ΓΡΕΒΕΝΑ - Στα 210 χιλιάδες ευρώ η ζημία του δήμου στο Κέντρο Εκπομπής Καλαμιτσίου


Στα 210 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το ποσό που χρεώθηκε στη ΔΕΗ για τη λειτουργία του Κέντρου Εκπομπής του Υδατόπυργου Καλαμιτσίου ο δήμος Γρεβενών, σύμφωνα με το δήμαρχο, Γιώργο Δασταμάνη, καθώς φέρεται οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί που εξέπεμπαν από το σημείο αυτό να μην πλήρωναν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.


Όπως τόνισε ο κ. Δασταμάνης, στην ΕΡΤ Κοζάνης, τα χρέη αυτά αφορούν την περίοδο από το 2005 και μετά, ενώ επισήμανε ότι οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών θα ενημερωθούν άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για το ποσό που φέρεται χρωστούν στο δήμο, έτσι ώστε να έχουν το χρόνο για να αιτιολογήσουν την άποψή τους.

Μιλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γρεβενών τόνισε ότι «οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν άσχετα αν απειλούν με εξώδικα, αν απειλούν δημάρχους, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες».

Επίσης ανέφερε ότι από το  2008, ο δήμος Γρεβενών είχε αναλάβει, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το κόστος για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για την εκπομπή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της περιοχής, αλλά η απόφαση αυτή κρίθηκε παράνομη το 2012 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να βρεθούν αντιμέτωποι με χρέη, που δεν υπολόγιζαν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς