Τα 5 πιο συνηθισμένα επαγγέλματα για φοιτητές


Δες 5 επαγγέλματα για φοιτητές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη εμπειρία!


Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να αποφοιτήσεις για να αρχίσεις να εργάζεσαι και να κερδίζεις τα προς το ζην. Είτε το κάνεις γιατι επιζητάς την ανεξαρτησία σου, είτε για βιοποριστικούς λόγους, αποτελεί μια απόφαση που, όπως και να έχει, μόνο καλό θα σου κάνει. Επειδή το ψάξιμο είναι χαοτικό, και οι περισσότεροι φοιτητές δεν ξέρουν αρχικά απο που να ξεκινήσουν, σου βρήκαμε 5 starting points για να κυνηγήσεις την τύχη σου! Good luck!

1. Σερβιτόρος/α

Τον πρώτο καιρό, αν δεν έχεις έστω και στοιχειώδη εμπειρία, θα σου πέφτουν καφέδες στάνταρ, θα ξεχνάς τις παραγγελίες σου όλη την ώρα αν δεν θα δουλέυεις με pda και θα προσπαθείς εξ αποστάσεως να κάνεις μάυρη μαγεία στους τελευταίους πελάτες που έχουν μπαστακωθεί σαν τους μαλάκες μπας και φτάσεις ποτέ σπίτι σου!

Τα πόδια σου ίσως να θυμίζουν πόδια κλόουν απο το πρήξιμο και ας μην επεκταθώ στην μέση απο την διαρκή ορθοστασία. Μετά θα συνηθίσεις. Ο δίσκος θα γίνει η προέκταση του χεριού σου, θα απομνημονέυεις όλο τον κατάλογο απ’ έξω και ανακατωτά και πάνω απ’ όλα, θα αποκτήσεις μεγάλη υπομονή, ακούγοντας τις μαλακίες του καθένα.

Είναι αναμφισβήτητα ιδανικότατη δουλειά για φοιτητές.

2. Barman/ Barwoman.

Παραδέξου οτι είχες αυτή τη δουλειά κρυφή επιθυμία! Έχεις το μόνιμο ύφος γόη και γεμίζεις τα ποτήρια λες και κάνεις το πιο σπουδαίο πράγμα στον κόσμο. Κοιτάς υποτιμητικά τα άλλα αρσενικά με την πεποίηθηση οτι όλα τα γυναικεία βλέμματα είναι καρφωμένα πάνω σου, αγνοοώντας το γεγονός οτι απλά ενδεχομένως να σε κολακέυει ο φωτισμός και στην πραγματικότητα είσαι απλά σαν μούμια απο τα ξύδια.

Όσο για τα κορίτσια, ισχύει το ίδιο, αν και δυστυχώς μπορεί να θεωρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις κάτι άμεσα παρεξηγίσιμο. Έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία, το ντύσιμο και την γενική συμπεριφορά της εργαζομένης.

3. Πορτα/ Υποδοχή.

Κυριολεκτικά είναι μια δουλειά που απαιτεί μηδαμινή εμπειρία, καθώς το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να είσαι γυμνασμένος και να έχεις και κάποιο ύψος. Α και ακραία προσεγμένη εμφάνιση.

Για τις κοπέλες καθίσταται ακόμη πιο έυκολο καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι απλά να υπάρχουν, να είναι όμορφες (και πάντα βαμμένες), να χαμογελάνε και να δείχνουν στον κόσμο πού να κάθεται. Αντε και σε κανένα πάρτυ να διαχειρίζονται τις κρατήσεις.

4. Διανομείς φυλλαδίων

Προετοιμάσου γερά να γνωρίσεις την πλέμπα, και πιο συγκεκριμένα την σκατένια πλευρά της ανθρωπότητας που θα σε προσπεράσουν και με απαξίωση δεν θα πάρουν κάποιο φυλλάδιο απο τα χέρια σου γιατι νομίζουν οτι θα κολλήσουν βουβωνική πανώλη. Bright side is οτι θα μάθεις την περιοχή σου απ’ έξω και ανακατωτά και είναι μια «νοητικά ξεκούραστη» εργασία. Εννοώντας οτι δεν σπαταλάς εγκεφαλικά resources και με άνεση μπορείς να το συνδυάσεις με το διάβασμα.

5. Baby sitting.

Η φάση είναι οτι αυτή η δουλειά, είναι όλως παραδόξως η last resort λύση παρόλο που φαίνεται έυκολη. Και επιπλέον θα χρειαστείς συστάσεις απο κάποιο γνωστό ζευγάρι, τερατώδη υπομονή και να δέχεσαι το γεγονός του να μην έχεις σταθερό εισόδημα. Αν οι εργοδότες σου σε θέλουν σταθερά μεροκάματα παλέυεται I guess αλλα αν όχι, είναι μόνο για χαρτζιλίκι.

neolaia.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς