Το φυτό που καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους…

Το φυτό που καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους…

Το σιταρόχορτο είναι μια από τις πλέον αντιοξειδωτικές τροφές. Έχει 60 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια αντίστοιχου βάρους και 8 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι αντίστοιχου βάρους. Περιέχει πάρα πολλές βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, έχει οκτώ ουσιώδη αμινοξέα και άλλα έντεκα πολυπεπτίδια (αλυσίδες αμινοξέων) και βιοφλαβονοειδή. Εκτιμάται ότι 7 κιλά φρέσκο σιταρόχορτο έχουν την ίδια θρεπτική αξία με 160 κιλά από τα εκλεκτότερα λαχανικά. Η μεγάλη αξία του σιταρόχορτου είναι ότι περιέχει χλωροφύλλη, η οποία μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος, κάνει το αίμα αλκαλικό και αποτοξινώνει τον οργανισμό.



Σειρά πειραμάτων που διενήργησε τη δεκαετία του 1980 η δρ. Τσιουνάν Λας, βιολόγος του Συστημικού Αντικαρκινικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Τέξας, έδειξε ότι ο χυμός του σιταρόχορτου και άλλων βλασταριών μειώνει τις αφύσικες κυτταρικές μεταλλάξεις και καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους.



ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Το σιταρόχορτο μπορείτε να το πάρετε σε μορφή διατροφικού συμπληρώματος σε σκόνη ή σε ταμπλέτες. Μπορείτε να αναμείξετε τη σκόνη σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό. Μην αναμείξετε όμως το σιταρόχορτο σε όξινο χυμό, όπως χυμό πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ ή λεμονιού. Ο καλύτερος χυμός για το σιταρόχορτο είναι ο χυμός μήλου ή καρότου. Αν το πάρετε σε μορφή ταμπλέτας ή κάψουλας, μπορείτε να το καταναλώσετε νηστικός ή με το φαγητό.



Οι πολυβιταμίνες είναι καλό να λαμβάνονται με το φαγητό, αλλά οι ταμπλέτες ή κάψουλες σιταρόχορτου στην ουσία είναι τροφή, οπότε μπορείτε να τις λάβετε και νηστικοί. Μπορείτε να καλλιεργήσετε και μόνοι σας σιταρόχορτο και μόλις μεγαλώσει το χόρτο, το κόβετε, το βάζετε σε αποχυμωτή και πίνετε το φρέσκο χυμό του. Ωστόσο η όλη διαδικασία καλλιέργειας σιταρόχορτου στο σπίτι και παρασκευής φρέσκου χυμού του είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, οπότε πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος είναι να πάρετε το σιταρόχορτο σε μορφή διατροφικού συμπληρώματος.
ΟΦΕΛΗ:
Οι καταναλωτές του σιταρόχορτου αναφέρουν τα εξής οφέλη από τη λήψη του: Δίνει ενέργεια και βοηθάει άτομα που έχουν ατονία. Οι καταναλωτές του νιώθουν περισσότερο ενεργοί νοητικά και σε εγρήγορση. Έχουν λιγότερη ανάγκη για ύπνο μετά την κατανάλωσή του. Δυο μερίδες σιταρόχορτου ανάμεσα στα γεύματα διατηρούν την επιθυμία για ζάχαρη σε έλεγχο, και έτσι η μείωση των υδατανθράκων στη διατροφή (πατάτες, ψωμί και γλυκά) είναι ευκολότερη. Αυτό συνεπάγεται απώλεια παραπανίσιου σωματικού βάρους. Κάποιοι αναφέρουν ότι τις πρώτες φορές που το παίρνουν νιώθουν μια φαγούρα. Αυτό μάλλον συμβαίνει, διότι το σιταρόχορτο αποτοξινώνειτο σώμα και το συκώτι πετάει τις τοξίνες στην κυκλοφορία του αίματος. Κάνει το μαλλί πυκνότερο.



Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο » ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ: ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

http://www.healthynews.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)