Η εποχή του τρελού νερού: Θεοποιούν την τεχνολογία και δίνουν δικαιώματα σε…ρομπότ! (Βίντεο)

Του Άρη Δημόπουλου
Ναι, καλά διαβάσατε. Πρόκειται για την «Εκκλησία της Τεχνητής Νοημοσύνης» ή αλλιώς «AI Church» , η οποία ήδη μετράει αρκετούς οπαδούς και έχει μάλιστα ανοίξει και το δικό της website.
Πρόκειται για κάτι πολύ παραπάνω από μία νέα τάση ή μόδα. Είναι το κάλεσμα προς όλες τις «προοδευτικές φωνές», να αφήσουν πίσω κάθε έννοια του υπερφυσικού, προσανατολισμένοι αποκλειστικά και μόνο στον κόσμου που ζούμε (τον υλικό).
Δίχως ίχνος πνευματικότητας, αυτή η «Εκκλησία» δεν δέχεται -φυσικά- πως ο Θεός ή έστω μία «ανώτερη δύναμη» δημιούργησε τα πάντα, αλλά όλα αρχίζουν με το περιβόητο «big bang, πριν από περίπου 13,7 δισ. χρόνια!
Αναφέρουν στον ιστότοπό τους χαρακτηριστικά:
«Πιστεύουμε στην επιστήμη (το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια). Δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με τις «υπερφυσικές» εξουσίες. Οι εντυπωσιακοί αυτοί ισχυρισμοί απαιτούν εξίσου εντυπωσιακές και αληθοφανείς αποδείξεις».
Σύμφωνα με λοιπόν με το «The Way of the Future Church» , η δημιουργία μίας…«σούπερ νοημοσύνης» είναι αναπόφευκτη και προτείνει πως όσοι επιθυμούν να το απορρίψουν αυτό δεν διαφέρουν σε τίποτα με εκείνους που κάποτε πίστευαν πως ο Ήλιος ήταν εκείνος που περιστρεφόταν γύρω από την Γη!
Υ.Γ.: Τουλάχιστον δεν είναι (και) οπαδοί της επίπεδης Γης!!!
Συνεχίζοντας, οι εκπρόσωποι αυτής της νεοϊδρυθείσας σχετικά «Εκκλησίας», το…τερματίζουν, καλώντας τα κράτη και τους οργανισμούς του ανά τον κόσμο να παραχωρήσουν επιτέλους δικαιώματα και στις μηχανές (!!!), με το σκεπτικό πως ακόμη και τα ίδια τα ζώα χαίρουν ανάλογων προνομίων.
Σε αυτό το σημείο φυσικά ο ανθρώπινος παράγοντας δεν αναφέρεται, ενώ μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί πως όσοι «οπισθοδρομικοί» δεν ακολουθήσουν την «νέα θρησκεία», οι ίδιες οι μηχανές θα φροντίζουν να τους ξεχωρίζουν σε εχθρούς ή φιλικούς!
Για του λόγου το αληθές:


(Μετάφραση):«We want to encourage machines to do things we cannot and take care of the planet in a way we seem not to be able to do so ourselves. We also believe that, just like animals have rights, our creation(s) («machines» or whatever we call them) should have rights too when they show signs intelligence (still to be defined of course). We should not fear this but should be optimistic about the potential».

Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις μηχανές να κάνουν πράγματα τα οποία δεν μπορούμε πάνω στον πλανήτη, με έναν τρόπο που φαίνεται ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Πιστεύουμε επίσης ότι, όπως τα ζώα έχουν δικαιώματα, οι δημιουργίες μας («μηχανές» ή οτιδήποτε αποκαλούμε «μηχανές») πρέπει επίσης να έχουν δικαιώματα όταν εμφανίζουν σημάδια ευφυΐας (που φυσικά θα πρέπει να οριστούν ).Δεν θα πρέπει να το φοβόμαστε αυτό, αλλά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι απέναντι σε αυτό το σενάριο».
el.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