Να κρατάς στη ζωή σου όσους κάνουν χώρο για σένα στη δική τους

Να κρατάς στη ζωή σου όσους κάνουν χώρο για σένα στη δική τουςΣίγουρα έχεις περάσει απ’ το στάδιο της μοναξιάς.

Της συνειδητής ή μη επιλογής να κοιμάσαι μόνος τα βράδια, να ζεις παρά μόνο για σένα και να τρως ώρες συζητήσεων με τους κολλητούς γυρνώντας αξημέρωτα σπίτι ενώ μοιράζεσαι την καληνύχτα σου μόνο με τον εαυτό σου. Και μονολογείς, διχάζεσαι, οι σκέψεις περιπλέκονται και πριν καλά-καλά προλάβεις να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για το τι σε ώθησε να είσαι single έρχεται η στιγμή που σου λείπει ένα χέρι να σε κρατάει. Πάει ή όχι καιρός από τότε που βίωσες κάποιο χωρισμό, τώρα πλέον ακούς το σώμα σου να σου ζητάει το καρμικό άγγιγμα που θα σε απογειώσει, έναν έρωτα να σου ψιθυρίσει λόγια αγάπης.

Περνάνε απ’ το μυαλό σου κάθε λογής άνθρωποι. Εκείνοι που ήρθαν στη ζωή σου βιαστικά μα δεν έμειναν. Άλλοι που σου έδωσαν κάτι κι απλά προσπέρασαν. Αυτοί που σου πήραν πράγματα μα δεν ένιωσες κάτι παραπάνω. Στέκεσαι περισσότερο σε ένα πρόσωπο. Αυτόν που σε έχει σημαδέψει. Η ζωή όμως τα έφερε έτσι κι οι δρόμοι σας χώρισαν. Λυπάσαι για την απώλεια, μα πιο πολύ πονάς που ίσως μπορεί να μην ξανανιώσεις έτσι. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό σου το ιδανικό, μπορείς να είσαι σίγουρος πως από εδώ και στο εξής αναζητάς τον άνθρωπο εκείνο που θα σου δώσει ό,τι δεν μπόρεσαν οι άλλοι. Χώρο στη ζωή του.

Μη βιαστείς να κρίνεις φευγαλέα κι επιπόλαια. Κάθε περαστικό πλάσμα δεν είναι απαραίτητα ο ένας. Μπορεί σε ένα σημείο να πληροί κάποια βασικά χαρακτηριστικά, μα αν δε νιώθεις τη μαγεία της χημείας να εκρήγνυται, τότε παραπλανάσαι και παραμυθιάζεσαι. Δεν μπορείς να θεωρείς κάθε πλεονέκτημά του ως ιδανικό σου, αν δε μιλάει με τα μάτια στην ψυχή σου. Αν η γλώσσα του σώματός του δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματα του δικού σου.

Εκείνος που θα έρθει μία για πάντα στο σύμπαν σου για να μείνει, θα σε καθηλώσει! Θα σου αποδεικνύει με κάθε τρόπο πως η παρουσία σου είναι σημαντική για εκείνον. Το ερωτικό σας δέσιμο θα έρχεται μέρα με την ημέρα τόσο αβίαστα που θα αισθάνεσαι πως η καθημερινότητά σου μαζί του ομορφαίνει κι αποκτά περισσότερο νόημα. Αυτόματα θα γίνεις μία απ’ τις προτεραιότητές του. Δε θα αντέχει να περνάει μέρα χωρίς να σε δει ή να σε ακούσει.

Θα ζητάει την άποψή σου σε θέματα που έχουν μεγάλη σημασία για τον ίδιο. Θα σε θέλει δίπλα του σε κάθε σκηνικό της ζωής του, στις χαρές και στις λύπες, στα ασήμαντα και τα σημαντικά. Χωρίς εξαιρέσεις. Και θα είσαι για εκείνον το χαμένο κομμάτι που του έλλειπε για να νιώσει πλήρης. Θα αποτελείς την αγκαλιά του για όλο το βράδυ κι όχι μεμονωμένες νύχτες στιγμιαίας ευτυχίας.

