Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα

Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ
Εννέα προορισμοί, σε καμία περίπτωση mainstream, στους οποίους αν πάρεις την απόφαση και μετοικήσεις, θα κάνεις ζωάρα με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα.

Ζεις σε μια παραλία, στην κυριολεξία. Κάθε πρωί ξυπνάς και κάνεις βουτιά σε σμαραγδένια νερά, λίγο πριν πάρεις το δρόμο για τη δουλειά σου. Το απόγευμα κάνεις surfing, το βράδυ πίνεις μπύρες με φίλους και πέφτεις για ύπνο λίγο πριν ή μετά τα μεσάνυχτα ξένοιαστος. Χωρίς το μυαλό σου να γίνεται κομπιουτεράκι, υπολογίζοντας αν με τα χρήματα που έχεις στην τσέπη μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεχρεώσεις και να κάνεις ζωάρα, ταυτόχρονα. Και το καλύτερο; Ο μισθός σου δεν αγγίζει ούτε τα 1.000 ευρώ το μήνα, αλλά μπορείς να πληρώνεις με άνεση όλες εκείνες τις πολυτέλειες που στην εποχή της κρίσης φαντάζουν άπιαστο όνειρο. Και το καλύτερο; Ξοδεύεις γι' αυτές ψίχουλα. Ω ναι, ζεις στον παράδεισο και είσαι ο καλύτερος του «χωριού». Και οι μέρες περνάνε και η καθημερινότητά σου είναι κάπως έτσι...
Τι ψιθυρίζεις; Να μην σε ξυπνήσουμε από το όνειρο; Μα, ποιος σου είπε ότι ονειρεύεσαι; Πιο ξύπνιος -κυριολεκτικά και μεταφορικά- δεν θα μπορούσες να είσαι. Κι αυτό διότι έχεις κάνει τις σωστές επιλογές. Την ώρα που ο γνωστός του γνωστού σου αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, ακόμη και ΗΠΑ, εσύ αμφιταλαντεύεσαι σε καθ' όλα mainstream προορισμούς «μετανάστευσης». Γνωρίζεις ακριβώς εκείνες τις χώρες, στις οποίες θα μπορείς να ζεις κάθε μήνα με λίγα, αλλά σαν βασιλιάς, βιώνοντας τις πιο απίστευτες εμπειρίες. Τις εξής εννέα, λοιπόν:
9. Αρμενία

Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑΠόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: 1 ευρώ και 43 λεπτά και στη σερβίρει bartender με PhD.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Να μυηθείς στην όπερα με λιγότερο από 6 ευρώ το μάθημα.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Να επισκεφθείς το μοναστήρι Noravank, που στην αρμενική γλώσσα σημαίνει «Νέα Μονή». Όνομα ωστόσο που δεν συνάδει με την ηλικία του, καθώς αυτή ξεπερνά τους επτά αιώνες. Το εν λόγω μοναστήρι κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα στο περβάζι του στενού φαραγγιού του ποταμού Amaghu και περιβάλλεται από απόκρημνα κόκκινα βράχια. Λέγεται μάλιστα πως ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού με το αίμα του Χριστού βρίσκεται κρυμμένο εκεί.
Extreme εμπειρία: Στη χώρα που ο ήλιος λάμπει τις 300 από τις 365 ημέρες του χρόνου και τα βουνά είναι απογυμνωμένα από δέντρα και έχουν χαμηλό σχετικά ύψος, το καλύτερο χόμπι είναι το αλεξίπτωτο πλαγιάς.
8. Βολιβία

Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑΠόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: Με 75 λεπτά απολαμβάνεις ένα ποτήρι, αφού προηγουμένως έχει «κάψει» τα μέσα σου με μία από τις 1.200 διαφορετικές ποικιλίες καυτερών πιπεριών τσίλι, που ευδοκιμούν εκεί.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Να κοιμηθείς με λιγότερο από 5 ευρώ το βράδυ σε hostel και να κάνεις βόλτα με αλπακά -συγγενής της καμήλας- τσάμπα.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Το να αποφασίσεις να ζήσεις στην Λα Πας, την πρωτεύουσα της Βολιβίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.632 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ως εκ τούτου είναι η υψηλότερη πρωτεύουσα στον κόσμο, αποτελεί από μόνο του περιπέτεια. Ωστόσο, αν θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα οδήγησε 48 χλμ μέχρι την Λίμνη Τιτιτάκα, τη σε μεγαλύτερο υψόμετρο πλεύσιμη λίμνη του κόσμου και τη μεγαλύτερη σε όγκο νερού στη Νότια Αμερική. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις λάμα να βόσκουν και αγελάδες να λιάζονται και να δροσίζονται στα νερά της λίμνης.
Extreme εμπειρία: Αρκεί να σου πούμε το εξής για να καταλάβεις γιατί στη Βολιβία θα κάνεις την πιο επικίνδυνη ορεινή ποδηλασία της ζωής σου: 77χλμ. ανώμαλου δρόμου με πολύ λάσπη και αμέτρητες λακκούβες σε υψόμετρο περί των 3.000 μέτρων χωρίζουν το Κορόικο από την Λα Πας. Οι ντόπιοι αποκαλούν τη διαδρομή αυτή «νεκρή ζώνη». Θες να σου πούμε κι άλλα; Η Λα Πας πάντως έχει αξιοπρεπή νοσοκομεία.
7. Φίτζι

Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ
Πόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: 1 ευρώ και 18 λεπτά και την απολαμβάνεις ξυπόλητος στην χρυσαφένια αμμουδιά.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Βασικά, στο προσφέρει πράγματι δωρεάν. Το κάβα – κάβα, ένα ιθαγενές βότανο που συγγενεύει με το μαύρο πιπέρι και έχει θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς είναι μυοχαλαρωτικό, αντισπασμωδικό, ηρεμιστικό και αναλγητικό, υπάρχει παντού σε αφθονία και δεν χρειάζεται να πληρώσεις ούτε cent για να το απολαύσεις σαν ρόφημα.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Να δοκιμάσεις την παραδοσιακή, πολυνησιακή κουζίνα. Τα περισσότερα τοπικά εδέσματα στα Φίτζι είναι μίγμα ψαριού η κρέατος με λαχανικά και πλούσιες πικάντικες σάλτσες με γάλα καρύδας, τσίλι και λάιμ. Το αλεύρι από κασσάβα και καρύδα χρησιμοποιείται πολύ για πίτες, γλυκά και κουρκούτι στα τηγανιτά. Τα τηγανιτά γίνονται με λάδι καρύδας και φοινικέλαιο. Στις αγορές θα βρεις κάθε λογής φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Πολλά από αυτά ούτε που τα έχεις δει ποτέ στη ζωή σου, αλλά αξίζει να τα δοκιμάσεις. Έτσι, για την εμπειρία.
Extreme εμπειρία: Να κάνεις scuba diving τόσο στο κεντρικό και μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, το Viti Levu, αλλά και στα νησιά Μαμανούκα, όπου γυρίστηκε ο Ναυαγός με τον Tom Hanks και τα οποία έχουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο και ένα θαλάσσιο κόσμο, που μόνο στις σελίδες του National Geographic νομίζεις ότι υπάρχει.
6. Γρενάδα

Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑΠόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: 1 ευρώ και στην σερβίρουν παγωμένη δίπλα στην ακροθαλασσιά.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Τις μετακινήσεις με ταξί. Για παράδειγμα, με κάτι λιγότερο από 20 ευρώ μπορείς να κάνεις το γύρο του νησιού – έχει έκταση 344 τετραγωνικά χλμ. Άλλωστε, όπως λένε τρία πράγματα είναι φθηνά στη Γρενάδα: η βενζίνη, τα ενοίκια και τα γραμματόσημα.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Θα την ζήσεις κάθε Κυριακή, με τους ντόπιους να επιδίδονται σε τρεις ασχολίες. Πρώτον, παίζουν κρίκετ ντυμένοι στα λευκά. Δεύτερον, πηγαίνουν στην εκκλησία -αν κατέχουν μία τέχνη στη Γρενάδα, αυτή είναι η τέχνη του κηρύγματος- και τρίτον, πίνουν ρούμι. Πολύ ρούμι, μιας και σχεδόν κάθε εκκλησία στο νησί έχει απέναντί της κι από ένα μπαρ. Αμαρτία; Μεθυστική.
Extreme εμπειρία: Να κάνεις πεζοπορία στη ζούγκλα. Ω ναι, το νησάκι της Καραϊβικής που μοιάζει με κάποιο δικό μας του Αιγαίου έχει να υπερηφανεύεται για την άγρια φύση του και το παλαιό ανενεργό ηφαίστειο της Αγίας Αικατερίνης, που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της χώρας.
5. Λάος
Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑΠόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: 1 ευρώ και την απολαμβάνεις υπό τους ήχους των Guns N' Roses.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Το μασάζ. Συγκεκριμένα, το Deep Tissue, ένα βαθύ και δυνατό μασάζ, που απελευθερώνει τον μυϊκό πόνο, ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος. Πόσο θα το πληρώσεις; Από 5 έως 10 ευρώ την ώρα.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Να επισκεφθείς την αγορά Τάλατ Σάο, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι ή Morning Market, όπως είναι γνωστή στους τουρίστες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη αγορά της Βιεντιάν, της πρωτεύουσας του Λάος, η οποία διαθέτει ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου: από χειροτεχνήματα, υφάσματα, υφαντά και μουσικά όργανα μέχρι πολύτιμα κοσμήματα. Όλα είναι φτιαγμένα στο χέρι.
Extreme εμπειρία: Να κάνεις καγιάκ ή ράφτινγκ σαν γνήσιος Λαοτινός με ένα χειροποίητο raft από μπαμπού, που κοστίζει μόλις 14,50 ευρώ. Προτίμησε να κατευθυνθείς προς τη βορειότερη μεριά της χώρας, που είναι ξακουστή για τα ποτάμια της και τα τοπία που κόβουν την ανάσα.
4. Μαυροβούνιο
Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ
Πόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: 1,50 ευρώ και στη σερβίρουν μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες στον πλανήτη, που θα δεις πίσω από την μπάρα.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Μία ξενάγηση δύο ωρών με λεωφορείο στα βουνά που χωρίζουν τις ακτές της Αδριατικής θάλασσας με την ενδοχώρα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας, Ποντγκόριτσα. Κόστος 6 ευρώ και 80 λεπτά.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Αν βρεθείς στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας, στους πρόποδες της οροσειράς Durmitor, όπου βρίσκεται το ομώνυμο εθνικό πάρκο, που σχηματίστηκε από παγετώνες και περιλαμβάνεται από το 1980 στη λίστα των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί, θα θαυμάσεις γυμνά λιβάδια, πυκνά ελατοδάση, δεκαοκτώ λίμνες, αλλά και το φαράγγι του ποταμού Τάρα, το βαθύτερο της Ευρώπης, το οποίο προσελκύει τους φανατικούς λάτρεις του ράφτινγκ.
Extreme εμπειρία: Το Μαυροβούνιο δεν το αποκαλούν αδίκως το Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων και το ακατέργαστο διαμάντι της Αδριατικής. Εδώ, θα κάνεις την νύχτα – μέρα. Θα ξεφαντώσεις, θα μεθύσεις και θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου, απολαμβάνοντας το κοσμοπολίτικο αεράκι που φυσάει ανερχόμενος παραθαλάσσιος προορισμός των διάσημων σκαφάτων της Μεσογείου.
3. Νεπάλ
Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑΠόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: 1 ευρώ. Μην απορήσεις αν σου προσφέρουν τσιγαριλίκι, αντί για ξηρούς καρπούς. Ξεροσφύρι πάντως δεν θα την βγάλεις.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Τοπικά εδέσματα στους πάγκους των υπαίθριων εστιατορίων, που είναι στημένοι σχεδόν σε όλους τους δρόμους του Κατμαντού, της πρωτεύουσας του Νεπάλ. Για το καλό σου, μην τα δοκιμάσεις.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Στην στούπα Swayambunath υπάρχει ένας από τους σημαντικότερους ναούς του θεού Σίβα σε ολόκληρο τον ινδουιστικό κόσμο, στον οποίο συρρέουν χιλιάδες προσκυνητές ετησίως. Εκεί, βρίσκεται και ο μεγαλύτερος και πιο καθαγιασμένος χώρος καύσης των νεκρών στη χώρα. Αν είσαι τυχερός, θα γίνεις αυτόπτης μάρτυρας μιας τελετής καύσης νεκρού. Προσοχή όμως, οι φωτογραφίες απαγορεύονται δια ροπάλου.
Extreme εμπειρία: Μια λέξη αρκεί. Έβερεστ. Από το Κατμαντού διοργανώνονται καθημερινά ημερήσιες εκδρομές για πεζοπορία στο ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλαΐων, η κορυφή του οποίου αποτελεί το υψηλότερο σημείο της Γης. Οι ντόπιοι λένε ότι όποιος πηγαίνει στο Έβερεστ, επιστρέφει άλλος άνθρωπος.
2. Νικαράγουα
Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑΠόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: 1 ευρώ και 35 λεπτά σε υπαίθριο μπαρ.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Μαθήματα σερφ με 9 ευρώ την ώρα.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Θα τη ζήσεις στο πιο πολύβουο σημείο της πόλης, στη λίμνη Νικαράγουα, τη μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής, που διαθέτει 356 μικρά νησάκια, τα οποία δημιουργήθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου Μομπάτσο. Εκεί, όπου μπορείς να ψαρέψεις στις όχθες μαζί με τους ντόπιους ψαράδες, αλλά και να βγεις μαζί τους στα ανοιχτά με τις παραδοσιακές ψαρόβαρκες.
Extreme εμπειρία: Να κάνεις volcano boarding -από τα πιο extreme sports στον πλανήτη- στο Σέρο Νέγκρο, το νεότερο ενεργό ηφαίστειο της Κεντρικής Αμερικής. Οι ριψοκίνδυνοι σέρφερς κατεβαίνουν τις πλαγιές του κρατήρα με ταχύτητες, που φτάνουν τα 80 χλμ.
1. Ζιμπάμπουε
Σε ποιες χώρες μπορείς να ζήσεις με λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑΠόσο πάει η βαρελίσια μπύρα: 1,90 ευρώ και την απολαμβάνεις ατενίζοντας το μεγαλείο της άγριας φύσης.
Τι σου προσφέρει σχεδόν δωρεάν: Τις μετακινήσεις σου, όπως ακριβώς και η Γρενάδα.
Περιπέτεια, όχι σαν όλες τις άλλες: Οι Καταρράκτες της Βικτώρια ή αλλιώς «Ο καπνός που βροντάει» ανήκουν στα επτά θαύματα του κόσμου και σου προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία να γίνεις θεατής ενός υπερθεάματος που ξεπερνά τη φαντασία και το οποίο είναι ορατό από όποιο σημείο του κατάφυτου εθνικού πάρκου κι αν βρίσκεσαι. Το μαγευτικό φαινόμενο των ορμητικών νερών των καταρρακτών, που δημιουργούν σταγονίδια ορατά από 50 χλμ μακριά μπορείς να το απολαύσεις και από τον αέρα, νοικιάζοντας ελικόπτερο με πιλότο.
Extreme εμπειρία: Να κάνεις σαφάρι -τι άλλο;- στη Λίμνη Καρίμπα, όπου θα συναντήσεις παραδοσιακά χωριά της φυλής Τόνγκα, αλλά και στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας, το Hwanage National Park –το μέγεθός του είναι ίσο με εκείνο της Ουαλίας-, για να γνωρίσεις από κοντά το ζωικό βασίλειο.
 gr.askmen.com 
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη