10 τύποι άνδρα που θα γνωρίσεις πριν παντρευτείς (πώς θα βρεις τον ιδανικό;)


Από ποιες περιοχές θα περάσεις πριν φτάσεις στο… men’s landing;


Η ζωή θα ήταν πολύ πιο απλή αν το πρώτο αγόρι που φιλούσαμε ήταν η αδερφή ψυχή μας και μετά παντρευόμασταν, μέναμε ερωτευμένοι για πάντα και ζούσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα. Επειδή όμως οι περισσότερες δε ζούμε στον κόσμο των παραμυθιών, θα χρειαστεί να φιλήσουμε πολλά βατράχια μέχρι να βρούμε τον πρίγκιπα. Ακόμα όμως κι αν με τη λογική το γνωρίζεις αυτό, κάθε αποτυχημένη σχέση ραγίζει την καρδιά σου. Ευτυχώς, υπάρχουν και καλά νέα, αφού μετά από κάθε ερωτική απογοήτευση βγαίνεις λίγο πιο ώριμη, λίγο πιο συνειδητοποιημένη και ένα βήμα πιο κοντά στο να βρεις τον άνδρα της ζωής σου. Αυτό σημαίνει πως το να ερωτευτείς τον λάθος άνθρωπο είναι ταυτόχρονα το χειρότερο και το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί.
Υπάρχει μάλιστα ένας σούπερ επιστημονικός αλγόριθμος (not) για τους άνδρες που πρέπει να περάσουν από τη ζωή σου πριν βρεις αυτόν που ήρθε για να μείνει. Μπορεί να γνωρίσεις κάποιους, ίσως και όλους, αλλά ας είσαι προετοιμασμένη.

Το αγόρι της μαμάς

Έχει χτυπήσει τατουάζ με το όνομα της μαμά του. Σου ζητάει να βγείτε το πρωί την Κυριακή και αντί για brunch σε πηγαίνει στην εκκλησία – όπου βρίσκεται και η μαμά του για να σε τσεκάρει, γιατί έτσι γίνεται πάντα.
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Υπάρχουν τρεις άνθρωποι σ’ αυτή τη σχέση: Αυτός, η μητέρα του κι εσύ. Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Τρέξε μακριά!
2. Δεν μπορείτε να συμφωνήσετε για τη θερμοκρασία του δωματίου

Ο κολλητός

Βλέπετε μαζί ταινίες και τρώτε ποπκόρν από το ίδιο μπολ. Σε κρατάει από το χέρι και κλαις στον ώμο του όταν βλέπεις τον πρώην σου με μια άλλη.
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Μάλλον είσαι η κακιά σ’ αυτό το σενάριο. Προφανώς σε αγαπά και κάνει ό,τι χρειάζεται για να είσαι ευτυχισμένη κι εσύ τον εκμεταλλεύεσαι. Αν δεν υποβόσκει κι από σένα ένας μεγάλος έρωτας, προσπάθησε να τον αποδεσμεύσεις.

Και ο friend with benefits

Σ’ αυτή την περίπτωση έχετε πάει ένα βήμα παραπέρα τη σχέση σας, μόνο που στο κρεβάτι είστε εραστές και στη ζωή φίλοι κολλητοί. Σου φέρεται σαν να είσαι η κοπέλα του, μέχρι που εμφανίζεται στη ζωή του κάποια που πραγματικά θέλει να γίνει η κοπέλα του. Κι εσύ επιστρέφεις στο ράφι σου. Και όταν χωρίσει, σου στέλνει πάλι μηνύματα και θέλει να επαναφέρει τη σχέση που είχατε, με τους όρους που την είχατε.
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Θέλεις να είσαι η καβάτζα κάποιου; Αν δε συνειδητοποιήσει το πολύ σε ένα μήνα ότι είσαι τελικά ο έρωτας της ζωής του, ξέχνα τον και βγες από το comfort zone που έχεις δημιουργήσει σε αυτή τη μη-σχέση μαζί του.

