ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Κίνα και ΕΛΓΑ «τρώνε» τα Καστοριανά Φασόλια (Φώτο - Βίντεο)


Persona non grata είναι πλέον ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Κοζάνης, Γεώργιος Βρόντζος, για τους φασολοπαραγωγούς της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν «την κεφαλήν επί πίνακι». Την ίδια στιγμή, Καστοριανά φασόλια από το χωράφια της… Κίνας «απολαμβάνουν» ανεξέλεγκτα οι Έλληνες καταναλωτές.


Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος
Στην τρίωρη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Δήμου Άργους Ορεστικού παρουσία των βουλευτών Ολυμπίας Τελιγιορίδου και Μαρίας Αντωνίου και του δημάρχου Άργους, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, με θεματικό άξονα τον ΕΛΓΑ, τις καθυστερήσεις – απορρίψεις στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, την μοριοδότηση φασολοπαραγωγών νέων αγροτών στα επενδυτικά σχέδια, αλλά και τις ελληνοποιήσεις, οι αγρότες, αλλά και ο Π. Κεπαπτσόγλου παρουσίασαν μια εικόνα πραγματικά απογοητευτική.
Καταγγελίες για προσπάθεια εξόντωσης από τον ΕΛΓΑ Κοζάνης και τον ίδιο τον κ. Βρόντζο, ανύπαρκτοι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, δημόσιοι οργανισμοί εν υπνώσι, συνθέτουν μια εικόνα που -και τα μισά να ισχύουν- οδηγούν τους φασολοπαραγωγούς στην καταστροφή.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που ανέφερε ο Μάκης Μάνος όπου βρήκε προϊόν σε σούπερ μάρκετ με την ένδειξη «φασόλια Καστοριάς» και όταν επικοινώνησε με την εταιρία διάθεσης όχι μόνο δεν του είπαν από που τα βρήκαν, αλλά τον απείλησαν κιόλας…
Το μπάχαλο με τη διάθεση «Καστοριανών φασολιών» από την… Κίνα παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο και ο Πάνος Κεπαπτσόγλου περιγράφοντας το μπαλάκι των ευθυνών από υπηρεσία σε υπηρεσία και την παντελή έλλειψη ελέγχων όχι μόνο στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και στις μόλις επτά μονάδες τυποποίησης, τις αποθήκες, τα λιμάνια, τους πάγκους των λαϊκών. «Μην τα ψάχνεις» και «δεν είμαστε αρμόδιοι» οι… δημοφιλέστερες απαντήσεις των αρμοδίων σε όποια προσπάθεια κι αν έγινε να μπει φρένο στην ασυδοσία…


Συσκευασίες που «ψάρεψε» στα σούπερ μάρκετ της Αθήνας με «φασόλια Καστοριάς» δείχνει ο Πάνος Κεπαπτσόγλου στις βουλευτίνες του Νομού.





Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)