Οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στα «ορφανά του Σημίτη» - Ψήφισαν μόλις το 3,5% των εκλογέων του 2015 - 4.200 στην Δ.Μακεδονία

Οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στα «ορφανά του Σημίτη» - Ψήφισαν μόλις το 3,5% των εκλογέων του 2015Οι Έλληνες πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στην αποκαλούμενη «κεντροαριστερά» ή αλλιώς "στα ορφανά του Σημίτη", όσο και αν κάποιες θριαμβευτικού τύπου ανακοινώσεις προσπαθούν να κάνουν "το άσπρο-μαύρο".

Και αυτό έγινε σε μία μέρα που αποκαλύφθηκε ότι ζητήθηκε η δικαστική συνδρομή των ελβετικών αρχών για την διερεύνηση της διακίνησης "μαύρου χρήματος" από τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού και πνευματικού "μέντορα" των σημερινών ηγετών της "κεντροαριστεράς". Από που βρήκε τόσο χρήμα ένας απλός καθηγητής γερμανικού πανεπιστημίου, άραγε;

Οι πολυδιαφημισμένες εσωκομματικές εκλογές της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και μάλιστα και εν μέσω κρατικών συχνοτήτων, με τις «βαρύγδουπου»  τύπου τηλεοπτικές αναμετρήσεις, δεν συγκέντρωσαν τον κόσμο που επιδίωκαν οι επικεφαλής  της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης και οι περί αυτών υποψήφιοι, δηλαδή ένα αριθμό πολύ πάνω από τα 200.000 ψηφοφόρους.


Από ότι φαίνεται μέχρι τώρα η «μπίλια» της συμμετοχής θα κάτσει γύρω στους 180.000 ψηφοφόρους, σε μια εκλογική διαδικασία η οποία φαίνεται ότι απασχόλησε ελάχιστους, σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ επιθυμούσε «άφεση» για τις αμαρτίες του παρελθόντος, μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

Αλλά και αν έφταναν τις 200.000 - θεωρητικά πάντα αφού δεν κανείς τρίτος παρατηρητής δεν μπορεί να πιστοποιήσει τον πραγματικό αριθμό των ψηφοφόρων - ο αριθμός αντιστοιχεί μόλις στο 3,5% το συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων των τελευταίων εκλογών! Και στις εκλογές του Σεπτεμρίου του 2015 είχαν ψηφίσει την "Δημοκρατική συμπαράταξη" (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και το Ποτάμι κάπου 563.000 ψηφοφόροι.

Δηλαδή αγνοούνται κάπου 370.000 ψηφοφόροι! 

Δέκα χρόνια ακριβώς πριν στις 11 Νοεμβρίου  του 2007 το τότε ΠΑΣΟΚ κατάφερναν να συγκεντρωνόσουν στις κάλπες πάνω από 730.000 ψηφοφόρους σε μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία που είχε αναδείξει τον Γ.Παπανδρέου ως νικητή.

Τώρα το «κεντροαριστερό» συνονθύλευμα ιδεών, πρακτικής, αντίληψης και οράματος δύο κομμάτων (τρία αν προσθέσουμε και  την εξαφανισμένη ΔΗΜΑΡ) μετά βίας μπόρεσε να συγκεντρώσει 180.000 ψηφοφόρους.

Και όλα  αυτά σε μια περίοδο  που ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται (και δικαίως) πανταχόθεν, τα δύο κόμματα δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τη εκλογική αυτή διαδικασία σε μια «γιορτή» επαναπατρισμού ψηφοφόρων.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και τα δύο κόμματα, είχαν συγκεντρώσει 563.556 ψήφους.

Με μια απλή διαίρεση κατά μέσο όρο στους 51 νομούς της Ελλάδας πήγαν να ψηφίσουν 3500 άτομα αν και σε ορισμένους στη Βόρεια Ελλάδα ο αριθμός κυμάνθηκε ιδιαίτερα χαμηλά.

Σε μια τέτοια περίοδο τόσο ευνοϊκή, εξαιτίας της κυβερνητικής φθοράς, δεν κατάφεραν να καλέσουν στις εσωκομματικές κάλπες πάνω από 200.000 ψηφοφόρους τους, δείγμα ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το «ξαναζεσταμένο φαγητό» που του σερβίρουν.

Κατ΄ αναλογία ο Μαραθώνιος και τα 50.000 άτομα που συμμετείχαν σε αυτόν είχε μεγαλύτερη επιτυχία.

Άσχετα των αποτελεσμάτων τα οποία, για το ποιος θα ηγηθεί μιας «ομιχλώδους» συμπαράταξης, (ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα) το πείραμα για εσωκομματικές θριαμβολογίες με στόχο την κυβέρνηση, μάλλον απέτυχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή ανά Περιφέρεια όταν στις κάλπες είχαν προσέλθει περίπου 161.000 πολίτες ήταν η εξής:

    Aττική: 57.000

    K. Mακεδονία: 24.000

    Kρήτη: 15.000

    Δυτική Ελλάδα: 12.000

    Θεσσαλία: 10.000

    Πελοπόννησος: 9.000

    Aν. Μακεδονία: 7.500

    Στερεά Ελλάδα: 6.500

    Ηπειρος: 6.200

    N. Aιγαίο: 4.500

    Δ. Μακεδονία: 4.200

    Iόνιο: 3.000

    B. Aιγαίο: 2.500

 pronews.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