O εγωιστής

Aυτός ο τύπος ξεχνάει όλα όσα είναι σημαντικά για σένα και σε αδειάζει με την πρώτη ευκαιρία. Όταν εσύ μιλάς για το μέλλον, νιώθεις ότι μιλάς μόνη σου.
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Μερικές φορές κολλάμε με τους άνδρες που μας φτύνουν γιατί είναι μεγάλη η πρόκληση να τους κατακτήσουμε. Μήπως όμως δεν αξίζει τον κόπο τόση προσπάθεια;

Ο κολλημένος

Αυτός είναι ο αντίποδας του εγωιστή. Όταν τον ρωτάς τι θέλει από τη ζωή του, σου απαντάει «εσένα». Σε κοιτάζει στα μάτια και λιώνει (συνέχεια), θέλει πάντα να κάνετε ό,τι θέλεις εσύ, να πηγαίνετε όπου θέλεις εσύ και συμφωνεί πάντα με αυτά που λες. Α, και είναι πάντα διαθέσιμος για να βγείτε ακόμα κι αν τον πάρεις τηλέφωνο το Σάββατο στις 9 το βράδυ.
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Αυτό που ακούγεται ρομαντικό στην πραγματικότητα σε πνίγει. Υπάρχει λόγος που η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μόνο μία φορά το χρόνο. Εάν επιθυμείς ένα σύντροφο και όχι σιαμαίο δίδυμο, άφησέ τον ελεύθερο να βρει την αδερφή ψυχή του, γιατί σίγουρα δεν είσαι εσύ.

Ο παρά τρίχα σύζυγος

Έχει ήδη γνωρίσει τη γιαγιά σου και παίρνει τηλέφωνο τη μαμά σου για να της ευχηθεί για τη γιορτή της. Σου φέρεται υπέροχα, μιλάτε μαζί για μωρά και έχετε πενταετές μελλοντικό σχεδιασμό για τη ζωή σας. Μέχρι που μια μέρα, από το πουθενά, εξαφανίζεται. Και όχι μόνο αυτό, προτού προλάβεις να τον ξεπεράσεις μαθαίνεις ότι παντρεύεται την επόμενη που έχει γνωρίσει.
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Δύσκολο να το καταπιείς. Αν όμως ήταν πραγματικά τόσο εξαιρετικός, θα είχε συνειδητοποιήσει πόσο τυχερός ήταν που ήσασταν μαζί. Αφού δεν το έκανε, κάπου χώλαινε η κατάσταση.

Ο τέλειος άνδρας (στη θεωρία)

Μπορεί να είναι γιατρός με δικό του πολυτελές ιατρείο και εθελοντής στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ενώ τα Σαββατοκύριακα βρίσκει οικογένειες σε εγκαταλειμμένα κουταβάκια. Ή μπορεί να είναι διάσημος σεφ που να επιμένει να σου φέρνει το πρωινό στο κρεβάτι κάθε Κυριακή. Οι φίλες σου τον λατρεύουν, η μαμά σου φαντασιώνεται γάμους και εγγόνια κι εσύ δε νιώθεις τίποτε παρά μόνο βαρεμάρα!
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Όταν γνωρίσεις τον τέλειο –για σένα– άνδρα, θα το ξέρεις. Απλά επειδή κάποιος είναι θεωρητικά τέλειος, δε σημαίνει πως είναι και ο τέλειος σύντροφος για σένα.
Ποιοι λόγοι τους οδηγούν

Ο «δεν είμαι έτοιμος για σοβαρή σχέση αυτή τη στιγμή»

Έχετε βγει αρκετές φορές και μόλις νιώθεις ότι αρχίζετε να έρχεστε κοντά και σου αρέσει κάθε φορά και περισσότερο, εκείνος αποφασίζει ότι δεν ενδιαφέρεται για δέσμευση και χρησιμοποιεί τη δικαιολογία ότι δεν είναι έτοιμος.
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Το timing είναι σημαντικό σ’ αυτή τη ζωή και οι απογοητεύσεις είναι κομμάτι της. Πάρε βαθιά ανάσα, πες του «αντίο» χωρίς μελόδραμα και δοκίμασε ξανά την τύχη σου με τον επόμενο. Όχι, δεν υπάρχει λόγος και τρόπος για να του αλλάξεις γνώμη, ούτε έχει νόημα (ούτε σου αξίζει) να το προσπαθήσεις.

