ΟΑΕΔ: Κατατέθηκε τροπολόγια για προσλήψεις 10.500 ανέργων σε ΟΤΑ και Δημόσιο

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, στη Βουλή, μπορούν να εντάσσονται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν εργασία σε δήμους και στο Δημόσιο άνεργοι ηλικίας μεταξύ 55 έως 67 ετών.

Την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, είχε προαναγγείλει με αποκλειστικό ρεπορτάζ της, η aftodioikisi.gr, τονίζοντας ότι «το μόνο που απομένει για την δημοσιοποίηση του προγράμματος για την πρόσληψη 10.500 ανέργων σε δήμους και δημόσιο είναι η κατάθεση μιας νομοθετικής ρύθμισης από το υπουργείο Εργασίας».
Με την κατάθεση της τροπολογίας, λύθηκε και το διαδικαστικό ζήτημα και πλέον το υπουργείο άναξε το πράσινο φως για την υλοποίηση του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, της aftodioikisis.gr, η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχεδίο «Κύρωση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στη Σύμβαση της Βαρσοβίας της 16ης Μαΐου 2005 του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη νομιμοποίηση», δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων από το ΟΑΕΔ που έχει προαναγγείλει η Διοικήτρια του Οργανισμού, κ. Μαρία Καραμεσίνη για την ένταξη μακροχρόνια ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55 έως 67 ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, για την απασχόληση τους στο δημόσιο τομέα,στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.
Στην τροπολογία τονίζεται ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία των ανέργων, πολύ δυσκολότερα από άλλες κατηγορίες ανέργων μπορεί να βρει εργασία και γι’ αυτό το λόγο δίνεται προτεραιότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις παραπάνω διατάξεις δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,καθόσον τα εν λόγω προγράμματα υλοποιούνται κατά όμοιο τρόπο από διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Προϋποθέσεις και δικαιούχοι
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.
Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες κα δωδεκάμηνες συμβάσεις , με μισθό μέχρι 600 ευρώ και θα παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.
Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Απαράδεκτο περιστατικό σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Παραλίας των Ν.Φλογητών (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καστοριάς Ελένη Κάκκου

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Αποκλεισμός της Εφορείας από τους Αγρότες της Καστοριάς (Φώτο - Βίντεο)