Μήπως με βλέπει φιλικά; Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί τα 2 φύλα διαβάζουν διαφορετικά τα σημάδια

Η κλασική παρερμήνευση κινήσεων από τα δύο φύλα βρίσκει εξήγηση.

Φαντάσου το παρακάτω σενάριο: μία γυναίκα κι ένας άντρας κουβεντιάζουν. Εκείνη ενδιαφέρεται για τη συζήτηση, είναι ζεστή, φιλική και χαμογελά. Εκείνος παρερμηνεύει τη συμπεριφορά της και πιστεύει πως το ενδιαφέρον της είναι σεξουαλικό. Αντίστοιχα, ένας άντρας βρίσκει μία γυναίκα που μόλις έχει συναντήσει ελκυστική, αλλά τα σήματα του μπερδεύουν, κάνοντας τη γυναίκα να πιστεύει πως είναι απλά φιλικός.

Σε μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Ψυχολογίας του Norwegian University of Science and Technology (NTNU) οι γυναίκες είπαν πως οι άντρες πολύ συχνά παρερμηνεύουν τα φιλικά σήματα που στέλνουν ως σεξουαλικό ενδιαφέρον. Αντίθετα, οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν πως οι γυναίκες παρερμηνεύουν συχνά τα σήματα των αντρών που ενέχουν ερωτικό ενδιαφέρον για φιλική προσέγγιση.


«Τα αποτελέσματα δεν μας εκπλήσσουν, αν το δεις από μία εξελικτική οπτική», λέει ο ερευνητής Mons Bendixen. «To συναρπαστικό της υπόθεσης είναι πως τα ίδια αποτελέσματα υπήρξαν και σε μία παρόμοια μελέτη που έλαβε χώρα στην Αμερική, αν και η Νορβηγία είναι μία από τις χώρες όπου τα δύο φύλα είναι ισότιμα και σεξουαλικά απελευθερωμένα».

Η εξελικτική ψυχολογία είναι η μελέτη του πώς ο ανθρώπινος νους έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί με το πέρασμα των χρόνων. Ένα πράγμα για το οποίο ενδιαφέρονται οι εξελικτικοί ψυχολόγοι είναι η σεξουαλική ψυχολογία ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές ομάδες. Μέσα από την εξελικτική ψυχολογία μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί πολλές φορές οι άντρες λανθασμένα υποθέτουν πως επειδή μία γυναίκα γελά κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους, θέλει και να κοιμηθεί μαζί τους.

Στην πραγματικότητα, οι άντρες δεν μπορούν να είναι επιλεκτικοί. Η ικανότητα ενός άντρα στο να αναπαραχθεί έγκειται στο να αρπάζει κάθε δυνατή ευκαιρία. Ξοδεύει χρήματα και χρόνο για μία ερωτική πολιορκία, η οποία τελικά μπορεί να μην οδηγήσει στο σεξ. Αλλά «κοστίζει» περισσότερο αν δεν προσπαθήσει, διότι τότε δεν θα είναι ικανός να αναπαραχθεί.

«Η αναπαραγωγή για έναν άντρα σημαίνει πως μπορεί να δημιουργήσει απογόνους και εξαρτάται από το πόσες γυναίκες μπορεί να αφήσει έγκυες. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες», εξηγεί ο Bendixen.

Mία γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ με πολλούς και διαφορετικούς άντρες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να θέλει να μείνει έγκυος. Οπότε, για τους άντρες σημαίνει πως περνούν καλά όποτε τους δοθεί η ευκαιρία χωρίς έξτρα ρίσκα. Βέβαια, δεν ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες αφού για εκείνες το κόστος είναι μεγάλο αν ένας άντρας ενδιαφέρεται παραπάνω απ’ότι εκείνη.

Μία γυναίκα ρισκάρει μία εγκυμοσύνη, μία γέννηση και το ανάθρεμμα του παιδιού, όπως επίσης και χαμένες ευκαιρίες να αναπαραχθεί με άλλους άντρες.

Τελικά, η ψυχολογία των γυναικών έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που θέτουν τον πήχη υψηλότερα, το οποίο σημαίνει πως χρειάζονται περισσότερο ξεκάθαρα σημάδια από τους άντρες πριν κοιμηθούν μαζί τους.

http://www.shape.gr/ 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)