Ντοκιμαντέρ για την παρουσία των Ποντίων στο Νόργουοκ των ΗΠΑ (Βίντεο)

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στο παιδικό μουσείο «Stepping Stones» στο Κονέτικατ, θα προβληθεί το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η Ποντιακή Κοινότητα Νόργουοκ «Ο Πόντος» με πολύ μεράκι και σεβασμό στην ιστορική μνήμη.
Η δίωρη ταινία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκατοντάχρονη και πλέον παρουσία των Ελλήνων Ποντίων στην πόλη.
«Όλοι εμείς από την Ποντιακή Κοινότητα Νόργουοκ "Ο Πόντος", θελήσαμε μέσα από διηγήσεις, παλιά ντοκουμέντα, σπάνιο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων, εμπλουτισμένα όλα αυτά με τραγούδια και χορούς, με πρωταγωνιστές ανθρώπους όλων των ηλικιών που ζούνε σήμερα στο Νόργουοκ, να ξαναζωντανέψουμε την ιστορία μας, η οποία κρατά εδώ στο Νόργουοκ του Κονέτικατ για περισσότερα από 100 χρόνια. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, εδώ στις ΗΠΑ. Για να μην αλλοιωθεί ποτέ η μνήμη μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Θεόδωρος Γιαπουτζής.
Τα κείμενα της ταινίας έχει επιμεληθεί ο Πόντιος τραγουδιστής και τηλεοπτικός παραγωγός των εκπομπών «Μαυροθάλασσα» και «Ρωμανία» Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τρύφων Ζήσης. Η παραγωγή είναι της Ποντιακής Κοινότητας Νόργουοκ «Ο Πόντος».
Οι εκδηλώσεις του συλλόγου όμως δεν σταματούν εδώ, αφού το Σάββατο 18 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο 36ος ετήσιος χορός του, στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Κονέτικατ με καλλιτέχνες της περιοχής αλλά και από την Ελλάδα. Στο τραγούδι θα είναι ο Γιώργος Ιωαννίδης και ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, στη λύρα ο Γιάννης Σανίδης και ο Χρήστος Τικταπανίδης, στο αγγείο η Ειρήνη Σαχταρίδου και στο νταούλι ο Γιάννης Απαζίδης, ενώ χορούς του Πόντου θα παρουσιάσει το μεγάλο χορευτικό τμήμα του συλλόγου.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς