ΦΛΩΡΙΝΑ - Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας (Φώτο - Βίντεο)

Συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση του υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει για ένα τριήμερο (25,26 και 28 Μαΐου) λίγο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εκπαιδευτική δράση γνωριμίας με την Ελληνιστική Πόλη της Φλώρινας, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.

Από χθες, μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων επισκέπτονται το χώρο, ενώ την Κυριακή θα πάρουν σειρά μέλη συλλόγων. Με τη βοήθεια της υπεύθυνης αρχαιολόγου, Ιωάννας Τσιοκάνου, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά της Ελληνιστικής Εποχής μέσα από τις ανασκαφές που έγιναν στον λόφο, να αφουγκραστούν τις ομοιότητες και τις διαφορές της ζωής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και επεξεργαστούν από κοντά τους τρόπους διατήρησης των αρχαίων οικοδομικών λειψάνων και των λοιπών ευρημάτων στον ιστό της πόλης.
Παράλληλα, από το λόφο ατενίζουν το λεκανοπέδιο της Φλώρινας από όπου περνούσε η αρχαία «Εγνατία Οδός » και συγκρίνουν τις δραστηριότητες των κατοίκων ανά τους αιώνες.





























 radioflorina.gr


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)