Η σημασία της λέξης «φίλος» στο Διαδίκτυο για τα παιδιά

Πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε ένα παιδί, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει τους πιθανούς κινδύνους στο Διαδίκτυο;

Όπως και στον πραγματικό κόσμο αφυπνίζουμε το παιδί από πολύ μικρό και το ενημερώνουμε, ανάλογα με την ηλικία του για τις πιθανές κακοτοπιές, που θα συναντήσει, εξοπλίζοντάς το παράλληλα με τη γνώση που θα το βοηθήσει να αντιμετωπίσει άμεσα την οποιαδήποτε κακή στιγμή. Όπως μαθαίνουμε στο παιδί μας από πολύ μικρό να μην παίρνει ποτέ καραμέλα από άγνωστο στο δρόμο, αλλά να μας ενημερώνει αμέσως, έτσι και στο Διαδίκτυο τού μαθαίνουμε να μη συνομιλεί με αγνώστους. Του εξηγούμε τη λέξη «φίλος» και τη σημασία αυτής, για να κατανοήσει ότι οι διαδικτυακοί φίλοι μπορεί να είναι άγνωστοι. Το μαθαίνουμε από μικρό να έχει καλούς τρόπους και να σέβεται τους γύρω του για να το κάνει και στο Διαδίκτυο. Του εξηγούμε τις συνέπειες για κάθε μια πράξη του, καλή ή κακή.

Καθώς τα σημερινά παιδιά εισέρχονται στον κόσμο της τεχνολογίας από πολύ μικρά, κάτι που δεν είναι κακό, είναι σημαντικό να είμαστε πάντα κοντά τους όταν αυτά πλοηγούνται στο Διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι βρίσκονται σε ποιοτικούς ιστοχώρους και σε περίπτωση που κάτι περίεργο συμβεί θα μπορούμε τα βοηθήσουμε άμεσα. Ανακαλύπτουμε μαζί τους εικονικούς κόσμους και εκμεταλλευόμαστε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνει το παιδί για να μιλήσουμε μαζί του και να το αφυπνίσουμε.

Είναι πολύ σημαντικό αν το παιδί μάς ζητήσει βοήθειά, να την προσφέρουμε αμέσως, χωρίς να το αμελήσουμε. Για να μας ζητάει βοήθεια, υπάρχει σοβαρός λόγος!

http://kidsatsafety.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς