ΦΛΩΡΙΝΑ - Γιατί ο στρατός είναι ευλογία για την Φλώρινα!

Ο λαός μας  ακόμα και στα όνειρά του  έχει ταυτίσει το χακί με την ευλογία, αφού όταν βλέπεις στον ύπνο σου στρατευμένους  η εξήγηση κατά τον ονειροκρίτη είναι ότι πρόκειται για Αγίους!

 Και πράγματι, φαντάροι σε μια ακριτική περιοχή σημαίνουν εισόδημα και πλούτος, που ενισχύει τα ακριτικά χωριά μας και τις πόλεις μας!



    Τζίρος στα μικρά και τα μεγάλα μαγαζιά, τοπικά ενοίκια , επιπλέον κοινωνία που συμμετέχει στη δική μας , σε όλους τους τομείς, όλοι οι στρατευμένοι , μόνιμοι, έφεδροι και κληρωτοί, με όλους τους τρόπους,  μαζί με την κοινωνική προσφορά στην πολιτική προστασία και σε κάθε  προστασία, σαν την αγγελική παρουσία! Σαν τον Αρχάγγελο Μιχαήλ!
   Κι επιπλέον κοινωνική γέφυρα και παράθυρο σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι παιδιά συνελλήνων μας , με ήθος και με ελληνική παράδοση και λεβεντιά!

  Στην Φλώρινα είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός στρατός κακήν κακώς εκδιώχθηκε στην περίπτωση του πεδίου βολής των Λόφων, με αποφάσεις ομόφωνες μάλιστα και του Δήμου Μελίτης και με επικύρωση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας, ομοίως ομόφωνα  !
  «Δώσαμε στον ελληνικό στρατό ένα μάθημα», ανακοίνωνε το φιλοσκοπιανό «ουράνιο τόξο», κι ούτε εκεί έστω και ένας τοπικός πολιτικός μας διαμαρτυρήθηκε! Ούτε ένας!
    Εν τω μεταξύ καμία αρμοδιότητα δεν είχε και δεν έχει ποτέ καμία Αυτοδιοίκηση, όποιου Βαθμού, ούτε καν Βουλευτές σε θέματα ζώνης 60 χλμ εκατέρωθεν από τα σύνορα, εκεί αποφαίνεται Υπουργείο Εξωτερικών με τα 2/3 της Ελληνικής Βουλής, κι εν πάσει περιπτώσει αν μιλάει κάποιος για αποστρατιωτικοποίηση της Φλώρινας θα πρέπει να μιλάει ταυτόχρονα και για αποστρατιωτικοποίηση του  Μαναστηρίου της FYROM.
   Oλοι οι τότε τοπικοί πολιτικοί  χαρακτηρίστηκαν από τον τοπικό λαό της Φλώρινας από πολύ ανίδεοι, μέχρι πολύ  «λίγοι», κατώτεροι σε κάθε περίπτωση των περιστάσεων!

     Πολύ φυσιολογικά ο ελληνικός στρατός απέσυρε μονάδες και δυνάμεις από τη Φλώρινα, μέχρι που άρχισαν να διαφαίνονται και να γίνονται κατανοητές  οι βαλκανικές στρατηγικές  σκοπιμότητες στην τρίκρατη περιοχή μας, ειδικά τα στενά του Κλειδίου και οι Μονάδες  Ηλεκτροπαραγωγής της Περιοχής :
     Αυτοί ήταν οι πραγματικοί στόχοι πάντα των εχθρών μας , κι αν όχι των από βορράν και βορειοδυτικά σίγουρα και βέβαια των εξ Ανατολών, δια της βαλκανικής,,, τεθλασμένης!
    Και μην πεί κανείς ότι δεν μπορούν να υπάρξουν… τεθλασμένες, επειδή υπάρχει η πλήρης βαλκανική σταθερότητα και δεν λείπουν οι αφορμές στα εσωτερικά των γειτόνων!

    Είναι γνωστό ότι η κύρια και ουσιαστική κάθοδος των Ναζί Γερμανών έγινε από τα στενά του Κλειδίου , που προσφέρουν ένα είδος «κερκόπορτας»  για ευθεία και ταχεία κάθοδο στην ελληνική ενδοχώρα!
   Παράλληλα οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της περιοχής μπορεί να γίνουν στόχος για ενεργειακό χτύπημα σε όλη την χώρα!
    Πέραν βεβαίως από τις θετικές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή!

    Συνεπώς ο στρατός πρέπει να ξαναγυρίσει στην Φλώρινα, σε όλο το μήκος των τρίκρατων συνόρων, από Αλβανία μέχρι  ΦΥΡΟΜ, αφενός με προκάλυψη, αφετέρου με  ορεινό πυροβολικό που να σημαδεύει περάσματα και οροπέδια σε ικανό βάθος εντός των γειτόνων, κι αχρείαστο να είναι!
    Επίσης μπορεί να γίνει η Φλώρινα έδρα εκπαίδευσης ορεινών και λιμναίων πεζοναυτών, καθώς και κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων πεζοναυτών ή λοιπών!
    Παράλληλα να έρθουν περισσότερες μονάδες, στα  πιο κατάλληλα σημεία!
    Επίσης, πρέπει να αυξηθούν οι κάθε είδους δυνάμεις αποτροπής  στην κοινωνία, τους εφέδρους κι όλη την λοιπή κρατική μηχανή!

    Να γίνονται  ασκήσεις πεζοναυτών στην περιοχή του πεδίου βολής των Λόφων, χωρίς όπλα, για να προστατεύεται  η υγεία των πέριξ κατοίκων, με την επωνυμία : « Ο καπετάν Γαρέφης»

   Επίσης  αμφίβιες ασκήσεις στον Αγιο Αχίλλειο Πρεσπών , με τίτλο « Βασίλειος Β’ Ο Μακεδών»!
   Σαφώς και ανοιχτές ασκήσεις στο κοινό, για να υπάρχει και τουριστική προσέλευση!
    Όπως στο παλιό  γήπεδο της Φλώρινας , όπου γινόταν αναπαράσταση μάχης!

    Βεβαίως, εντελώς ξεχωριστά μπορεί να εκπαιδεύονται μονάδες  αλπινιστών καταδρομέων, με δεδομένη την χιονοδρομική υποδομή στη Βίγλα Πισοδερίου Φλώρινας κι ασκήσεις στις κορυφές του Βαρνούντα και του Βόρρα!

   Την ίδια στιγμή  να οργανώνονται συναντήσεις Επιμελητηρίων και λοιπών φορέων των 3 Δήμων των γύρω Κρατών, Φλώρινας, Μοναστηρίου και Κορυτσάς, με το δεδομένο ότι συνεχίζει ο τοπικός πολιτικός σχεδιασμός (αλλά και ο Κεντρικός) να είναι η  εκατέρωθεν οικονομική ανάπτυξη!
   Και η ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, όλοι να έχουν του Θεού βοήθεια, όταν λένε την ιστορική αλήθεια!!

   Σαφώς και η Ελλάδα δε μίσησε ποτέ κανέναν, ήταν και θα είναι πάντα ο Αγγελος Ειρήνης, Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης σε όλη τη γη!
    Αγγελος , εις  υπηρεσίαν  Θεού,  μετά της ρομφαίας  του!



 Ο  τριγενής βιγλάτωρ!


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)