Ο άνδρας-παιδί

Θυμάσαι τον Ashton Kutcher στο Two and a Half Men; Τόσο όμορφος, τόσο καλόψυχος, τόσο γλυκός, τόσο πλούσιος και τόσο παιδί! Ο άνδρας-παιδί έχει ανάγκη μια γυναίκα που θα τον κανακεύει και θα τον προσέχει όπως έκανε η μαμά του και θα πρέπει να παρεμβαίνει όταν μαλώνει με τους φίλους του – για το playstation!
Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Ψάχνεις σύντροφο ή γιο; Ο ρόλος της μαμάς σου ταιριάζει μια χαρά – όταν αποκτήσεις παιδί.
Θες επαγγελματική επιτυχία; Προσέλαβε γυναίκες!

Αυτός που βάζει πάνω απ’ όλα την καριέρα του

Σκέψου τον Leonardo DiCaprio στο The Wolf of Wall Street για να μπεις στο νόημα. Έχει έναν

βολικό καναπέ στο γραφείο και κοιμάται εκεί πολλά βράδια. Και όταν κοιμάται στο σπίτι μαζί σου, είναι με το κινητό στο χέρι μέχρι να τον πάρει ο ύπνος και τσεκάρει τα e-mails του, ενώ, όταν βγαίνετε έξω, τη μισή ώρα την περνάει μιλώντας στο κινητό με συνεργάτες του κι εσύ παίζεις με το δικό σου.

Τι θα σου μάθει για το μέλλον: Είναι ο τέλειος άνδρας αν είσαι αντίστοιχα φιλόδοξη και εργασιομανής κι αν δε σε πειράζει να έρχεσαι σε δεύτερη μοίρα μετά τη δουλειά του – αυτή είναι η θέση που του επιφυλάσσεις κι εσύ άλλωστε. Αν όχι, σταμάτα να προσπαθείς να τον αποσπάσεις από τη δουλειά και ψάξε για έναν άνδρα που μπορεί να εξισορροπήσει όλα τα στοιχεία στη ζωή του.

Κι όμως, οι καλύτεροι είναι σπασικλάκια και όχι πολύ ψηλοί. Nα η αλήθεια:

Ποιοι είναι καλύτεροι εραστές;

Σε ανώνυμη μελέτη με 2.000 Βρετανούς και Βρετανίδες συμπεραίνεται πως, απ’ όλα τα επαγγέλματα, οι nerds των υπολογιστών είναι οι καλύτεροι εραστές. Βρέθηκε πως είναι λιγότερο εγωιστές στο κρεβάτι, οι πιο περιπετειώδεις και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν ερωτικά βοηθήματα.

Το ύψος μετράει!

Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαπιστώθηκε πως όσο πιο κοντός είναι ο ερωτικός σύντροφος τόσο σε εντυπωσιάζει ως εραστής. Σε στοιχεία από 5.000 οικογένειες από σχεδόν 50 χρόνια έρευνας τονίζεται πως οι κοντοί άνδρες ασχολούνταν περισσότερο με τις δουλειές του σπιτιού, είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν διαζύγιο και έχουν μάλιστα μεγαλύτερο μερίδιο στα έσοδα της οικογένειας.
Οι κατηγορίες επεμβάσεων που επιλέγουν οι άνδρες

Πόσους βατράχους φίλησες πριν βρεις τον πρίγκιπα;

Όσο περισσότεροι οι ερωτικοί σύντροφοι πριν από το γάμο, τόσο πιθανότερο να μην πετύχει η σχέση. Αυτό διαπιστώθηκε σε έρευνα που έκαναν δύο πανεπιστήμια του Ντένβερ για το αμερικανικό National Marriage Project. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι πριν από το γάμο δε μείωναν μόνο τις πιθανότητες για ικανοποίηση στη σχέση, αλλά κι εκείνοι που συζούσαν με τον/τη

σύντροφό τους πριν παντρευτούν ήταν λιγότερο ευτυχισμένοι σε σύγκριση μ’ εκείνους που έμειναν μαζί μετά το γάμο τους.

http://www.shape.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)