Η κατανάλωση οσπρίων βοηθά στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση οσπρίων βοηθά στην απώλεια βάρους Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, φαίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση μίας μερίδας οσπρίων, θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 21 κλινικών μελετών, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 940 άνδρες και γυναίκες. Συνολικά, η καθημερινή κατανάλωση 130 γραμμαρίων οσπρίων (ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ¾ του φλιτζανιού) φάνηκε να συνδέεται με μείωση του σωματικού βάρους κατά 0,34 κιλά σε διάστημα 6 εβδομάδων.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης έρχονται να προστεθούν στα ευρήματα παλαιότερης έρευνας που είχε πραγματοποιήσει η ίδια ομάδα, στην οποία είχε φανεί πως η κατανάλωση οσπρίων σχετίζεται με αύξηση του αισθήματος κορεσμού κατά 31%, η οποία μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε χαμηλότερη συνολική πρόσληψη τροφής.
Κλείνοντας, σχολιάζει πως αν και η παρατηρούμενη απώλεια βάρους είναι μικρή, τα παρόντα ευρήματα δείχνουν ότι απλά και μόνο η ένταξη οσπρίων στο καθημερινό διαιτολόγιο ίσως μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους ή στη διατήρηση της απώλειας.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Σουβλάκι με γεύση… Κοζάνης στην Αυστραλία! Ουρές στη Μελβούρνη για ένα σουβλάκι σε εστιατόριο Κοζανιτών (Φώτο - Βίντεο)