώ κατασκευάζουμε δρομάκι 30 μέτρων και τμήματα της στέγης που έχουν πέσει. Όταν  θα  ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες  η Ιερά μονή της Παναγίας της Σουμελά θα είναι έτοιμη για επίσκεψη», δηλώνει ο δήμαρχος  .

Στους πρόποδες του όρους  Μελά   με θέα στην κοιλάδα , σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρων σε μια δασώδη περιοχή ευρίσκεται «σκαλισμένη»  στο βράχο η Ιερά Μονή της Παναγίας  Σουμελά.

Η Μονή χρονολογείται  από τον 13ο αιώνα, σύμφωνα πλέον και με  επιστημονικά δεδομένα. Σήμερα διαθέτει ξενώνα παροχής υπηρεσιών, με  συνολικά 72 δωμάτια με κουζίνα ενώ χιλιάδες άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει ώστε τον Αύγουστο του 2018 η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα να ανοίξει και πάλι για το κοινό, ενώ ολόκληρο το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του ερχόμενου έτους. Η πρώτη φάση της αναστήλωσης του μνημείου ολοκληρώθηκε την 1η Νοεμβρίου. Η στερέωση και η αφαίρεση των επικίνδυνων βράχων εντάσσονται στη δεύτερη φάση, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Τραπεζούντας.

 «Φοβούνται» όμως οι Τούρκοι ή καλύτερα τρέμουν ότι μετά το περιστατικό με την σύλληψη και την φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών , αλλά και το «ελληνικό» άτυπο εμπάργκο στην αγορά της Αδριανούπολης, θα χάσουν προφανώς για τα καλά την παρουσία χιλιάδων Ελλήνων που επισκέπτονταν τα ιερά μέρη της αιματοβαμμένης γης της Μικράς Ασίας ,καθώς και πόλεις σε αυτήν.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε, παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, τεράστια οικονομική ζημιά στην ήδη δοκιμάζουσα τουρκική οικονομία που βάλλεται πανταχόθεν.

Η τουρκική οικονομία στηρίζεται εδώ και μερικά χρόνια πλέον σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό που αφορά αρχαία και θρησκευτικά αξιοθέατα , κάτι όμως το οποίο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν …για αίμα …πόλεμο ..κτλπ έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη «αναστροφή του κλίματος» των Ευρωπαίων που θα ήθελαν να επισκεφθούν την χώρα. Για τους Έλληνες …δεν κάνουμε λόγο λόγω του όλου τεταμένου σκηνικού ανάμεσα στις δύο χώρες.   

https://www.pentapostagma.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)