Να κρατήσεις τον άνθρωπο εκείνο που θα κάνει όνειρα μαζί σου. Και που το μεγαλύτερό του όνειρο θα είσαι εσύ. Κάποιος που δε θα μπορεί να διανοηθεί τη ζωή του μακριά σου. Δε θα αντέχει στη σκέψη πως μπορεί να σε μοιραστεί με κάποιον άλλο. Με αυτήν την παράφορη κι εγωιστική επιθυμία να σε κρατήσει κοντά του για πάντα. Που στο πρόσωπό σου θα βλέπει να συγκεντρώνονται όλες οι ευτυχίες του κόσμου. Να είσαι εσύ ο κόσμος του.

Να χαίρεται να περνάει την κάθε του στιγμή στο πλευρό σου. Να είσαι η ανατολή κι η δύση του. Η καλημέρα κι η καληνύχτα του. Εκείνος που δε θα χρειάζεται να του εξηγήσεις πώς αισθάνεσαι, μα θα διαβάζει τη σκέψη σου. Θα αντιλαμβάνεται τι θες να πεις πριν το εκφράσεις, που δε θα αμφιβάλει για σένα λεπτό. Μα το πιο σημαντικό από όλα, δε θα θέλει να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο στη ζωή του από σένα γιατί θα του είσαι αρκετός. Κάθε άλλο άτομο δε θα αποτελεί επιλογή για εκείνον απ’ τη μέρα που σε γνώρισε. Κι αυτό είναι το νόημα της πληρότητας.

Κι αν φοβάσαι πως μπορεί να ξεγελαστείς, τότε φρόντισε όταν αυτός ο άνθρωπος -που θα σε κάνει μέρος της πραγματικότητάς του- σου πει πως σ’ αγαπάει, να πιστέψεις τις πράξεις κι όχι τα λόγια του. Οι καμουφλαρισμένες από πολλούς υποσχέσεις δεν οδήγησαν ποτέ κανέναν πουθενά. Αργά ή γρήγορα αποκαλύφθηκαν και διαλύθηκαν μπροστά στο φόβο του αληθινού.

Αν είναι εκείνος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ αυτό που φτιάξατε. Με οδηγό τη σχέση σας θα πορεύεται και θα αναζητά εφόδια για να τη δυναμώνει και να την αναπτύσσει. Δεν αρκεί απλά να είναι εκεί με σένα. Θα πρέπει να είναι εκεί για σένα. Να νοιάζεται αληθινά κι όχι εικονικά. Αυτός που θα επιδιώκει όχι μόνο τη σαρκική επαφή αλλά και την πνευματική διέγερση. Θα περιμένει στο κατώφλι του σπιτιού σου να σιγουρευτεί πως είσαι ασφαλής και μετά θα φεύγει. Θα αποτελείς για εκείνον ολόκληρο το βιβλίο της ευτυχίας του κι όχι ένα απόσπασμα χαράς.

Και μη συμβιβαστείς μόνο και μόνο για να διώξεις τη μονοτονία σου. Συνέχισε να τον αναζητάς. Αξίζει η αναμονή ακόμα κι αν είναι μεγάλη. Μην απογοητευτείς στην πρώτη δυσκολία. Δεν είναι όλοι εκεί έξω συλλέκτες εμπειριών. Αν αποζητάς τη διάρκεια κι όχι το στιγμιότυπο, το δέσιμο κι όχι τη στιγμή, τότε κράτα όλες τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση να αναγνωρίσεις το δικό σου ιδανικό.

Γιατί σίγουρα αποτελείς ένα κομμάτι του παζλ που κάποιος περιμένει να συμπληρώσει στη ζωή του. Κι ίσως να σκέφτεται όπως εσύ. Κι αν το βρεις τότε φρόντισε να το κρατήσεις κοντά σου. Μην το στριμώξεις σε μια γωνίτσα του μυαλού σου. Κάνε το μέρος της ζωής σου και του κόσμου σου. Γιατί αν εκείνος είναι ο ένας θα σε χωρέσει στη δική του, ο κόσμος να χαλάσει.

http://www.kosmonews.com 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς