10 εύκολα τεστ που θα σας δείξουν αμέσως αν τα φαγητά είναι καλά


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελέγξουμε την ποιότητα του φαγητού που τρώμε αλλά οι περισσότεροι από αυτούς απαιτούν την βοήθεια επαγγελματικού ή ειδικού εξοπλισμού.
Δείτε παρακάτω 10 εύκολους τρόπους για να ελέγξετε την ποιότητα του φαγητού που τρώτε.

Κοτόπουλο

Δώστε σημασία στις λευκές γραμμές και στην παχιά στρώση λίπους στο στήθος του κοτόπουλου. Σημαίνει, ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν κάνει ενέσεις με ορμόνες στα πουλερικά για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αυτού του είδος το κρέας δεν είναι καλό για την υγεία σας.

Το χρώμα είναι επίσης σημαντικό: αν πηγαίνει προς το κίτρινο, δεν είναι φρέσκο.


Το φρέσκο κρέας κοτόπουλο πρέπει να είναι ροζ και όχι πολύ μαλακό.

Τυρί κότατζ


Μια σταγόνα ιωδίου θα σας βοηθήσει να καταλάβετε, αν το κότατζ έχει άμυλο ή όχι. Αν έχει, ο λεκές θα γίνει μπλε σκούρος, ενώ αν δεν έχει, θα παραμείνει κίτρινος ή καφέ.

Αφήστε λίγο τυρί κότατζ σε θερμοκρασία δωματίου. Αν περιέχει φυτικά λίπη, θα γίνει κίτρινο. Μετά από αυτό το τεστ, το φρέσκο κότατζ μπορεί να έχει ξινή γεύση, αλλά δεν θα αλλάξει χρώμα.

Μέλι


Ρίξτε λίγο μέλι σε μια επιφάνεια. Το ψεύτικο μέλι στάζει αμέσως και απλώνεται στην επιφάνεια. Το μέλι καλής ποιότητας είναι αρκετά παχύρρευστο και χύνεται σε ένα λεπτό ρεύμα.

Αν το μέλι έχει γεύση καραμέλας σημαίνει, ότι έχει θερμανθεί. Αν είναι πολύ γλυκό σημαίνει, ότι έχουν προσθέσει λευκή ζάχαρη.

Κρέμα γάλακτος


Για να δείτε αν η κρέμα γάλακτος περιέχει φυτικά λιπαρά, πάρτε μια κουταλιά κρέμας γάλακτος και βάλτε την μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Η κακής ποιότητας κρέμα γάλακτος θα δημιουργήσει λευκές νιφάδες, ενώ η καλής ποιότητας θα γίνει ένα


Κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά


Ελέγξτε αν η συσκευασία έχει κομμάτια πάγου μέσα. Αν ναι, τότε δεν έχει αποθηκευτεί όπως θα έπρεπε. Προτιμήστε προϊόντα που δεν έχουν πάνω τους πάγο.

Κρέας


Όταν διαλέγετε κρέας, πιέστε το με τα δάχτυλά σας. Τα αποτυπώματά σας δεν θα πρέπει να φαίνονται στο φρέσκο κρέας.

Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι στην μέση: αν το κρέας είναι σκούρο και έχει λευκές αποχρώσεις σημαίνει, ότι η ζωή του στο ράφι παρατάθηκε με συντηρητικά.

Βότανα


Κρατήστε ένα ματσάκι άνηθο. Αν τα φύλλα κρέμονται είναι ήδη μαραμένος. Επίσης, αν το χρώμα είναι πολύ σκούρο σημαίνει, ότι περιέχει νιτρικά. Τα φρέσκα βότανα έχουν πάντα ένα φυσικό πράσινο χρώμα.

Τυρί


Δείτε αν το τυρί περιέχει φυτικά λιπαρά, αν θρυμματίζεται όταν το κόβετε ή εμφανίζει ρωγμές, όταν το αφήνετε εκτός συσκευασίας.

Αφήστε λίγο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου. Το τυρί καλής ποιότητας θα γίνει πιο μαλακό, ενώ αν στεγνώσει καλύτερα να το πετάξετε.

Παγωτό


Αφήστε το αγαπημένο σας παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου. Αν περιέχει φυτικά λιπαρά, θα παραμείνει παγωμένο για περισσότερη ώρα και όταν τελικά λιώσει θα μετατραπεί σε υγρό.

Το παγωτό καλής ποιότητας θα λιώσει σε μια παχιά λευκή ουσία.

Ψάρι


Τα φρέσκα ψάρια δεν πρέπει να έχουν θολά μάτια και τα βράγχια τους πρέπει να είναι κόκκινα. Το δέρμα τους πρέπει να έχει μια φυσική μεταλλική λάμψη και να είναι κολλημένο στο υπόλοιπο σώμα.



stroumfaki.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη